Το 81% των Αμερικανών δεν είναι έτοιμοι να απαγορεύσουν την απόρριψη

Καθώς τα εστιατόρια κινούνται προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης της ανατροπής επειδή αισθάνονται ότι «το αμερικανικό σύστημα ανατροπής είναι αδέξια για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», οι καταναλωτές πιέζουν πίσω στην τάση που δεν φτάνει. Το Horizon Media εξέτασε 3.000 άτομα στην ιδιόκτητη ερευνητική του κοινότητα και διαπίστωσε ότι το 81% των Αμερικανών καταναλωτών δεν είναι ακόμη έτοιμοι να υιοθετήσουν απαγορεύσεις ανατροπής, ενώ οι Millennials και Generation Z είναι πιο ανοιχτές στην αλλαγή.

8 από τους 10 επισκέπτες του εστιατορίου επιθυμούν το status quo, που είναι η απόφαση να συμβουλεύουμε όταν επιλέγουν με βάση το εάν ή όχι είχαν θετική εμπειρία υπηρεσίας. Πάνω από το 50% εκείνων που προτιμούν το status quo φοβόταν ότι θα χάσουν τον έλεγχο της αναμενόμενης υπηρεσίας και θα εξασφάλιζαν κακή εξυπηρέτηση ακόμα κι αν πληρώνουν το ίδιο ποσό με το άλλο τρόπο.

Ενώ οι ηλικιωμένοι καταναλωτές διστάζουν να αγκαλιάσουν την αλλαγή, οι Millennials και Gen Z είναι πιο έτοιμοι για μια επανάσταση: 29% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών δήλωσαν ότι η απόρριψη ήταν μια ξεπερασμένη και άδικη πρακτική έναντι του 18% των ατόμων ηλικίας 35-49 ετών και 13 ετών % των ατόμων ηλικίας 50-64 ετών. Η δικαιοσύνη ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για όσους δεν θα προτιμούσαν την απόρριψη: το 62% εκείνων που προτιμούν να μην αναπηδήσουν, δήλωσε ότι θα εξασφαλίσει στους διακομιστές ένα δίκαιο και ζωντανό μισθό (έναντι 32% που θέλουν τα πράγματα να παραμείνουν όπως είναι) και το 45% δήλωσε ότι η σημερινή δομή ανατροπής είναι ξεπερασμένη (έναντι 15% μεταξύ εκείνων που θέλουν τα πράγματα να παραμείνουν όπως είναι).

Οι άνθρωποι που ερωτήθηκαν δεν είναι ο μόνος που πιστεύουν ότι η απόρριψη μπορεί να οδηγήσει σε αδικία . Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η απόρριψη σπάνια σχετίζεται με την ποιότητα της υπηρεσίας και μπορεί να βασίζεται σε φυλετικές ή σεξουαλικές διακρίσεις, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η εξαναγκασμός των εργαζομένων να ζουν από τις συμβουλές τους μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες και φτωχές συνθήκες για αυτούς τους εργαζόμενους.

Εκείνοι που θέλουν να απαγορεύσουν την απόρριψη πιστεύουν επίσης ότι οι πολιτικές απορρίψεων δεν θα επιτρέψουν στους πελάτες να προβλέψουν καλύτερα το κόστος και να εξασφαλίσουν ότι το κόστος ενός ολόκληρου γεύματος θα είναι σαφέστερο μπροστά. Rich Simms, EVP, Διευθύνων Σύμβουλος στο Horizon Media. "Οι επισκέπτες του εστιατορίου του αύριο μπορεί να διαπιστώσουν ότι το να μην χρειάζεται να σκεφτόμαστε την άκρη είναι ένα βασικό όφελος για όλη τη συναλλαγή. Οι μάρκες φιλοξενίας που κάνουν την αλλαγή τώρα μπορεί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάτι που θα γίνει συνήθης πρακτική σε άλλα δέκα χρόνια ».