Ξενώνες 101: Πώς δουλεύουν τα Hostels και τι τους αρέσει

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μείνετε σε ένα ξενώνα

Αν ταξιδεύετε σε κάποιο ταξίδι οποτεδήποτε σύντομα και ελπίζοντας να ξοδέψετε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα, πιθανότατα σχεδιάζετε να ξοδέψετε λίγο χρόνο σε ξενώνες. Εάν δεν έχετε παραμείνει ποτέ σε ένα πριν, η προοπτική τους μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό. Ποτέ μην φοβηθείς!

Αυτό το άρθρο καλύπτει τα πάντα που θα μπορούσατε ενδεχομένως να ξέρετε για το τι είναι οι ξενώνες, τι να περιμένετε από αυτούς και πώς λειτουργούν.

Τι είναι ο Ξενώνας;

Τα ξενώνες είναι ένας φτηνός τρόπος να καταθέσετε με ασφάλεια σε ταξιδιώτες με όμοια νοοτροπία σε όλο τον κόσμο.

Οι ξενώνες διαθέτουν συνήθως την ασφάλεια, την κοινωνική ζωή, τα ντους και τα δωμάτια με πολλά κουκέτες. Ορισμένοι ξενώνες είναι γυμνά κρεβάτια οστών και λουτρά σε $ 5 ανά διανυκτέρευση. Μερικά είναι σχεδόν πολυτελή. Μπορείτε να τα βρείτε στις περισσότερες χώρες του κόσμου και είναι σχεδόν πάντα η φθηνότερη επιλογή διαμονής που έχετε στη διάθεσή σας καθώς ταξιδεύετε.

Οι άνθρωποι που μένουν σε ξενώνες

Οι νέοι και ηλικιωμένοι, οι οικογένειες και οι ξεχωριστοί ταξιδιώτες, επιλέγουν να παραμείνουν σε ξενώνες και δεν είναι τόσο σπάνιο όσο σκέφτεστε να κάνετε check in σε ένα μέρος και να ανακαλύψετε έναν 70χρονο άνδρα που ταξιδεύει μόνος του για μερικά χρόνια . Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους σας θα είναι διεθνείς, με πολύ λιγότερους Αμερικανούς από ότι ίσως περιμένετε - σίγουρα θα είστε στη μειονότητα των περισσότερων ξενώνων σε όλο τον κόσμο! Συνολικά, όμως, η πλειοψηφία των επισκεπτών του ξενώνα είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, ενώ μερικές από τις πιο κοινές εθνικότητες είναι οι Αυστραλοί, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Ισραηλινοί.

Τι παίρνετε σε ένα ξενώνα;

Οι ξενώνες έχουν πάντα δωμάτια με πολλαπλά κρεβάτια, κοινόχρηστα μπάνια, χώρο υποδοχής, χώρο τραπεζαρίας / μαγειρέματος και ντουλάπια. Η συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχει επίσης κοινόχρηστους χώρους για κοινωνικοποίηση, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, Wi-Fi, σεντόνια και μαξιλάρια. Ορισμένοι θα έχουν επίσης μπαρ, βιβλιοθήκη και προσφέρουν πρωινό.

Θα βρείτε επίσης συχνά ιδιωτικά δωμάτια ως επιλογή σε ξενώνες, οι οποίες είναι μια εξαιρετική επιλογή αν δεν σας πειράζει να πληρώσετε επιπλέον για κάποια ειρήνη και ησυχία. Θα πάρετε ακόμα την κοινωνική ατμόσφαιρα ενός ξενώνα και θα βρείτε εύκολο να κάνετε φίλους, αλλά δεν θα προσπαθήσετε να κοιμηθείτε όπως θα κάνατε σε ένα δωμάτιο dorm.

Εάν επιλέγετε να παραμείνετε σε ένα ξενώνα (συνήθως μπορείτε να πείτε εάν ένας χώρος είναι ένας ξενώνας για πάρτι από τις αναθεωρήσεις, την περιγραφή του ξενώνα, αν τρέχουν μπαρ ανιχνεύσεις, ή ακόμα και αν έχουν ένα μπαρ που είναι ενσωματωμένο στο χώρο), να προετοιμάσει τον εαυτό σας για να μην κοιμηθεί πολύ. Party ξενώνες μπορεί να είναι δυνατά, αλλά πολύ διασκέδαση, αν δεν σας πειράζει να μείνετε αργά και να κοιμάται όλο το πρωί.

