Τι είναι η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες μπορεί να μην έχουν επαρκή ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού.

Ένας από τους κύριους λόγους που οι ταξιδιώτες επιλέγουν να αγοράσουν ασφάλιση ταξιδιού είναι για παροχές ακύρωσης ταξιδιού. Ωστόσο, πολλοί από εκείνους που αγοράζουν ασφάλιση ταξιδιού συχνά έχουν μια σπασμένη κατανόηση του τι ακριβώς καλύπτει ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού. Είναι η "ακύρωση του ταξιδιού" αληθινά εξίσου γεμάτη με πολλούς;

Αν και τα οφέλη από την ακύρωση του ταξιδιού είναι ένα από τα πιο συχνά ευρέως διαδεδομένα οφέλη ασφάλισης ταξιδιού, είναι πιθανώς το πιο παρεξηγημένο.

Ενώ η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού μπορεί να παράσχει βοήθεια στο σενάριο χειρότερης περίπτωσης, έρχεται επίσης με ένα πολύ αυστηρό σύνολο κανόνων και κανονισμών. Πριν ακυρώσετε το ταξίδι σας και υποβάλλετε αξίωση για ακύρωση ταξιδιού, φροντίστε να καταλάβετε τι θα καλύψει αυτό το συγκεκριμένο όφελος - και δεν θα καλύπτει.

Τι είναι η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού;

Η ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού είναι σχεδόν καθολικά διαθέσιμη όταν αγοράζετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Το όφελος κάνει ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται ότι κάνει: οι ταξιδιώτες που αναγκάζονται να ακυρώσουν το ταξίδι τους για ειδικούς λόγους μπορούν να αποζημιώσουν τα μη επιστρεφόμενα τέλη τους μέσω μιας αξίωσης ταξιδιού. Αυτοί οι συγκεκριμένοι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται):

Ωστόσο, λείπουν από αυτόν τον κατάλογο κοινώς αποδεκτών καταστάσεων ακύρωσης ταξιδιού πολλές άλλες καταστάσεις που αλλάζουν τη ζωή, οι υποχρεώσεις απασχόλησης, τα απροσδόκητα γεγονότα της ζωής (συμπεριλαμβανομένης της εγκυμοσύνης) και άλλες προσωπικές καταστάσεις μπορούν επίσης να αποκλειστούν από τις παραδοσιακές παροχές ασφάλισης ακύρωσης ταξιδίου.

Όσοι ανησυχούν για αυτές τις καταστάσεις που επηρεάζουν τα ταξίδια τους μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προστεθούν προαιρετικά οφέλη στο σχέδιό τους.

Οι λόγοι εργασίας καλύπτονται από ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού;

Σύμφωνα με ορισμένα σχέδια ασφάλισης ακύρωσης ταξιδιού, μπορεί να καλυφθούν ορισμένες καταστάσεις απασχόλησης. Οι ταξιδιώτες που απροσδόκητα απολύονται ή είναι άνεργοι χωρίς δικό τους ελάττωμα μπορεί να είναι σε θέση να ανακτήσουν τις μη επιστρέψιμες καταθέσεις τους μέσω των παροχών ακύρωσης ταξιδιού.

Εντούτοις, άλλες καταστάσεις δεν καλύπτονται αναγκαστικά με ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες που αναγκάζονται να ακυρώσουν το ταξίδι τους λόγω της έναρξης νέας θέσης εργασίας ή τους οποίους καλούνται να εργαστούν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου διακοπών δεν καλύπτονται αναγκαστικά με την ακύρωση του ταξιδιού. Όσοι ανησυχούν για την απασχόλησή τους μπορεί να θέλουν να εξετάσουν σχέδιο ασφάλισης ταξιδίου με όφελος "Ακύρωση για εργασία".

Η Ακύρωση για Λόγους Εργασίας είναι συχνά ένα πρόσθετο όφελος που προσφέρεται μέσω κάποιων σχεδίων ασφάλισης ταξιδιού. Η προσθήκη ενός οφέλους Ακύρωση για λόγους εργασίας θα προσθέσει μια ονομαστική αμοιβή στη γενική πολιτική, ενώ θα προσθέσει ρήτρες ακύρωσης ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων (αλλά όχι κατ 'ανάγκην περιορισμένων):

Για την υποβολή αίτησης μέσω ασφάλισης ακύρωσης ταξιδιού, οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν τεκμηριωμένες αποδείξεις για το συμβάν που λαμβάνει χώρα. Όσοι δεν μπορούν να προσκομίσουν τεκμηρίωση διατρέχουν τον κίνδυνο να αρνηθούν την αξίωσή τους.

Μπορώ να ακυρώσω για οποιονδήποτε λόγο με ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού;

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις ζωής που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες, γεγονός που τους καθιστά άβολα για ταξίδια. Είτε πρόκειται για απειλή τρομοκρατίας , για ενεργό χειμερινό καύσωνα , είτε για κτηνιατρική έκτακτη ανάγκη , οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν πολλούς διαφορετικούς λόγους να εξετάσουν το ενδεχόμενο ακύρωσης του επόμενου ταξιδιού τους. Αν και η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδίου μπορεί να μην καλύπτει όλες αυτές τις μοναδικές καταστάσεις, το όφελος «Ακύρωση για κάθε λόγο» μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος του μη επιστρεπτέου κόστους ταξιδιού τους.

Προκειμένου να προστεθεί ένα όφελος Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης ταξιδιού, οι ταξιδιώτες αγοράζουν πολύ το ταξιδιωτικό ασφαλιστικό τους σχέδιο μέσα σε λίγες ημέρες από την αρχική κατάθεσή τους (συνήθως μεταξύ 14 και 21 ημερών) και καταβάλλουν πρόσθετη αμοιβή. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να ασφαλίσουν ολόκληρο το κόστος του ταξιδιού τους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη ταξιδιωτική ασφάλιση που μπορεί να έχουν. Μόλις προστεθούν, οι ταξιδιώτες έχουν την ελευθερία να ακυρώσουν το ταξίδι τους για κυριολεκτικά οποιοδήποτε λόγο. Όταν υποβάλλεται αξίωση, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιστρέφονται για ένα μέρος των μη επιστρεπτέων εξόδων ταξιδιού τους. Τα πιο κοινά οφέλη Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία καλύπτουν το 50 με 75 τοις εκατό των μη επιστρεπτέων εξόδων ταξιδιού.

Ενώ η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού μπορεί να ακούγεται σαν ελεύθερο πέρασμα για να ακυρώσει τα ταξίδια, οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες πρέπει να γνωρίζουν τι καλύπτει το ταξιδιωτικό τους σχέδιο ασφάλισης. Γνωρίζοντας ποια ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού καλύπτει στην πραγματικότητα και τη διαφορά σε όλα τα οφέλη ακύρωσης ταξιδιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι αγοράζουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται.