Από το Chiang Mai στο Koh Phangan

Με πτήση, λεωφορείο και τρένο

Για να φτάσετε από το Τσιάνγκ Μάι στο Koh Phangan, θα πρέπει πρακτικά να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη. Κάτι τέτοιο θα απαιτήσει δύο ολονύκτια λεωφορεία ή τρένα, ακολουθούμενα από το πλοίο για το νησί. Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε την απόσταση σε λιγότερο από δύο ώρες και στη συνέχεια να πάρετε μια βάρκα.

Πετώντας από το Chiang Mai μέχρι το Koh Phangan

Η πτήση είναι ο πιο γρήγορος και απλούστερος τρόπος να φτάσετε από το Τσιάνγκ Μάι στο Koh Phangan, αλλά δεν είναι εκπληκτικό ότι είναι και το πιο ακριβό.

Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο νησί Koh Phangan, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε να πετάξετε είτε στο Surat Thani είτε στο Koh Samui. Οι πτήσεις μεταξύ Τσιάνγκ Μάι και τα σημεία αναχώρησης στο Koh Phangan συνήθως διαρκούν λιγότερο από δύο ώρες.

Επιλογές για απευθείας πτήσεις από Chiang Mai προς Koh Phangan:

Πτήσεις προς Koh Phangan με στάση στην Μπανγκόκ

Το Nok Air της Ταϊλάνδης λειτουργεί πολλές καθημερινές πτήσεις μεταξύ Τσιάνγκ Μάι και Μπανγκόκ και στη συνέχεια από Μπανγκόκ προς Σουράτ Τάνι - απαιτούνται δύο ξεχωριστές κρατήσεις πτήσεων.

Θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε δύο διαφορετικές κρατήσεις και να επιτρέψετε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Οι πτήσεις φτάνουν και αναχωρούν στο αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ - το παλιό αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται τώρα από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

Σε ένα τσίμπημα, μια άλλη επιλογή για να φτάσετε στο Koh Phangan είναι να πετάξετε στο Chumphon, μια πόλη λιμάνι βόρεια του Surat Thani.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Chiang Mai και Chumphon. Το μικρό αεροδρόμιο του Chumphon εξυπηρετείται μόνο από τις πτήσεις της Nok Air από το αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ.

Χρήσιμοι κωδικοί αεροδρομίων στην Ταϊλάνδη

Να φτάσετε στο Koh Phangan με λεωφορείο και τρένο

Η φθηνότερη και πιο αργή επιλογή για να φτάσετε στο Koh Phangan από το Chiang Mai είναι με λεωφορείο, αν και όλα τα λεωφορεία και τα τρένα θα σταματήσουν στην Μπανγκόκ. Πιθανότατα θα αναγκαστείτε να σπάσετε το ταξίδι με μια διαμονή στην Μπανγκόκ. Με τον πρόσθετο χρόνο και το κόστος της μεταφοράς εδάφους και ενός ξενοδοχείου στην Μπανγκόκ, η πτήση κατευθείαν στο Surat Thani συχνά λειτουργεί καλύτερα.

Το κόστος της κράτησης ενός ολονύκτιου τρένου από το Τσιάνγκ Μάι προς Μπανγκόκ, και στη συνέχεια ένα άλλο από τη Μπανγκόκ προς το Σουράτ Θάνι, συχνά προστίθεται στο σχεδόν το κόστος μιας πτήσης. Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε περισσότερο από 24 ώρες χρόνου ταξιδίου με πτήσεις! Είναι γενικά αρκετά εύκολο να φτάσετε από το Τσιάνγκ Μάι στην Μπανγκόκ .

Πλοία από το Surat Thani

Διαφορετικές εταιρείες πορθμείων λειτουργούν από τερματικούς σταθμούς διάσπαρτους έξω από το Surat Thani - όλοι είναι αρκετά μακριά (περίπου μία ώρα ή περισσότερο με το λεωφορείο) από το αεροδρόμιο. Θα χρειαστεί να εξασφαλίσετε ότι έχετε το χρόνο να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο τερματικό πριν το τελευταίο πλοίο φεύγει.

Τα συνδυαστικά εισιτήρια που περιλαμβάνουν τη μεταφορά με λεωφορείο προς τα τερματικά πορθμείων και τα εισιτήρια πλοίων μπορούν να κρατηθούν στο διαδίκτυο ταυτόχρονα με την κράτηση της πτήσης σας. Διαφορετικά, θα πρέπει να προσεγγίσετε μία από τις χούφτες μετρητών στο αεροδρόμιο που πωλούν εισιτήρια που περιλαμβάνουν ένα ταξί με λεωφορείο προς το τερματικό σταθμό των φέρι και το εισιτήριο πλοίων.

Το να έχετε ένα εισιτήριο συνδυασμού σε ένα μετρητή στο αεροδρόμιο είναι πολύ πιο ασφαλές (και φθηνότερο) από το να προσπαθείτε να φτιάξετε το δικό σας τρόπο στα τερματικά των φέρι - μια πολύ δαπανηρή προσπάθεια ταξί.

Οι διάφορες εταιρείες πορθμείων λειτουργούν σε χρονοδιαγράμματα που διαφέρουν ανάλογα με την εποχή. θα πρέπει να ελέγξετε τους ιστοτόπους τους για τις ώρες αναχώρησης. Κάθε εταιρεία διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο άνεσης και το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει στο Koh Phangan.

Ορισμένες εταιρείες πορθμείων περιλαμβάνουν:

Φτάνοντας στο Koh Phangan

Αν δεν πάρετε το πλοίο από την προβλήτα Big Buddha στο Koh Samui, θα φτάσετε στο Thong Sala, την κύρια πόλη λιμάνι στη δυτική πλευρά του Koh Phangan. Ένα ταξί (pickup) από το λιμάνι σε μεγάλα θέρετρα και παραλίες στο νησί θα πρέπει να είναι περίπου 100 μπατ, ανεξάρτητα από τον προορισμό.

Τα πλοία από την προβλήτα Big Buddha στο Koh Samui στο Koh Phangan φθάνουν στο Sunset Beach στη δυτική πλευρά του Haad Rin.

Ταξιδεύοντας στο Koh Phangan κατά τη διάρκεια της πανσέληνος

Το μηνιαίο πάρτι Full Moon στο Haad Rin στο Koh Phangan επηρεάζει στην πραγματικότητα τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών σε όλη την Ταϊλάνδη. Η μεταφορά στο Koh Phangan μπορεί συχνά να πωλείται έξω την εβδομάδα πριν και μετά το δημοφιλές beach party κατά τη διάρκεια των περιόδων των υψηλών σεζόν.

Αν σκοπεύετε να απολαύσετε το πάρτι Full Moon, μεταβείτε στο νησί νωρίτερα. Διαφορετικά, ελέγξτε τις ημερομηνίες για το πάρτι και παραμείνετε μακριά από το νησί όταν το φεγγάρι είναι σχεδόν γεμάτο!