Ασφαλής από τη θύελλα: Γιατί πρέπει να λάβετε υπόψη την ασφάλιση ταξιδιού της Καραϊβικής

Ασφάλιση της διαμονής σας κατά των καταιγίδων, των ακυρώσεων πτήσεων και άλλων κρίσεων

Ο κίνδυνος είναι μέρος του ταξιδιού. Κάθε φορά που ξεκινάτε στο δρόμο, μπορεί να συμβεί το άγνωστο: κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθυστερήσεις πτήσεων, κακές καιρικές συνθήκες , φυσικές καταστροφές, ακόμη και εμφύλια αναταραχή στον προορισμό σας. Οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση ή ακύρωση των πολυαναμενόμενων διακοπών σας.

Οι περισσότερες διακοπές ξεκινούν χωρίς αναποδιά, φυσικά, αλλά όταν κάτι πάει στραβά, η άγχη σας μπορεί να επιδεινωθεί από το θυμό, αν παίρνετε επίσης ένα μεγάλο οικονομικό χτύπημα στη διαδικασία.

Η ασφάλιση ταξιδιού μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε την απογοήτευσή σας για ένα χαμένο ταξίδι και να καλύψετε τις προπληρωμένες μεταφορές, τα ξενοδοχεία και τις δραστηριότητες.

Δεν είναι όλοι άνετοι να ξοδεύουν χρήματα εκ των προτέρων για να ασφαλίσουν ενάντια στο σχετικά χαμηλό κίνδυνο διακοπής των διακοπών τους στην Καραϊβική. Σε περίπτωση μείζονος μετεωρολογικού γεγονότος, όπως ένας τυφώνας , τα περισσότερα ξενοδοχεία της Καραϊβικής και οι γραμμές κρουαζιέρας θα σας επιτρέψουν να επαναπρογραμματίσετε χωρίς ποινή, αν και δεν είναι εγγυημένη η επιστροφή χρημάτων. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης πολιτικές για τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να σας παράσχουν κάποια προστασία σε περίπτωση μεγάλης καταιγίδας ή άλλης φυσικής καταστροφής.

Ωστόσο, αυτές οι πολιτικές δεν θα σας προστατεύσουν από πιο εγκληματικές κρίσεις και ενδέχεται να μην παρέχουν το επίπεδο κάλυψης που θέλετε ή αναμένετε. Ο Gabe Saglie, ανώτερος συντάκτης της online ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Travelzoo, προσφέρει μερικές εξαιρετικές συμβουλές για την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης για την επόμενη απόδραση της Καραϊβικής:

Πού να αγοράσετε ασφάλιση ταξιδιού

Συνήθως μπορείτε να προστατεύσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο, την ίδια στιγμή που αγοράζετε το εισιτήριό σας, απευθείας από την αεροπορική σας εταιρεία, για περίπου το 7-10% του κόστους αεροπορικού σας εισιτηρίου. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ασφάλιση απευθείας από την εταιρεία διακοπών που σας πουλά το ταξίδι σας. αυτό μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, δεδομένου ότι θα έχουν στενή γνώση όλων των λεπτομερειών για το ταξίδι σας? από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην καλύπτουν πράγματα όπως η δική τους αφερεγγυότητα.