Πέντε επικίνδυνες συνήθειες ξενοδοχείων που μπορείτε να σπάσετε σήμερα

Η ασφάλεια ταξιδιού ξεκινά κατά την άφιξη και δεν πρέπει να ελέγχει τις διακοπές σας

Πολλοί ταξιδιώτες πιστεύουν ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη που μπορούν να βρουν στο εξωτερικό. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου γίνεται ένα άμεσο σπίτι μακριά από το σπίτι, δίνοντας στους ταξιδιώτες άδεια να ρίξουν την φρουρά τους σαν να ήταν στα δικά τους υπνοδωμάτια. Ωστόσο, αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ο κίνδυνος πάντα κρύβεται ακριβώς πίσω από τη γωνία - ακόμη και σε δωμάτια ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο .

Μια έρευνα που ανέθεσε ο The EasyLock, ένας βρετανός κατασκευαστής προσωρινής κλειδαριάς πόρτας, ανακάλυψε ότι πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων γνώριζαν κάποιον που είχε κλοπή από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε μέχρι να είναι πολύ αργά, οι ταξιδιώτες μπορούν να χάσουν κοσμήματα, ηλεκτρονικά ή ακόμα και ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς να το καταλάβουν αμέσως.

Ωστόσο, όπως σε πολλές περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να αποτρέψουν το να γίνουν θύματα πριν προσεγγίσουν ακόμη και οι κλέφτες. Καταργώντας αυτές τις πέντε επικίνδυνες ξενοδοχειακές συνήθειες, οι διεθνείς τυχοδιώκτες μπορούν να σιγουρευτούν ότι έρχονται στο σπίτι με όλα τα αντικείμενα που ήρθαν μαζί τους. Εδώ είναι πέντε επικίνδυνες συνήθειες του ξενοδοχείου που ο καθένας μπορεί να σπάσει τώρα.

Αφήνοντας τα τιμαλφή με απλό θέαμα μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου

Πολλοί πελάτες του ξενοδοχείου πιστεύουν ότι τα δωμάτια τους είναι μαγικά κλειδωμένα και σφραγισμένα όταν η ετικέτα "Μην ενοχλείτε" περνάει γύρω από το ντουλαπάκι. Ωστόσο, ακόμη και στα καλύτερα ξενοδοχεία, το σημάδι μπορεί να μην είναι αποτρεπτικό για ένα καθορισμένο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Μία από τις πιο επικίνδυνες ξενοδοχειακές συνήθειες αφήνει τα τιμαλφή, όπως τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα ηλεκτρονικά, σε απλό βλέμμα μετά την έξοδο από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Όταν οι ταξιδιώτες αφήνουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους έξω για να δει κανείς, κινδυνεύουν να περπατήσουν μακριά όταν καθαριστεί το προσωπικό έρχεται να φροντίσει το δωμάτιο.

Όπως ανακάλυψε ένας συχνούς ταξιδιώτης, η υπηρέτρια δεν κοιτάει πάντα απλά να καθαρίσει ένα δωμάτιο - ίσως προσπαθούν να καθαρίσουν και τον ταξιδιώτη. Κάθε φορά που οι ταξιδιώτες εγκαταλείπουν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, φροντίστε να τραβήξετε τυχόν πολύτιμα αντικείμενα από την απλή θέα. Με απλά λόγια: αφήνοντας τα τιμαλφή έξω μπορεί να είναι μια πρόσκληση για να φύγουν, μερικές φορές να μην ξαναδεί ποτέ.

Δεν χρησιμοποιείτε το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου

Σχεδόν κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου διαθέτει ένα χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο που παρέχεται ως ευγενική προσφορά. Ο κώδικας στο χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο επαναφέρεται με κάθε επισκέπτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δύο κωδικοί οι ίδιοι. Όταν ταξιδεύετε, το χρηματοκιβώτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα, από τα ηλεκτρονικά και τα πολύτιμα αντικείμενα μέχρι το σετ έκτακτης ανάγκης για έγγραφα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μια άλλη επικίνδυνη συνήθεια των ξενοδοχείων πολλοί ταξιδιώτες που δεν τηρούν κρατά τα πολύτιμα αντικείμενα τους στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Στην έρευνα, το 44% των ταξιδιωτών είπε ότι δεν χρησιμοποίησαν το χρηματοκιβώτιο για να κρατήσουν τα αντικείμενά τους ασφαλή όταν βγήκαν έξω από το δωμάτιο. Παρόλο που δεν υπάρχει ασφαλές ξενοδοχείο, δεν είναι καθόλου αδιαπέραστο, το χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο είναι μια εύκολη πρώτη γραμμή άμυνας από την κλοπή του ξενοδοχείου και τη διατήρηση των προϊόντων σας ασφαλή.

