Από το Τσιάνγκ Μάι προς την Μπανγκόκ

Επιλέγοντας Πτήσεις, Τρένα και Νυχτερινά Λεωφορεία προς Μπανγκόκ

Έχετε ουσιαστικά τέσσερις επιλογές για να φτάσετε από το Τσιάνγκ Μάι στην Μπανγκόκ: τουριστικό λεωφορείο, πολυτελές / VIP λεωφορείο, τρένο και πτήσεις.

Η μετάβαση στην Μπανγκόκ με την πτήση είναι η προφανής επιλογή αν ο χρόνος είναι προτεραιότητα. μπορείτε να βρείτε φτηνές προσφορές για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αλλά όπως ο συγγραφέας ταξιδιών Paul Theroux έκανε πολύ σαφές, το ταξίδι με το τρένο είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Με την πτήση θα χάσετε να βλέπετε κάποια "πραγματική" ζωή στην Ταϊλάνδη, η οποία μπορεί να απολαύσει μόνο με αναπηδήσεις μαζί σε ένα ταξίδι χερσαίας.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Μπανγκόκ

Όπως και οι υπόλοιπες τουριστικές στάσεις στην Ταϊλάνδη, υπάρχει ένα ταξιδιωτικό γραφείο κάθε λίγα βήματα στο Τσιάνγκ Μάι. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες θα χαρούν να κάνουν κράτηση εισιτηρίων για εσάς. Οι επιτροπές προσθέτουν σπάνια αύξηση των τιμών των εισιτηρίων περισσότερο από US $ 1-2.

Οι τιμές δεν καθορίζονται σε όλο το Τσιάνγκ Μάι. Ρωτήστε σε μερικά σημεία για μια ιδέα για το τι πρέπει να είναι μια δίκαιη τιμή. Όπως γνωρίζουν πολλοί ταξιδιώτες από τον προϋπολογισμό μέσω της εμπειρίας , μεγάλα ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία με γραφεία σε σημαντικές τοποθεσίες (π.χ., κοντά στην πύλη Tapae) πληρώνουν περισσότερο ενοίκιο και επομένως χρεώνουν περισσότερο από τις επιχειρήσεις μαμά και ποπ σε αναδρομικά.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν υπηρεσίες μίνιμπαν και τουριστικών λεωφορείων από το Τσιάνγκ Μάι σε όλη την Ταϊλάνδη - ακόμη και στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ του Λάος , αν είστε πρόθυμοι να τιμωρήσετε τον εαυτό σας έτσι. Η υπηρεσία λεωφορείου περιλαμβάνει συνήθως την παραλαβή του ξενοδοχείου στην τιμή, ωστόσο, θα πρέπει να φτάσετε στο σταθμό για να ταξιδέψετε με τρένο.

Οι κρατήσεις εισιτηρίων στην Ταϊλάνδη δεν καταγράφονται ηλεκτρονικά. Αν χάσετε το φυσικό εισιτήριό σας, μην περιμένετε μια εκτύπωση ή επιστροφή χρημάτων!

Συμβουλή: Σχεδόν κάθε λεωφορείο στην Ταϊλάνδη ισχυρίζεται ότι είναι "VIP" - μην πληρώνετε επιπλέον για αναβαθμίσεις σε VIP, πιθανότατα θα καταλήξετε στο ίδιο λεωφορείο όπως όλοι οι άλλοι. Σε ένα χειρότερο σενάριο, θα μπορούσατε να καταλήξετε με 12 ώρες μεθυσμένου καραόκε λεωφορείου στην πορεία.

Ταξιδεύοντας κατά τους περιόδους απασχόλησης

Κατά την κράτηση, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα καλέσουν την εταιρεία λεωφορείων ή το σιδηροδρομικό σταθμό για να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα.

Τα τρένα, ειδικά τα πιο επιθυμητά μαθήματα, συχνά ξεπουλώνουν μια ημέρα ή δύο εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου της Ταϊλάνδης .

Κάντε κράτηση εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τα μεγάλα φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη. Εκδηλώσεις όπως το Songkran και το Loi Krathong προκαλούν στο Τσιάνγκ Μάι να πνίξει με τους ταξιδιώτες. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η φάση του φεγγαριού - ναι, σοβαρά - αν ταξιδεύετε στο Surat Thani και τα νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης.

Αεροπορικά εισιτήρια από Τσιάνγκ Μάι προς Μπανγκόκ

Εάν η εξοικονόμηση χρόνου φαίνεται να είναι μια καλύτερη επιλογή από ό, τι αναπηδά μαζί αργά χερσαία, η πτήση είναι η ευνοϊκή επιλογή για να πάρει από Chiang Mai προς Μπανγκόκ. Οι απευθείας πτήσεις απαιτούν περίπου μία ώρα στον αέρα, σε αντίθεση με τη διανυκτέρευση σε λεωφορείο ή τρένο.