Μπορείτε επίσης να μείνετε σε πιο πολυτελείς ξενώνες, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για flashpackers (backpackers που ταξιδεύουν με πολλή τεχνολογία και με λίγα περισσότερα μετρητά για να καούν) και μοιάζουν περισσότερο με μπουτίκ ξενοδοχεία με κοιτώνες. Εδώ, θα βρείτε τα δωμάτια είναι καθαρά και μοντέρνα, θα έχετε χαρακτηριστικά όπως τη δική σας πρίζα και το φως και το Wi-Fi είναι γρήγορο.

Ποια ξενώνες δεν έχουν

Πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχετε συνηθίσει στα ξενοδοχεία δεν θα βρείτε σε ξενώνες. Οι ξενώνες δεν έχουν θυρίδες ή καθημερινές υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά είναι πολύ καθαρότερες από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Οι ξενώνες έχουν λιγότερα σκουλήκια κρεβατιών από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι (είναι πραγματικά πολύ σπάνια και θα ήταν πιο πιθανό να τα παραλάβετε σε ένα φανταχτερό ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη από ένα δωμάτιο dorm σε μια αναπτυσσόμενη χώρα).

Τα δωμάτια σπάνια διαθέτουν τηλεόραση στο δωμάτιο, αλλά συχνά διαθέτουν κοινόχρηστους χώρους που διαθέτουν τηλεοράσεις, κοινόχρηστους υπολογιστές, παιχνίδια, μικρή βιβλιοθήκη και μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Ορισμένοι ξενώνες απαιτούν από εσάς να πληρώσετε μια πετσέτα (αν δεν ταξιδεύετε με ένα), σεντόνια ή επιστρέψιμη προκαταβολή κλειδιού κατά το check in.

Τι είναι αυτό για να μείνετε σε ένα ξενώνα;

Το μεγάλο πράγμα για τους ξενώνες είναι ότι είναι φανταστικά μέρη για να συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με εσάς. Είναι συνήθως πολύ κοινωνικά, με κοινόχρηστους χώρους και κοινόχρηστους χώρους κουζίνας που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να συναντήσετε άλλους ανθρώπους, και οι dorm δωμάτια σίγουρα σας βοηθούν να πλησιάσετε τους ανθρώπους του ξενώνα! Αν ανησυχείτε μήπως κάνετε φίλους ενώ ταξιδεύετε, η συμβουλή μου είναι να γυρίσετε σε μια κρεβατοκάμαρα, να καθίσετε στο κρεβάτι σας και να περιμένετε. Μέσα σε μισή ώρα, κάποιος άλλος θα βρεθεί και θα ξεκινήσει μια συζήτηση μαζί σας.

Είμαι ντροπαλός, εσωστρεφής και υποφέρω από κοινωνική ανησυχία και μάλιστα το θεωρώ εξαιρετικά εύκολο να φτιάξω φίλους σε ένα ξενώνα. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που αποφασίζω να ταξιδεύω σόλο, μένω πάντα σε ξενώνα, μόνο και μόνο επειδή ξέρω ότι θα είναι εύκολο να φτιάξεις φίλους με ανθρώπους, αν το κάνω.

Μπορείτε να αναμείνετε την έλλειψη ύπνου, είτε μένετε σε ξενώνες είτε όχι, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος σκύλος ή κάποιος που έρχεται αργά το βράδυ και ξυπνά όλους. Τα μπάνια είναι συχνά αηδιαστικά και σπάνια θα έχετε ιδιωτική, ακόμη και όταν μένετε σε ιδιωτικό χώρο. Θυμηθείτε να φέρετε σαγιονάρες μαζί σας για να φορέσετε στα ντους, διαφορετικά θα μπορούσατε να καταλήξετε με μύκητα των ποδιών για να τα αντιμετωπίσετε ενώ είστε μακριά.

Ορισμένοι ξενώνες θα σας κλειδώσουν το μεσημέρι για να καθαρίσετε το μέρος και οι backpackers με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας είναι συνήθως πιο ήσυχοι και ασφαλέστεροι.

Τι πρέπει να φέρετε μαζί σας;

Βύσματα αυτιών, βύσματα αυτιών, βύσματα αυτιών.