Μη χρησιμοποιείτε την κλειδαριά της μπάρας ενώ βρίσκεστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Πολλοί ταξιδιώτες θεωρούν ότι οι κλειδαριές εισόδου δύο δωματίων - η είσοδος της κάρτας και η κλειδαριά με μπουλόνια - είναι αρκετά ασφαλείς για να τις προστατεύσουν ενώ βρίσκονται στο δωμάτιο. Εντούτοις, και τα δύο μέτρα μπορεί να απολεσθούν από ένα μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου με ένα κλειδί βίδας και μια κύρια κάρτα κλειδιού, ενδεχομένως αφήνοντας τα τιμαλφή σας σε κίνδυνο.

Η χρήση της κλειδαριάς δεν είναι μόνο μια επικίνδυνη συνήθεια του ξενοδοχείου, αλλά μπορεί επίσης να κάνει το δωμάτιο προσβάσιμο οποτεδήποτε ένας ταξιδιώτης βρίσκεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Όταν ήρθε η ώρα να συνταξιοδοτηθείτε για τη νύχτα, χρησιμοποιήστε πάντα την κλειδαριά της πόρτας του ξενοδοχείου.

Η κλειδαριά της ράβδου ταλάντωσης είναι μια φυσική μπάρα που εμποδίζει την ανεπίτρεπτη είσοδο στο δωμάτιο όταν ο επισκέπτης είναι μέσα σε αυτό.

Συσκευασία περισσότερων στοιχείων από ό, τι ο ταξιδιώτης χρειάζεται πραγματικά

Καθώς οι ταξιδιώτες βλέπουν τον κόσμο με όλο και περισσότερα gadgets, η συνολική αξία των αποσκευών τους αυξάνεται . Από τους ερωτηθέντες, η μέση αξία των αποσκευών και του περιεχομένου τους ανήλθε σε πάνω από 4.800 δολάρια. Αυτό δημιουργεί ένα εικονικό ορυχείο χρυσού για έναν ενδεχόμενο κλέφτη.

Αν και η υπερσυσκευασία μπορεί να είναι μια επικίνδυνη συνήθεια για έναν άλλο λόγο, αφήνοντας όλα αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα σε ένα δωμάτιο είναι μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια των ξενοδοχείων. Τα πολύτιμα κοσμήματα και τα κειμήλια θα πρέπει πάντα να παραμένουν στο σπίτι ή στο πρόσωπό σας, ενώ όλα τα άλλα πρέπει να κλειδώνονται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ μακριά.

Δεν αγοράζετε ασφάλιση ταξιδιού πριν από ένα ταξίδι

Αυτό που πολλοί ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν είναι ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει περισσότερα από απλά την ακύρωση του ταξιδιού και την καθυστέρηση ταξιδιού.

Ένα καλό ταξιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες στις χειρότερες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των χαμένων ή κλεμμένων αποσκευών. Παρόλο που θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η μη αγορά ασφάλισης ταξιδίου (ή η κατοχή ασφάλισης ταξιδίου μέσω πιστωτικής κάρτας ) κάνει επικίνδυνο ταξίδι, αφήνοντας τα αντικείμενα σε ένα δωμάτιο χωρίς ασφάλιση είναι από μόνο του μια επικίνδυνη ταξιδιωτική συνήθεια.

Ανεξάρτητα από το σημείο κλοπής ενός στοιχείου, ορισμένα ταξιδιωτικά σχέδια ασφάλισης μπορεί να καλύπτουν τα χαμένα ή κλεμμένα αγαθά. Πριν αναχωρήσετε για έναν προορισμό, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει τόσο τις φυσικές αποσκευές όσο και το περιεχόμενό τους, μόνο σε περίπτωση απώλειας οτιδήποτε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Αν και κανένας ταξιδιώτης δεν είναι τέλειος, γνωρίζοντας ποιες επικίνδυνες συνήθειες του ξενοδοχείου να αποφύγετε θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις σύγχρονες περιπέτειες ασφαλείς στο δρόμο. Καταργώντας τις πέντε κακές συνήθειες των ξενοδοχείων, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι τα υπάρχοντά τους παραμένουν ασφαλή, ακόμη και όταν βρίσκονται μακριά.