Πώς να μεταφέρετε μια άδεια οδήγησης εκτός της πολιτείας στη Γεωργία

Έχετε 30 ημέρες για να λάβετε άδεια για τη Γεωργία

Εάν μόλις μετακομίσατε στην περιοχή της Ατλάντα (ή οπουδήποτε στη Γεωργία), βρίσκεστε για μερικές συναρπαστικές ανακαλύψεις σχετικά με τη νέα σας πόλη. Αλλά προτού να μπορέσετε να καλύψετε την κουλτούρα και τα γεγονότα του νέου σας σπιτιού , υπάρχει ένα κομμάτι της συνήθους καθαριότητας που σχετίζεται με τη μετακίνηση για να γίνει.

Αφού έγινε κάτοικος της Γεωργίας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να υποβάλετε αίτηση για άδεια οδήγησης της Γεωργίας. πρέπει να το κάνετε μέσα σε 30 ημέρες από τη μετακίνηση.

Η μετακίνηση μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά γνωρίζοντας πώς να μεταφέρετε την τρέχουσα άδεια οδήγησης σας θα κάνει τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απλή.

Είδος Άδειας Μεταφοράς

Εάν έχετε έγκυρη άδεια οδήγησης εκτός του κράτους ή άδεια που έχει λήξει λιγότερο από δύο χρόνια, απαλλάσσεστε από τις γραπτές και οδικές δοκιμές, αλλά θα χρειαστεί να περάσετε την εξέταση όρασης.

Αν έχετε χάσει την άδεια ή έχει λήξει για δύο ή περισσότερα χρόνια, θα χρειαστείτε αρχική αποταμίευση ή πιστοποιημένο αρχείο οδήγησης από την προηγούμενη χώρα διαμονής σας. Η επιστολή πρέπει να έχει ημερομηνία εντός 30 ημερών. Θα πρέπει επίσης να περάσετε τις δοκιμές γραπτής, οδικής και όρασης. Μπορείτε να προετοιμαστείτε για την οδική δοκιμασία ανατρέχοντας στο εγχειρίδιο του οδηγού στο διαδίκτυο ή επισκεφθείτε το τοπικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του Τμήματος οδηγών για ένα φυσικό αντίγραφο.

Αν έχετε άδεια μαθητευόμενου, θα πρέπει να παραδώσετε την άδειά σας εκτός κράτους και να περάσετε όλες τις τρέχουσες απαιτήσεις αδειοδότησης για την πολιτεία της Γεωργίας.

Απαραίτητα Έγγραφα

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα έγγραφα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα ελέγχου των αποδεκτών αναγνωριστικών του Τμήματος Οδηγών. Ακολουθεί μια σύνοψη:

Επισκεφθείτε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών DDS

Όταν επισκέπτεστε μια τοποθεσία του τμήματος Driver Services, φέρτε τα απαιτούμενα έγγραφα, μαζί με την πληρωμή για τη νέα σας άδεια. Τα τέλη για τη λήψη νέας άδειας διαφέρουν ανάλογα με την κλάση και τη διάρκεια της άδειας. Τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της DDS δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, μαζί με μετρητά, χρηματικές παραγγελίες και επιταγές. Αν θα πρέπει να κάνετε το road test, σκεφτείτε να κλείσετε ραντεβού στο γραφείο για να μειώσετε το χρόνο αναμονής σας.

Ανανεώστε την άδειά σας

Μπορείτε να ανανεώσετε την άδειά σας εντός 150 ημερών από την ημερομηνία λήξης της. Επειδή μεταφέρατε την άδειά σας μετά την εφαρμογή ασφαλών απαιτήσεων ανανέωσης ταυτότητας, θα μπορείτε να ανανεώσετε την άδειά σας online.