Αντιμετωπίζοντας τα χαμένα, κατεστραμμένα ή κλεμμένα αποσκευές ενώ πετούν

Τι να κάνετε αν κάνετε την πτήση σας εγκαίρως - αλλά οι τσάντες σας δεν κάνουν!

Μια από τις πιο απογοητευτικές καταστάσεις που ένας ταξιδιώτης μπορεί να βιώσει είναι να χάσει τις αποσκευές του ενώ είναι υπό διαμετακόμιση. Παρά την καλύτερη τεχνολογία της αεροπορικής εταιρείας, εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό οι τσάντες να καταστραφούν, να χαθούν ή ακόμη και να έχουν κλαπεί αποσκευές μεταξύ της προέλευσης και του προορισμού σας.

Αν και μπορεί να είναι εξοργιστικό, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει κάθε ταξιδιώτης για να βοηθήσει την κατάστασή τους. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, οι ταξιδιώτες μπορούν να πλησιάσουν στο να επιστρέψουν τα αντικείμενά τους ή να αποκαταστήσουν τις απολεσθείσες, κατεστραμμένες ή κλεμμένες αποσκευές τους.

Κλεμμένη αποσκευή

Ενώ είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι συμβαίνει, κλεμμένες αποσκευές εξακολουθούν να συμβαίνουν σε πολλά μέρη του κόσμου. Το 2014, αρκετοί χειριστές αποσκευών συνελήφθησαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες για να κλέψουν αντικείμενα από τις ελεγμένες αποσκευές των επιβατών.

Οι ταξιδιώτες που υποψιάζονται ότι ήταν θύμα κλεμμένων αποσκευών πρέπει να ενημερώσουν αμέσως την αεροπορική τους εταιρεία για την κατάσταση. Μια έκθεση κλεμμένων αποσκευών μπορεί επίσης να κατατεθεί στην αστυνομία του αεροδρομίου, σε περίπτωση που η περιουσία σας ανακτηθεί από τους χειριστές αποσκευών ή άλλους υπαλλήλους. Εάν πιστεύετε ότι αντικείμενα ενδέχεται να έχουν κλαπεί κατά την εξέταση ασφαλείας, μπορείτε επίσης να καταθέσετε μια αναφορά στο TSA.

Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδίου μπορούν να καλύπτουν κλεμμένες αποσκευές σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν ένας ταξιδιώτης μπορεί να αποδείξει ότι τα στοιχεία του χάθηκαν στη διαμετακόμιση και έχουν κατατεθεί αστυνομική αναφορά, τότε οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι σε θέση να ανακτήσουν μέρος του κόστους τους με ασφαλιστική αξίωση. Ωστόσο, η κάλυψη μπορεί να περιορίζεται στα αντικείμενα που καλύπτονται από την πολιτική - να είστε βέβαιος να καταλάβετε τι είναι και δεν καλύπτεται από τις τσάντες σας πριν κάνετε μια αξίωση.

Απώλεια αποσκευών

Η σύμβαση μεταφοράς κάθε κοινού μεταφορέα περιγράφει τους κανόνες και τις διατάξεις που έχουν τα φυλλάδια όταν ταξιδεύουν σε ένα από τα αεροπλάνα τους. Αυτό περιλαμβάνει τα δικαιώματα του φυλλομετρητή σε περίπτωση καθυστέρησης ή απώλειας αποσκευών κατά τη διάρκεια ή μετά από μια πτήση.Ως αποτέλεσμα, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με αυτούς τους κανόνες για να σας βοηθήσει να πάρετε τις αποσκευές σας πίσω ή να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε ό, τι χάθηκε ενώ οι τσάντες σας ήταν στο Φροντίδα.

Εάν οι αποσκευές σας δεν εμφανίζονται στο καρουζέλ, καταθέστε αμέσως μια αναφορά στην αεροπορική εταιρεία πριν φύγετε από το αεροδρόμιο. Σε αυτήν την αναφορά, σημειώστε τον αριθμό της πτήσης σας, το στυλ των χαμένων αποσκευών σας και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάκτησης των αποσκευών, όταν βρεθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει ένα αντίγραφο αυτής της αναφοράς και ότι θα το χρησιμοποιήσετε για μελλοντική αναφορά εάν έχετε επιπλέον προβλήματα. Επιπλέον, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να καλύπτουν την αγορά ειδών έκτακτης ανάγκης όταν ταξιδεύετε, όπως ρούχα αντικατάστασης και προϊόντα περιποίησης. Ρωτήστε τον αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών κατά την υποβολή μιας έκθεσης σχετικά με την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας.

Εάν οι αποσκευές ενός ταξιδιώτη κηρυχθούν επισήμως απωλεσμένες, αυτά τα φυλλάδια θα έχουν περιορισμένο χρόνο για να υποβάλουν αίτηση με την αεροπορική εταιρεία. Κατά την κατάθεση μιας αναφοράς απώλειας αποσκευών, ρωτήστε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή αίτησης απώλειας τσάντας και πότε μπορεί να κατατεθεί αυτή η αναφορά. Ενώ ο μέγιστος διακανονισμός για μια χαμένη τσάντα είναι 3.300 δολάρια για τις εσωτερικές πτήσεις, ο τελικός διακανονισμός μπορεί να ποικίλει με βάση διάφορους παράγοντες. Επιπλέον, οι διακανονισμοί και το χρονικό πλαίσιο ενδέχεται να αλλάξουν αν ταξιδεύετε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από άλλη χώρα.

Κατεστραμμένη αποσκευή

Δεν είναι ασυνήθιστο να πάρετε μια τσάντα που παραδίδεται σε χειρότερες συνθήκες από όταν ξεκίνησαν αυτές οι αποσκευές. Εάν οι τσάντες έχουν υποστεί ζημιά εξαιτίας μιας πτήσης, οι ταξιδιώτες θα πρέπει πρώτα να σημειώσουν το είδος της ζημίας που υπέστη η τσάντα κατά τη μεταφορά.

Από εκεί, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν έκθεση πριν εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αναφορές μπορούν να απορριφθούν εάν ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών πιστεύει ότι η ζημιά είναι εντός της "κανονικής φθοράς" της τσάντας. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να κλιμακωθεί σε επιπλέον επίπεδα των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών ή του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ.

Εάν το περιεχόμενο των αποσκευών είναι κατεστραμμένο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αυτό το επίπεδο προστασίας μπορεί να αλλάξει. Από το 2004, οι αερομεταφορείς δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη ζημία ή την καταστροφή εύθραυστων αντικειμένων στις ελεγμένες αποσκευές. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται οπουδήποτε από τον εξοπλισμό υπολογιστών μέχρι την κομψή πορσελάνη. Για όλα τα άλλα στοιχεία, μπορεί να γίνει αναφορά για τις ζημιές. Σε αυτή την περίπτωση, να είστε έτοιμοι να αποδείξετε ότι το αντικείμενο ήταν στις ελεγμένες αποσκευές όταν υπέστη βλάβη και να παράσχετε μια εκτίμηση για την επισκευή ή την αντικατάσταση.

Αν και η αντιμετώπιση απολεσθέντων, κατεστραμμένων ή κλεμμένων αποσκευών μπορεί να είναι άβολη, μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο. Με την κατανόηση όλων των δικαιωμάτων που είναι διαθέσιμα στους ταξιδιώτες, ο καθένας μπορεί εύκολα να εργαστεί σε αυτό το ατυχές σενάριο.