Είναι η ασφάλιση ταξιδιού πιστωτικών καρτών καλύτερη από μια παραδοσιακή πολιτική;

Ίσως έχετε ασφαλιστική κάλυψη ταξιδιού χωρίς να το γνωρίζετε

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την πληρωμή ενός ταξιδιού με χρήση πιστωτικής κάρτας μεσαίας εμβέλειας έως υψηλής ποιότητας. Εκτός από τα σημεία και τα μίλια που διατίθενται μέσω πολλών καρτών , με τα προνόμια που προσφέρονται με κάρτες με επώνυμες αεροπορικές εταιρείες, οι ταξιδιώτες μπορούν να ξεκλειδώσουν έναν κόσμο παροχών μέσω των προτιμώμενων μεθόδων τους. Ωστόσο, αυτό που πολλοί ταξιδιώτες δεν συνειδητοποιούν είναι ότι μπορούν επίσης να ξεκλειδώσουν πολύτιμα οφέλη ασφάλισης ταξιδιού.

Κατά την τοποθέτηση μέρους της διαδρομής σε μια πιστωτική κάρτα, οι ταξιδιώτες μπορούν συχνά να λαμβάνουν παροχές ασφάλισης ταξιδιού μέσω του παρόχου πιστωτικών καρτών τους. Αυτά τα οφέλη μπορούν να περιλαμβάνουν παροχές ακύρωσης ταξιδιού, παροχές καθυστέρησης ταξιδιού και κάλυψη απώλειας αποσκευών . Επιπλέον, οι πιστωτικές κάρτες μπορούν επίσης να επεκτείνουν τις προφυλάξεις και στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να απομακρύνουν την παρτίδα με σιγουριά. Τα οφέλη που επιτρέπονται από τις πιστωτικές κάρτες είναι καλύτερα από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού;

Με την κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τόσο της παραδοσιακής ταξιδιωτικής ασφάλισης όσο και της ταξιδιωτικής ασφάλισης που παρέχει μια πιστωτική κάρτα, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για το επόμενο ταξίδι τους. Εδώ είναι οι βασικοί τρόποι με τους οποίους ένα παραδοσιακό ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο διαφέρει από τις παροχές ασφάλισης ταξιδιού που παρέχει μια πιστωτική κάρτα.

Παραδοσιακή ταξιδιωτική ασφάλιση: πιο εκτεταμένη με περισσότερους περιορισμούς

Όταν πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τα παραδοσιακά οφέλη ασφάλισης ταξιδιού, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η αγορά είτε του σχεδίου που παρέχεται από έναν πάροχο ταξιδιού, είτε μέσω ενός οργανισμού για να αγοράσει ένα ταξιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης.

Αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού μπορούν να προσφέρουν πολλή προστασία στον ταξιδιώτη στις χειρότερες περιπτώσεις.

Τα παραδοσιακά σχέδια ταξιδιωτικής ασφάλισης καλύπτουν την αξία ολόκληρου του ταξιδιού ενός ταξιδιώτη, ανεξάρτητα από το πώς πληρώνουν για την περιπέτεια τους. Με μία πολιτική, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν προστασία σε κάθε τμήμα του ταξιδιού τους, από το αυτοκίνητο μέχρι το αεροδρόμιο, τη στιγμή που θα φτάσουν στο σπίτι τους.

Επιπλέον, μια πολιτική σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να καλέσουν μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά: σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μία κλήση στον πάροχο ασφάλισης ταξιδιών μπορεί να εξασφαλίσει την αντιμετώπιση καταστάσεων.

Ωστόσο, τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια έρχονται επίσης με πολλούς περιορισμούς . Οι ταξιδιώτες που έχουν τραυματιστεί ή πάσχουν από χρόνιες παθήσεις πριν από την αναχώρησή τους δεν καλύπτονται για την επανάληψη αυτών των συνθηκών χωρίς προϋπάρχουσα απαλλαγή από την κατάσταση , γεγονός που προσθέτει κόστος σε ένα σχέδιο ασφάλισης ταξιδίου. Σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες, τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν τα αυτοκίνητα ενοικίασης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αφήνοντας τον ταξιδιώτη να πληρώσει ακόμη υψηλότερα τέλη. Τέλος, τα περισσότερα παραδοσιακά ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν το κόστος των σημείων ή των μιλίων, αλλά μπορεί να καλύπτουν τα τέλη για την κατάθεση των σημείων αυτών σε λογαριασμό πίστης.

Παροχές ασφάλισης ταξιδιού με πιστωτική κάρτα: χτισμένο σε ένα ταξίδι, αλλά σε κάποιο βαθμό

Ίσως ένα από τα πιο υποτιμημένα οφέλη πιστωτικών καρτών, πολλοί διεθνείς ταξιδιώτες λαμβάνουν αυτόματα ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μέσω των τραπεζών έκδοσης καρτών τους. Επιπλέον, ορισμένες από αυτές τις πολιτικές ασφάλισης ταξιδιών μπορούν να ανταγωνίζονται ακόμη και τα καλύτερα παραδοσιακά σχέδια.

Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού με πιστωτικές κάρτες έρχονται με όλα τα τυποποιημένα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης του ταξιδιού, της καθυστέρησης ταξιδιού και των παροχών απώλειας αποσκευών, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον πολιτική.

Επιπλέον, πολλά σχέδια ασφάλισης ταξιδιού με πιστωτικές κάρτες έρχονται επίσης με τυχαίο θάνατο και κάλυψη διαμελισμού που ανταγωνίζονται πολλές παραδοσιακές πολιτικές. Ενώ πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την ασφάλεια ταξιδιού πιστωτικών καρτών ως πρωταρχική πολιτική κάλυψης αυτοκινήτων, ορισμένες κάρτες θα καλύψουν την αξία των σημείων που δαπανώνται για ένα ταξίδι σε μια σταθερή τιμή.

Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι αρκετό για τους ταξιδιώτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην αγοράσουν ένα παραδοσιακό ταξιδιωτικό ασφαλιστικό σχέδιο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε τι δεν θα καλύψει μια ταξιδιωτική ασφάλιση. Πολλά προγράμματα ασφάλισης ταξιδιού με πιστωτικές κάρτες έχουν πολύ περιορισμένη κάλυψη για ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ιατρική περίθαλψη , που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες ενδέχεται να αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους εάν καταλήξουν να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Δεύτερον, η ασφάλιση ταξιδιού μέσω πιστωτικής κάρτας μπορεί να επεκταθεί μόνο στο τμήμα που αγοράστηκε από μια κάρτα.

Εάν ένας ταξιδιώτης αγόρασε την πτήση και το αυτοκίνητο μίσθωσης σε δύο διαφορετικές κάρτες, θα καλύπτονταν από δύο διαφορετικές πολιτικές. Τέλος, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού με πιστωτικές κάρτες μπορεί να μην προσφέρει πολύτιμη κάλυψη προσθήκης, συμπεριλαμβανομένων επικίνδυνων πρόσθετων δραστηριοτήτων, προϋπάρχουσες προσθήκες συνθηκών ή πρόσθετα Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία . Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες μπορεί να χάσουν τα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με την επόμενη περιπέτεια.

Ενώ μερικοί ταξιδιώτες μπορεί να είναι διατεθειμένοι να σκέφτονται όλες τις ταξιδιωτικές ασφάλειες είναι ίσοι, από όπου λαμβάνουν την κάλυψή τους είναι μια κρίσιμη διάκριση για να κατανοήσουν. Με την κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της ταξιδιωτικής ασφάλισης μέσω παραδοσιακών μέσων και από τις πιστωτικές τους κάρτες, οι ταξιδιώτες μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα οφέλη τους.