Τρεις καταστάσεις στις οποίες θα απορριφθεί η αξίωση ασφάλισης ταξιδιού

Γνωρίστε τους περιορισμούς σας κάτω από αυτές τις συνήθεις καταστάσεις

Τα σχέδια ασφάλισης ταξιδιού προσφέρουν σε πολλούς σύγχρονους τυχοδιώκτες την ειρήνη του μυαλού ότι, αν συμβεί κάτι στο ταξίδι, η ανάκτηση του κόστους από τις καταστάσεις τους δεν θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους. Σύμφωνα με την Ταξιδιωτική Ένωση των ΗΠΑ, το 30% των Αμερικανών ταξιδιωτών αγοράζουν τώρα ταξιδιωτική ασφάλιση για να προστατεύσουν το επόμενο μεγάλο ταξίδι τους . Ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει πολλά πράγματα που μπορεί να πάει στραβά, υπάρχουν και ορισμένες καταστάσεις όπου μια πολιτική απλά δεν μπορεί να βοηθήσει.

Με την κατανόηση των βασικών περιορισμών ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ταξιδιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι δεν θα παραμείνουν αδέσποτα από κενά στο σύστημα. Πριν υποβάλλετε μια αξίωση, βεβαιωθείτε ότι η κατάσταση δεν εμπίπτει σε μία από αυτές τις καταστάσεις.

Αποσκευές χάνονται λόγω προσωπικής αμέλειας

Συμβαίνει σε κάθε ταξιδιώτη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Είχαν ξεχάσει να τραβήξουν τα ακουστικά που άφησαν στην τσέπη του καθίσματος, δεν πήραν μια φωτογραφική μηχανή από το κάθισμά τους, ούτε απλά άφησαν ένα σακάκι στο διαμέρισμα του εξωτερικού χώρου όταν έσπευσαν. Ή ίσως ένα κομμάτι αποσκευών κατέληξε να κατασχέθηκε αφού το φιλικό άτομο στο κάθισμα ξεχάστηκε να το παρακολουθήσει. Ένα σχέδιο ασφάλισης ταξιδιού θα καλύπτει κομμάτια χαμένα σε αυτές τις καταστάσεις, σωστά;

Δυστυχώς, πολλά ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν στοιχεία που έχουν χαθεί ή κατασχεθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας ασφαλιστικός πάροχος θα υποθέσει ότι ένας ταξιδιώτης θα λάβει εύλογα μέτρα για να διατηρήσει τα προσωπικά του αντικείμενα υπό τον έλεγχό του.

Σε περίπτωση που ένα στοιχείο παραμείνει πίσω σε ένα αεροπλάνο ή ένας ταξιδιώτης χάνει την εποπτεία των αντικειμένων του σε δημόσιο χώρο, τότε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού τους μπορεί να μην καλύπτει τις σχετικές απώλειες.

Αλλά τι γίνεται με μια πιο ακραία κατάσταση - όπως ένα στοιχείο που κατασχέθηκε από τη διοίκηση ασφάλειας μεταφορών ;

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να μπορούν να υποβάλουν αξίωση στον διαμεσολαβητή της TSA για την απώλειά τους, αλλά η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει τα πάντα. Κατά την αγορά μιας πολιτικής, φροντίστε να καταλάβετε πώς αυτές οι μοναδικές καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν τη δυνατότητα υποβολής αξίωσης.

Ηλεκτρονικά στοιχεία που έχουν ελεγχθεί σε τελικό προορισμό

Πολλοί καταλαβανοί ταξιδιώτες ξέρουν να κρατούν τα μικρά προσωπικά τους ηλεκτρονικά μέσα στις αποσκευές που ταξιδεύουν. Ωστόσο, όλα τα προσωπικά αντικείμενα δεν θα χωρέσουν στο επίδομα αποσκευών καμπίνας. Σε αυτή την κατάσταση, ορισμένοι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν να ελέγξουν τα ηλεκτρονικά είδη στον τελικό προορισμό τους ως αποσκευές. Αν κάτι πρέπει να συμβεί, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού θα μπορούσε ασφαλώς να το πληρώσει κάτω από τη ρήτρα αποσκευών που έχει χαθεί ή έχει υποστεί ζημιά - ή τόσοι πολλοί ταξιδιώτες σκέφτονται.

Πολλές πολιτικές ασφάλισης ταξιδιών διευκρινίζουν πολύ καθαρά τι καλύπτεται από τις πολιτικές για την απώλεια αποσκευών και τις ζημιές. Συχνά καλύπτονται σε αυτές τις καταστάσεις είναι οι συνήθεις και συνήθεις δαπάνες από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων των ημερήσιων δαπανών για χαμένα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα. Ωστόσο, τα σχέδια συχνά κόβουν τη γραμμή σε εύθραυστα, πολύτιμα αντικείμενα ή κειμήλια. Τα ηλεκτρονικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, συχνά εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Εάν ένα ηλεκτρονικό προϊόν χάθηκε ή κλαπηθήκατε υπό διαμετακόμιση ως αποσκευές, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην καλύπτεται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού.

Εάν ένα ηλεκτρονικό στοιχείο πρέπει να μεταφερθεί ως αποσκευές, τότε ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να μεταφέρετε το αντικείμενο αντί να το πάρετε στο αεροδρόμιο. Η αποστολή μέσω αποστολής αλληλογραφίας ή αποστολής προσφέρει στους ταξιδιώτες περισσότερη προστασία, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης και της συμπληρωματικής ασφάλισης, εάν το στοιχείο χαθεί ή σπάσει. Διαφορετικά, οι ταξιδιώτες που συσκευάζουν τα ηλεκτρονικά τους με τις αποσκευές τους διατρέχουν τον κίνδυνο να τους απαγορεύεται η αξίωση αν κάτι δεν πάει καλά στη διαμετακόμιση.

Απαιτήσεις που έχουν ήδη καταβληθεί από πάροχο ταξιδιών

Η ταξιδιωτική ασφάλιση έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει με τα έξοδα που ένας πάροχος ταξιδιών δεν είναι άμεσα υπεύθυνος για. Οι διεθνείς συνθήκες και κανονισμοί έχουν διευκρινίσει με σαφήνεια ότι οι κοινοί αερομεταφορείς ευθύνονται για ορισμένες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες, από συνήθεις καθυστερήσεις σε χαμένες αποσκευές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας πάροχος ταξιδιών μπορεί να είναι υπεύθυνος για την πληρωμή μιας απαίτησης πρώτα και κύρια.

Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να αναφερθούν στη συλλογή τους από τον μεταφορέα τους πρώτα και κύρια, πριν να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι ασφαλιστικές απαιτήσεις ταξιδιού.

Ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όφελος για τους ταξιδιώτες, μπορεί να μην αρκεί για να καλυφθούν αυτές οι τρεις συνήθεις καταστάσεις. Πριν αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού, φροντίστε να καταλάβετε ποιες καταστάσεις καλύπτονται και τι μπορεί να αρνηθεί στο τέλος ενός ταξιδιού.