Πολλές καθημερινές πτήσεις μεταξύ Τσιάνγκ Μάι και Μπανγκόκ διατηρούν τιμές χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, συχνά μέχρι και την προηγούμενη μέρα. Ελέγξτε με τον τοπικό μεταφορέα Nok Air για εξαιρετική εξυπηρέτηση ή πλοηγηθείτε σε μια διαδικτυακή πινελιά πρόσθετων τελών για να κάνετε κράτηση με την AirAsia. Οι πτήσεις που αγοράστηκαν εκ των προτέρων μπορεί να είναι τόσο χαμηλές όσο US $ 30!

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Chiang Mai (κωδικός αεροδρομίου: CNX) είναι ανοιχτό από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, με πολλές καθημερινές πτήσεις πίσω στην Μπανγκόκ. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Chiang Mai βρίσκεται μόλις τέσσερα μίλια νοτιοδυτικά από την Πύλη Tapae στο Τσιάνγκ Μάι.

Η μετάβαση στο αεροδρόμιο διαρκεί περίπου 25 λεπτά ανάλογα με την κυκλοφορία.

Οι περισσότερες πτήσεις από Τσιάνγκ Μάι προς Μπανγκόκ φτάνουν στο "παλιό" αεροδρόμιο Don Mueang (DMK) και όχι στο νεότερο, μεγαλύτερο Αεροδρόμιο Suvarnabhumi (BKK) - σχεδιάστε ανάλογα!

Συμβουλή: Η πιστωτική κάρτα ακυρώθηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιού σας; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να πληρώσετε για πτήσεις μετρητών σε 7-Elevens σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη!

Τρένα Από Τσιάνγκ Μάι προς Μπανγκόκ

Τα νυχτερινά τρένα είναι μια σχετικά άνετη, αν όχι πιο ενδιαφέρουσα, εναλλακτική λύση για την πτήση. Τα αξιοθέατα και τα τοπία προσφέρουν μια ματιά πίσω από την τουριστική κουρτίνα. Το τραπεζαρία πωλεί φαγητό, ποτά, σνακ και, αν είστε τυχερός, τροφοδοτεί μια κοινωνική ατμόσφαιρα.

Τα εισιτήρια πρώτης κατηγορίας σημαίνουν ότι μοιράζεστε μια δεξαμενή δύο ατόμων και ένα νεροχύτη με έναν πλήρη ξένο εάν ταξιδεύετε μόνοι σας. Πολλοί ταξιδιώτες του προϋπολογισμού επιλέγουν τα τραίνα δεύτερης κατηγορίας που αποτελούνται από σειρές κουκετών με κουρτίνες ιδιωτικότητας.

Οι κορυφαίες κουκέτες είναι λίγο φθηνότερες από τις χαμηλότερες, ωστόσο, είναι λίγο σαν να κοιμούνται στο διαμέρισμα του αεροπλάνου στο αεροπλάνο! Οι ψηλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να τεντώσουν.

Παρόλο που η ρυθμική κρότουλα μιας αμαξοστοιχίας που λικνίζεται μέσα από τα αγροτικά ρυζιού φαίνεται σαν μια συνταγή για καλό ύπνο, η δεύτερη τάξη δεν είναι χωρίς τις προκλήσεις της. Οι συχνές στάσεις και οι αλλαγές αυτοκινήτων προκαλούν πολύ θόρυβο. Οι συμμετέχοντες που κερδίζουν προμήθειες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας πουλήσουν ζεστή μπύρα και υπερτιμημένα τρόφιμα. Ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν υπερσύγχρονο κλιματισμό - να είναι έτοιμα με ζεστά ρούχα ή άκρα κινδύνου!

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Chiang Mai βρίσκεται ανατολικά της πόλης στην οδό Charoen Mueang Road - την επέκταση της οδού Tha Pae απέναντι από τον ποταμό. Μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας τρόπο με φτηνό tuk-tuk στο σταθμό για να αγοράσετε εισιτήρια ή να πληρώσετε μια μικρή προμήθεια μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα που θα αποστείλει κάποιον που θα παραλάβει τα εισιτήρια για εσάς.

Συμβουλή: Τα τρένα γεμίζουν γρήγορα. θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε κράτηση μερικές μέρες μπροστά όποτε είναι δυνατόν ή δεν μπορείτε να πάρετε την πρώτη σας επιλογή της τάξης.

Τουριστικά λεωφορεία προς Μπανγκόκ

Οι περισσότεροι backpackers καταλήγουν στα φθηνότερα λεωφορεία, που συλλογικά αναφέρονται ως "τουριστικά λεωφορεία". Αυτά τα διώροφα λεωφορεία θα φτάσουν στη Μπανγκόκ για φτηνό, αν και η άνεση και ο χώρος των ποδιών δεν είναι συνήθως κορυφαίες προτεραιότητες .