Δεν θα πιστέψετε στους ήχους που προέρχονται από τα σώματά των άλλων συνανθρώπων σας μέχρι να μείνετε σε ένα ξενώνα dorm hostel. Ακόμα κι αν είσαι ένας ήσυχος υπνοδωμάτιο, θα ξυπνήσεις από δυνατούς ροχαλητές, ανθρώπους που κάνουν σεξ στο κρεβάτι πάνω από το δικό σου, ένας μεθυσμένος backpacker που σκοντάφτει στο κρεβάτι σου, κάποιος που σκουπίζει πλαστικές σακούλες στις 4 π.μ. επειδή ξεχάσανε να γεμίσει τη νύχτα πριν κάποιος ενεργοποιήσει όλα τα φώτα στη μέση της νύχτας, κάποιος παίζει στο τηλέφωνό τους με τη φωτεινότητα σε πλήρη ... η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!

Θα θέλετε σίγουρα να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι ακουστικά υψηλής ποιότητας τότε, και μια μάσκα μάτι είναι μια καλή ιδέα, επίσης.

Επιπλέον, κοιτάξτε να φέρετε ένα λουκέτο μαζί σας, καθώς πολλοί ξενώνες θα σας χρεώσουν για να νοικιάσετε ένα λουκέτο για χρήση με τις ντουλάπες τους, αν έχετε ξεχάσει να φέρετε το δικό σας. Μπορεί να θέλετε να πάρετε μια πετσέτα μαζί σας, καθώς κάποιες ξενώνες δεν σας παρέχουν ούτε μπορείτε να νοικιάσετε ένα. Προσωπικά πιστεύω ότι τα μεταξωτά υπνόσακοι δεν είναι απαραίτητα, καθώς οι ξενώνες είναι καθαροί και σπάνια έχουν κοριούς.

Κράτηση και πληρωμή για έναν ξενώνα

Κάνοντας μια κράτηση είναι εύκολη, και υπάρχουν πολλές μηχανές κρατήσεων ξενοδοχείων για να διαλέξετε. Το αγαπημένο μου site είναι το HostelBookers, αν και συνήθως ελέγχω το HostelWorld και την Agoda για να ελέγξει τις τιμές πριν από την κράτηση.

Όταν φτάσετε σε έναν από τους ιστοτόπους, εισάγετε στην πόλη που θα μείνετε και τις ημερομηνίες σας, και θα σας παρουσιάσει μια λίστα με ξενώνες για να διαλέξετε. Εάν είστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό, ταξινομήστε κατά τιμή για να πάρει τη φθηνότερη διαμονή στην πόλη, ή αν θέλετε κάπου που είναι εγγυημένο για να είναι φοβερό, ταξινομήσετε ξενώνες με την υψηλότερη βαθμολογία.

Επιλέξτε τους τρεις ή τέσσερις κορυφαίους ξενώνες που πληρούν τα κριτήρια σας και κατευθυνθείτε προς τη σελίδα περιγραφής τους. Εδώ, θα θέλατε να διαβάσετε περισσότερα για το τι είναι το hostel, να ρίξετε μια ματιά σε μερικές φωτογραφίες, να μάθετε ποιες ανέσεις προσφέρουν, να ελέγξετε τη θέση τους και να διαβάσετε μερικές κριτικές από άλλους ταξιδιώτες. Λάβετε υπόψη τα πράγματα που ίσως δεν έχετε εξετάσει, όπως εάν προσφέρουν δωρεάν πρωινό ή όχι, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το συνολικό κόστος της διαμονής σας. Επίσης, ψάξτε για τυχόν ενόχληση, όπως να χρειαστεί να πληρώσετε για τα σεντόνια για να μείνετε εκεί, καθώς αυτό θα ενισχύσει την τιμή του ξενώνα. Αν εκτιμάτε τον ύπνο, αποφύγετε οπουδήποτε ακούγεται σαν ξενώνας για πάρτι ή διαθέτει μπαρ στο χώρο του ξενοδοχείου.

Μόλις βρείτε τον ιδανικό ξενώνα για εσάς, κάντε κλικ για να επιβεβαιώσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε για τη διαμονή σας.

Πώς κάνετε check in σε ένα ξενώνα; Και τι συμβαίνει όταν το κάνετε;

Αστείος ιστορία: όταν ξεκίνησα αρχικά το ταξίδι μου, μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου ήταν πως να έρθετε σε ξενώνα - δεν είχα ιδέα πού θα πήγαινα, τι έπρεπε να πω και πώς θα έπαιζε όλη η διαδικασία. Ευτυχώς, σύντομα ανακάλυψα ότι είναι μια πολύ απλή διαδικασία και σίγουρα δεν πρέπει να ανησυχείς!

Το check-in σε έναν ξενώνα είναι τόσο εύκολο όσο το περπάτημα μέσα και λέγοντας στο άτομο στη ρεσεψιόν ότι έχετε μια κράτηση - είναι ακριβώς όπως σε ένα ξενοδοχείο! Σε αυτό το σημείο, όμως, πιθανότατα θα αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη για τη ζωή του ξενώνα: ο ρεσεψιονίστ μπορεί να σας δώσει ένα ευπρόσδεκτο στιγμιότυπο του τοπικού πνεύματος, πιθανότατα θα σας δείξει έναν χάρτη της πόλης και να επισημάνετε όπου το ελεύθερο περπάτημα περιηγήσεις αναχωρούν από την πόλη και πώς μπορείτε να πάρετε εξαιρετικό φαγητό στο φτηνό. Θα σας ενημερώσουν επίσης για όλες τις εκδρομές που εκτελούν οι ξενώνες και θα σας δώσουν μια γενική εικόνα για το καθένα. Με λίγα λόγια, η διαμονή σε ένα ξενώνα σημαίνει εξυπηρετικό προσωπικό που θέλει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στην πόλη τους. Αν σας δίνεται η δυνατότητα να εγγραφείτε για μια περιοδεία, σας συνιστώ να κάνετε κάτι τέτοιο, καθώς οι ξενώνες είναι εξαιρετικά φθηνές και σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε φίλους με άλλους ταξιδιώτες στο ξενώνα σας.

Κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να παραδώσετε το διαβατήριό σας για τη διάρκεια της διαμονής σας, θα μπορούσατε να αναμένετε να δώσετε μια βασική κατάθεση, να πληρώσετε για να δανειστείτε ένα λουκέτο για τα ντουλάπια του ξενώνα ή να νοικιάσετε μια πετσέτα για τη διαμονή σας. Θα σας ειδοποιηθεί επίσης για το πότε ο ξενώνας κλειδώνει τις πόρτες του, αν όχι καθόλου, έτσι ξέρετε πότε θα πρέπει να επιστρέψετε. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, είστε ελεύθεροι να κάνετε ό, τι θέλετε, αρκεί να μην είναι επικίνδυνος, παράνομος ή ασέβεια.

Είναι ασφαλείς οι ξενώνες;

Οι ξενώνες λαμβάνουν συνήθως την ασφάλεια τόσο σοβαρά όσο τα ξενοδοχεία. στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να γλιστρήσει κανείς σε ξενώνα από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Τα δωμάτια κοιτώνα μπορεί να ακούγονται σαν να ήταν πιθανό να μην είναι ασφαλή - μοιράζοντας ένα δωμάτιο με συνολικά ξένους, ακούγεται λίγο σαν μια συνταγή για καταστροφή - αλλά δεν έχω συναντήσει ακόμα κανέναν που είχε κλέψει κάτι από μια κρεβατοκάμαρα , και έχω διαμείνει σε αυτά για πάνω από έξι χρόνια. Σκεφτείτε: εάν κάποιος θέλει να πάρει τα πράγματα σας, θα πρέπει να βρουν μια στιγμή όπου οι επτά άλλοι άνθρωποι δεν είναι στο δωμάτιό σας και στη συνέχεια να γλιστρήσει πέρα ​​από την υποδοχή (οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, έχουν ένα αντίγραφο του διαβατήριο.) Έτσι θα δείτε ότι οι ξενώνες είναι πραγματικά πολύ ασφαλές περιβάλλον. Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια, διαβάστε τις αναθεωρήσεις για να ελέγξετε ότι κανείς δεν αναφέρει ότι έχει πάρει κάτι ή ότι δεν είναι ασφαλές στη γειτονιά.

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλές σε ένα δωμάτιο dorm είναι να χρησιμοποιήσετε τα ντουλάπια hostel για τα τιμαλφή σας κάθε φορά που το κεφάλι έξω για να εξερευνήσετε. Και αν θέλετε να εξασφαλίσετε την πλήρη προστασία σας, επενδύστε σε ένα φορητό ασφαλές PacSafe για τα ταξίδια σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κλειδώσετε τα πράγματα σας όταν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα ντουλάπι (κάτι που είναι συνηθισμένο σε ξενώνες στη Νοτιοανατολική Ασία) και είναι πολύ πιθανό να είναι ασφαλέστερο από ένα ντουλάπι ξενώνα.

Έχω ακούσει ότι οι ξενώνες έχουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας;

Οι απαγορεύσεις της παραμονής στο hostel είναι (ευτυχώς!) Όλο και λιγότερο συνηθισμένες, αν και δεν είναι καθόλου παρελθόν. Αν υπάρχει κάποιος στο ξενώνα σας, μπορεί να σημαίνει ότι η πόρτα είναι κλειδωμένη μετά από μια συγκεκριμένη ώρα, ή μπορεί να σημαίνει ότι θα βγείτε από το ξενώνα στη μέση της ημέρας για αρκετές ώρες ενώ καθαρίζετε ολόκληρο τον τόπο. Είναι ενοχλητικό να το αντιμετωπίσετε, οπότε αν δείτε έναν ξενώνα με απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να ψάξετε να μείνετε κάπου αλλού. Τι συμβαίνει εάν αρρωστήσετε και πρέπει να φύγετε για δύο ώρες για να καθίσετε περιμένοντας να ξανανοίξει.

Τι εκπτώσεις για το Hostel;

Τα καταλύματα του Backpackers δεν είναι μεγάλα σε ολόκληρη την έκπτωση. Ωστόσο, HI, YHA και Nomads χρησιμοποιούν κάρτες έκπτωση ξενώνα που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Εάν θα μείνετε σε πολλαπλούς ξενώνες της αλυσίδας σας στο ταξίδι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα τους ως κάρτα πιστότητας για το ταξίδι σας.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι η εμφάνιση στο ξενώνα και η διαπραγμάτευση μιας έκπτωσης εάν θα μείνετε μακροχρόνια. Πιθανότατα δεν θα έχετε καμία επιτυχία με αυτό αν θα μείνετε για οτιδήποτε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε ανεξάρτητα αν θα μείνετε για πάνω από μία εβδομάδα. Στη Νοτιοανατολική Ασία, για παράδειγμα, θα είστε σχεδόν πάντα σε θέση να διαπραγματευτείτε την τιμή ανά διανυκτέρευση σε ένα ξενώνα μόνο με την εμφάνιση και να σας ρωτήσω αν μπορείτε να πληρώσετε μερικά μπαττ λιγότερο. Πήρα κάποτε μια έκπτωση 50% σε ένα ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη με διαμονή για ένα μήνα.

Εάν κάνετε μια εργάσιμη διακοπές στο εξωτερικό, τότε μένοντας σε ένα ξενώνα για ένα μήνα ή περισσότερο είναι η ιδανική επιλογή διαμονής για εξοικονόμηση χρημάτων καθώς εργάζεστε για να εγκατασταθείτε στη νέα πόλη σας και να βρουν δουλειά. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Ξενώνες Κρατήσεις και Προβλήματα Χρήματος

Είναι πολύ απίθανο ότι θα χρειαστεί να ακυρώσετε την κράτηση του ξενώνα σας, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που θα χρειαστεί να ανησυχήσετε πάρα πολύ. Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι οι ξενώνες και οι ιστότοποι κρατήσεων hostel έχουν διαφορετικούς κανόνες γύρω από τις ακυρώσεις και τις επιστροφές χρημάτων. Η τυπική πολιτική επιστροφής χρημάτων είναι ότι θα λάβετε το πλήρες ποσό αν ακυρώσετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν την κράτησή σας. Πολλοί θα αρνηθούν να επιστρέψουν οποιοδήποτε από τα ποσά κράτησης εάν ακυρώσετε εντός 24 ωρών από την άφιξη.

Τι συμβαίνει αν φτάσετε σε ένα μέρος και είναι χάλια και θέλετε αμέσως να φύγετε; Σε αυτή την κατάσταση, κατάφερνα πάντα να διαπραγματευτώ επιστροφή χρημάτων για το υπόλοιπο της διαμονής μου. Εάν το προσωπικό σας αρνείται να σας επιστρέψει, βεβαιωθείτε ότι ζητάτε να μιλήσετε με τον διαχειριστή και να καταστήσετε σαφές ότι θα αφήσετε κακές κριτικές για τον ξενώνα σε όλο το Διαδίκτυο εάν δεν συμμορφώνονται. Στο τέλος της ημέρας, κλείσατε ένα μέρος που βασίζεται στην περιγραφή του ξενώνα - εάν δεν πληροί τα υποσχεθέντα πρότυπα, δικαιούστε τα χρήματά σας πίσω.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους ξενώνες

Αυτό το άρθρο θα έπρεπε να έχει καλύψει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί να γνωρίζετε για τους ξενώνες, αλλά αν έχετε ακόμα ερωτήσεις, ελέγξτε τα άρθρα του Ξενώνα FAQs - καλύπτει μερικές από τις μικρότερες λεπτομέρειες σε μεγαλύτερο βάθος, όπως lock out, .

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.