Συμβουλές για τη λήψη λεωφορείων νύχτας στην Ασία

Πώς να επιβιώσετε ένα λεωφορείο διανυκτέρευσης στην Ασία

Η προσκόλληση σε μερικές συμβουλές για νυχτερινά λεωφορεία στην Ασία θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια ατελείωτη διαδρομή και ένα ξεκούραστο ταξίδι. Μερικές φορές η σωστή θέση στο δεξιό λεωφορείο είναι απλώς η τύχη της κλήρωσης, αλλά υπάρχουν και μερικές μεταβλητές που μπορείτε να ελέγξετε.

Όλα τα νυχτερινά λεωφορεία μοιράζονται ένα κοινό πράγμα: σας σώζουν μια νύχτα διαμονής και μια μέρα του ταξιδιού σας διαφορετικά χάνονται για τη μεταφορά.

Νυχτερινά λεωφορεία στην Ασία σίγουρα δεν είναι ίσα.

Τα λεωφορεία διανυκτέρευσης στη Βιρμανία είναι εκπληκτικά πολυτελή (σκεφτείτε: επιλέξιμα μουσικά κανάλια και παρεχόμενα ακουστικά), ενώ πολλά από τα νυχτερινά λεωφορεία στο Βιετνάμ και την Κίνα έχουν αδέξια καθίσματα σε οριζόντια θέση. Τα νυχτερινά λεωφορεία στην Ινδία, την Ταϊλάνδη , το Λάος και την Ινδονησία είναι μια μικτή τσάντα που κυμαίνεται ανάμεσα σε ευχάριστη και εφιαλτική.

Προετοιμασία των αποσκευών σας

Ανεξάρτητα από το είδος του λεωφορείου που θα πάρετε, οι αποσκευές σας θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταλήξουν μούσκεμα, κακοποίησαν και βρώμικες. Οι τσάντες συχνά πετιούνται από λεωφορεία ή συμπιέζονται κάτω από εκατοντάδες κιλά άλλων αποσκευών: πακέτο ανάλογα !

Οι εταιρείες λεωφορείων μπορούν να κάνουν μια χαλαρή προσπάθεια για να καλύψουν τις αποσκευές που μεταφέρονται στην κορυφή των λεωφορείων με μια tarp, αλλά ένα βαρύ ντους αναπόφευκτα θα μουλιάσει τα πάντα. Οι εσωτερικές υποδοχές αποσκευών είναι μερικές φορές υγρές και βρώμικες. Χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο κάλυμμα για σακίδια. Εάν ταξιδεύετε με μια βαλίτσα, τοποθετήστε το εσωτερικό με μια μεγάλη τσάντα σκουπιδιών και τυλίξτε τα πάντα πριν κλείσετε.

Ασφάλεια στα λεωφορεία νύχτας

Δυστυχώς, τα λεωφορεία διανυκτέρευσης είναι ένα βολικό μέρος για τους κλέφτες να κάνουν ό, τι κάνουν καλύτερα. Οι πενιχρές κλοπές εμφανίζονται σε ολονύκτια λεωφορεία σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία . Στο Νεπάλ, τα αντικείμενα κλαπούν ακόμη και από τις αποσκευές που είναι αποθηκευμένες πάνω από τα λεωφορεία. Στην Ταϊλάνδη, οι βοηθοί λεωφορείων σέρνουν στις αποσκευές κάτω από τα λεωφορεία και το όπλο μέσα από τις τσάντες ενώ κυλούν κάτω από το δρόμο!

Όταν το λεωφορείο σταματήσει, θα βρείτε συχνά τον εαυτό σας να ασχολείται με έναν πολυσύχναστο κόμβο μεταφοράς και προσφέρει από τους οδηγούς και τα ξενοδοχεία touts, οπότε δεν θα υπάρχει χρόνος να γίνει απογραφή των περιουσιών σας. Ρεαλιστικά, οι περισσότεροι ταξιδιώτες συνήθως δεν ανακαλύπτουν ότι τα μικρότερα αντικείμενα λείπουν μέχρι μέρες ή εβδομάδες αργότερα.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να γίνετε στόχος:

Αυτοί οι τύποι αντικειμένων συνήθως παραμένουν απαρατήρητοι για λίγο και μπορούν εύκολα να μεταπωληθούν στις αγορές στους ταξιδιώτες αργότερα.