Θα βρείτε εισιτήρια λεωφορείων που χρεώνονται από 350 μπατ έως 500 μπατ ανάλογα με το πρακτορείο. τα λεωφορεία είναι σχεδόν τα ίδια - γι 'αυτό αγοράστε πριν από την κράτηση! Τα τουριστικά λεωφορεία συνήθως αναχωρούν γύρω στις 6:30 μ.μ. και φτάνουν στην Μπανγκόκ στις 7 π.μ. Οι οδηγοί τείνουν να σταματούν μόνο μία ή δύο φορές όλη τη νύχτα. Για το υπόλοιπο διάστημα, θα πρέπει να κάνετε με μια μικρή τουαλέτα, συχνά ένα πράγμα εφιάλτων.

Η τιμή ενός εισιτηρίου λεωφορείου συνήθως περιλαμβάνει παραλαβή στο κατάλυμά σας. Εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, το λεωφορείο τερματίζει στην Khao San Road στην Μπανγκόκ .

Σημαντική συμβουλή: Η κλοπή των νυχτερινών λεωφορείων είναι μια συνεχιζόμενη απάτη στην Ταϊλάνδη για μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων από Chiang Mai προς Μπανγκόκ. Ένας βοηθός λεωφορείου σκαρφαλώνει στο χώρο κράτησης των αποσκευών ενώ οι επιβάτες κοιμούνται και αναβαθμίζουν τις αποθηκευμένες σακούλες για αντικείμενα όπως μαχαίρια, φακούς, φορτιστές τηλεφώνου και ακόμη και αντηλιακό ( είναι ακριβό στην Ταϊλάνδη )! Ποτέ μην αφήνετε τα χρήματα ή τα ηλεκτρονικά στην αποθηκευμένη τσάντα σας. δεν θα ανακαλύψετε ένα μικρό στοιχείο που λείπει μέχρι τις ημέρες αργότερα, όταν το λεωφορείο έχει περάσει πολύ καιρό.

Deluxe και VIP λεωφορεία προς Μπανγκόκ

Αν και σχεδόν κάθε μηχανοκίνητο κιβώτιο με τέσσερα ελαστικά στην Ταϊλάνδη ισχυρίζεται ότι είναι "VIP", τα κυβερνητικά λεωφορεία προσφέρουν μια ελαφρώς καλύτερη εναλλακτική λύση στα τουριστικά λεωφορεία του backpacker.

Τα περισσότερα deluxe λεωφορεία αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων Arcade (ή νεότερος σταθμός δίπλα του) στο Chiang Mai. Αυτά τα λεωφορεία έχουν συνήθως λιγότερους τουρίστες γι 'αυτούς, επειδή οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι πιο απρόθυμοι να πουλήσουν αυτά τα εισιτήρια και να πιέσουν τα τουριστικά λεωφορεία περισσότερο.

Δυστυχώς, υπάρχει η δυνατότητα για ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο να σας πουλήσει ένα "deluxe" εισιτήριο, αλλά να σας φέρει στο φθηνότερο τουριστικό λεωφορείο. Ένας τρόπος να γνωρίζετε τη διαφορά είναι ότι είστε συνήθως υπεύθυνοι για να φτάσετε στο σταθμό λεωφορείων Arcade για λήψη λεωφορείων deluxe. Τα τουριστικά λεωφορεία περιλαμβάνουν pickup.

Τα λεωφορεία Deluxe περιλαμβάνουν ένα γεύμα ή ένα σνακ σε ένα κουτί, ένα μικρό ποτό και συχνά μια ταινία - αλλά μπορεί να είναι διαθέσιμο μόνο στην Ταϊλάνδη χωρίς υπότιτλους. Όλα τα λεωφορεία έχουν ανακλινόμενα καθίσματα με αρκετό χώρο για τα πόδια.

Τα λεωφορεία Deluxe από Chiang Mai προς Μπανγκόκ μπορούν να κρατηθούν για περίπου 750 μπατ και πάνω. Παρόλο που θα βρείτε λεωφορεία που αναχωρούν συνεχώς από το σταθμό λεωφορείων Arcade, οι πιο συνηθισμένες ώρες για τα νυχτερινά λεωφορεία είναι 7 μ.μ. (ώρα άφιξης στις 6 π.μ.) και 9 μ.μ. (φθάνουν στις 8 π.μ.).

Συμβουλή: Εάν δοθεί η επιλογή κατά την κράτηση για να επιλέξετε το κάθισμά σας, τα μπροστινά καθίσματα στο επάνω κατάστρωμα του λεωφορείου έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και τις τσάντες από οποιοδήποτε άλλο κάθισμα του λεωφορείου. Λάβετε υπόψη σας ότι αν επιλέξετε ένα κάθισμα μπροστά σε μια από τις οθόνες, δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε από την ταινία, ανεξάρτητα από το πόσο δυνατά ή τρομερά!