Η Ασφάλεια Ταξιδιών μου θα μου καλύπτει σε καιρό πολέμου ή αστικής αναταραχής;

Καθώς προμηθεύεστε ταξιδιωτική ασφάλιση , μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν ο ασφαλιστικός σας φορέας θα πληρώσει αξιώσεις που σχετίζονται με πολιτικές αναταραχές ή πόλεμο. Θα πρέπει να ελέγξετε το πιστοποιητικό κάθε πολιτικής ώστε να είστε απόλυτα σίγουροι και θα πρέπει να το κάνετε πριν αγοράσετε μια πολιτική ασφάλισης ταξιδιού.

Συμβουλή: Μην διαβάσετε μια περίληψη των οφελών. Διαβάστε το πιστοποιητικό ασφάλισης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις εξαιρέσεις και τους περιορισμούς της πολιτικής.

Εξαιρέσεις για πόλεμο ή πολιτικές αναταραχές

Σχεδόν όλες οι ταξιδιωτικές ασφαλιστικές συμβάσεις αποκλείουν τον πόλεμο και τον εμφύλιο πόλεμο, δηλωμένο ή αδήλωτο, από καλυπτόμενα γεγονότα. Αυτός ο αποκλεισμός σημαίνει ότι εάν το ταξίδι σας καθυστερήσει ή πρέπει να το ακυρώσετε εξ 'ολοκλήρου εξαιτίας πολέμου ή εμφυλίων αναταραχών, δεν θα δικαιούστε επιστροφή από τον παροχέα ασφάλισης ταξιδιών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο ή τις αναταραχές θα χαθούν χωρίς αντιστάθμιση. Κάθε πάροχος ασφάλισης ταξιδιών λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με την κάλυψη. Για παράδειγμα, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, ορισμένες ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες επέλεξαν να καλύψουν τις καθυστερήσεις ταξιδιού που συνδέονταν με την παύση των πτήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για άτομα που ήδη ταξίδευαν όταν ακυρώθηκαν οι πτήσεις. Ωστόσο, οι ίδιες εταιρείες εξέδωσαν δηλώσεις θέσης, σύμφωνα με τις οποίες η απόπειρα πραξικοπήματος δεν χαρακτηρίστηκε ως "απρόβλεπτο γεγονός" για σκοπούς ακύρωσης ταξιδιού ή κάλυψης διακοπής ταξιδιού .

Οι ασφαλισμένοι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν ταξίδια στην Τουρκία δεν αποζημιώθηκαν αν ακυρώσουν τα ταξίδια τους, εκτός εάν αγόραζαν κάλυψη Ακύρωση για Οποιαδήποτε Αιτία.

Μπορώ να βρω μια πολιτική ασφάλισης ταξιδίου που να καλύπτει προβλήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο;

Ορισμένες πολιτικές προσφέρουν οφέλη που περιλαμβάνουν "πολιτική εκκένωση" ή "μη ιατρική εκκένωση". Αυτή η κάλυψη θα πληρώσει για να σας μεταφέρει σε μια ασφαλή τοποθεσία, εάν ξέσπασε πόλεμος ή αναταραχή στο χώρο των διακοπών σας.

MH Ross, RoamRight, Tin Leg και αρκετοί άλλοι ασφαλιστές προσφέρουν πολιτικές που περιλαμβάνουν κάποια μη ιατρική κάλυψη εκκένωσης. Τα οφέλη κυμαίνονται από $ 25.000 έως $ 100.000.

Άλλες πολιτικές ενδέχεται να περιλαμβάνουν "ταραχές" υπό καλυπτόμενους λόγους για αξιώσεις καθυστέρησης ταξιδιού. Για παράδειγμα, από αυτό το γράψιμο, η βασική πολιτική του RoamRight περιλαμβάνει "ταραχές" κάτω από τους καλυπτόμενους λόγους για χαμένες συνδέσεις και οφέλη καθυστέρησης ταξιδιού. Ωστόσο, η ίδια πολιτική αποκλείει ρητώς τον «πόλεμο, την εισβολή, τις πράξεις ξένων εχθρών, τις εχθροπραξίες μεταξύ εθνών (δηλωμένες ή αδήλωτες) ή τον εμφύλιο πόλεμο» από την κάλυψη. Η βασική πολιτική της Travel Guard, συγκεκριμένα, ονομάζει τον "πόλεμο", "ταραχή", "εξέγερση" και "αστική διαταραχή" στη λίστα Γενικών Εξαιρέσεων. δεν καλύπτονται οι ζημίες που σχετίζονται με τους πολέμους, τις ταραχές, τις εξεγέρσεις και τα συναφή.

Θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ταξιδεύετε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει πολιτικές αναταραχές

Εάν γνωρίζετε ότι οι πολιτικές αναταραχές είναι πιθανόν σε έναν προορισμό που σκέφτεστε, αφιερώστε μια στιγμή για να σκεφτείτε πώς θα μείνετε ασφαλείς εάν προκύψουν προβλήματα και πώς θα φτάσετε στο σπίτι εάν τα πράγματα αποσυρθούν. Οι πτήσεις πιθανόν να ακυρωθούν και η πρεσβεία ή το προξενείο σας μπορεί να συγκλονιστεί από αιτήματα για βοήθεια.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, δεν θα είστε σε θέση να επιστρέψετε τα χρήματά σας επειδή ανησυχείτε για την προσωπική σας ασφάλεια.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές ασφάλισης ταξιδιού για να εξετάσει:

Δεν μπορείτε να ακυρώσετε το ταξίδι σας επειδή αισθάνεστε ότι θα είστε ανασφαλείς στον προορισμό σας και να επιστρέψετε τα χρήματά σας αν δεν αγοράσετε κάλυψη Cancel For Any Reason. Ακόμα και τότε, πιθανότατα θα πάρετε μόνο το 70% των χρημάτων σας πίσω.

Συνήθως πρέπει να αγοράσετε κάλυψη Άκυρο για οποιαδήποτε αιτία εντός 30 ημερών από την πρώτη σας κατάθεση πληρωμής.

Αναμείνετε να πληρώσετε περισσότερα για ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που περιλαμβάνει την κάλυψη Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία.

Δεν μπορείτε να αγοράσετε Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία κάλυψη εάν η ημερομηνία αναχώρησής σας είναι εντός της απαιτούμενης περιόδου ακύρωσης. Αυτή η περίοδος είναι συνήθως δύο ή τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει το ταξίδι σας, αλλά οι πολιτικές ποικίλλουν.

Η πολιτική "Ακύρωση για οποιεσδήποτε αιτίες" σας καταβάλλει ένα ποσοστό του ποσού που έχετε ξοδέψει στο ταξίδι σας εάν καλέσετε το ταξίδι σας και υποβάλετε μια αξίωση.

Δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε ολόκληρο το ποσό με αυτόν τον τύπο πολιτικής, αλλά θα μπορείτε να ακυρώσετε χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσετε γιατί.

Τα στρατιωτικά μέλη τα οποία έχουν ανακαλέσει εντολές αποχώρησης λόγω του πολέμου ενδέχεται να καλύπτονται ή να μην καλύπτονται από τις πολιτικές ακυρώσεως για λόγους εργασίας ή ακύρωσης ταξιδιού. Κάθε πολιτική είναι διαφορετική, οπότε αξίζει να ξοδέψετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τα πιστοποιητικά πολιτικής για να δείτε εάν μπορείτε να βρείτε ένα που καλύπτει την ανάκληση των παραγγελιών άδειας λόγω του πολέμου.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν ταξιδεύετε σε μια περιοχή όπου οι πολιτικές αναταραχές είναι πιθανές ή ήδη συμβαίνουν, ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να επιστρέψετε μερικά από τα έξοδα του ταξιδιού σας αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε είναι να αγοράσετε Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία κάλυψη. Ακόμα και τότε, πρέπει να ακυρώσετε το ταξίδι σας εντός της καθορισμένης προθεσμίας ή θα χάσετε τα οφέλη σας. Εάν ακυρώσετε, επισημάνετε προσεκτικά όλη την επικοινωνία με τον ασφαλιστή σας.