Στερεώστε την αποσκευή σας

Έξυπνοι ταξιδιώτες έχουν μάθει να διαμορφώνουν τις τσάντες τους με ύπουλους τρόπους για να πει αν κάποιος τους έχει ανοίξει. Σχεδιάστε την εσωτερική συμβολοσειρά μόνο στα μισά του δρόμου κλειστά σε σακίδια. αν είναι πλήρως κλειστό αργότερα, κάποιος έχει κοιτάξει μέσα. Φερμουάρ φερμουάρ μπορεί να συνδεθεί μαζί με string. ένας κλέφτης δεν θα δει ή θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει το "tripwire".

Επιλέγοντας μια θέση

Τουαλέτες στα νυχτερινά λεωφορεία

Εάν υπάρχει τουαλέτα στο νυχτερινό λεωφορείο σας, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια υγρή, περιορισμένη, ανώμαλη υπόθεση. Οι τουαλέτες Squat είναι κοινές σε πολλά λεωφορεία.

Τα διαλείμματα τουαλέτας μπορεί να είναι σπάνια σε μερικά ταξίδια, καθώς ο οδηγός σας που τροφοδοτείται με Redbull σπρώχνει τη νύχτα για να τελειώσει τη βάρδια του. Μια απλή στάση 15 λεπτών σε οκταωρο ταξίδι είναι συνηθισμένη.

Λαμβάνοντας Διακοπές

Οι επιβάτες είναι ευγνώμονες για την ευκαιρία να τεντώσουν όταν τελικά έρθει ένα σπάνιο σπάσιμο. Οι περιοχές ορεινής ηρεμίας που εξυπηρετούν τα τουριστικά λεωφορεία μπορούν να γίνουν απασχολημένοι και ξέφρενες καθώς όλοι έχουν μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για να αρπάξουν τα τρόφιμα ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Οι επιλογές για φαγητό κυμαίνονται από άγνωστα τοπικά σνακ (ακόμη και τηγανητά έντομα στο Λάος και σε ορισμένες χώρες!) Σε πλήρεις μπουφέδες, αλλά ένα πράγμα παραμένει το ίδιο: δεν θα έχετε αρκετό χρόνο για φαγητό. Μην χαμογελάτε. ένα άλλο λεωφορείο μπορεί να φτάσει αμέσως πίσω από τη δική σας και να παρατείνει τον χρόνο αναμονής για φαγητό.

Μην αφήνετε τα υπάρχοντά σας στο λεωφορείο όταν βγαίνετε για ένα διάλειμμα. Κρατήστε τα μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Συμβουλή: Σε πολύ απασχολημένους χώρους ανάπαυσης, τα ίδια πανομοιότυπα λεωφορεία μπορεί να ευθυγραμμιστούν γύρω από τη δική σας. Έχετε καλή ιδέα από πού είστε σταθμευμένοι και αναζητήστε άλλους επιβάτες που αναγνωρίζετε. Οι οδηγοί θα ακούσουν συνήθως το κέρατο μερικές φορές πριν τραβήξουν μακριά. Οι υπάλληλοι των λεωφορείων μπορεί να πάρουν χαλαρό αριθμό ατόμων, αλλά να μην μένουν πίσω είναι τελικά η ευθύνη σας!

Άλλες συμβουλές για τη λήψη λεωφορείων νύχτας

Ο κλιματισμός προεξοφλείται, κατά πάσα πιθανότητα, να στροβιλίζεται σε ψυχρά επίπεδα σε πολλά νυχτερινά λεωφορεία στην Ασία. Κρατήστε ένα fleece, sarong, ή κάτι ζεστό μαζί σας για να καλύψει. Οι παρεχόμενες κουβέρτες είναι μερικές φορές αμφισβητήσιμη καθαριότητα.

Ο όρος "VIP" είναι τοποθετημένος γύρω στο σημείο που σχεδόν κάθε λεωφορείο είναι ένα λεωφορείο "VIP" με κάποιο τρόπο. Μην πληρώνετε έναν επιπλέον πράκτορα για να κάνετε αναβάθμιση σε λεωφορείο VIP. κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξετε σε ένα κανονικό λεωφορείο νύχτας ούτως ή άλλως.

Κάνετε όπως κάνουν οι ντόπιοι: φέρνετε πολλά σνακ! Είναι καλό για το ηθικό και βοηθούν το πέρασμα του χρόνου.