Τρεις τάσεις ασφάλισης ταξιδίου να ψάξουν το 2016

Η τρομοκρατία, οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί και η ηλικία άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε

Το έτος 2015 παρουσίασε πολλές προκλήσεις που οι ταξιδιώτες δεν θα μπορούσαν ποτέ να προβλέψουν πριν από την αναχώρηση. Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, οι ταξιδιώτες παγκοσμίως ήταν μάρτυρες από πρώτο χέρι για καταστρεπτικούς σεισμούς , τυχαίες πράξεις τρομοκρατίας και εσκεμμένα ατυχήματα αεροσκαφών. Ως αποτέλεσμα, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού έχουν επίσης αλλάξει, ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση του ταξιδιώτη που αναζητά βοήθεια.

Πριν ταξιδέψετε, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι ασφαλιστική κάλυψη θα καλύψει, τι δεν θα καλύψει και πώς θα αλλάξει το 2016. Η ιστοσελίδα της Squaremouth.com για την ασφάλιση ταξιδίων παρακολούθησε τις πολυάριθμες αλλαγές στην ταξιδιωτική ασφάλιση, συντάσσοντας μια ανάλυση του κράτους της ταξιδιωτικής ασφάλισης το 2016.

Εδώ είναι τρεις τάσεις που κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να γνωρίζει πριν αγοράσει ένα ταξιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης.

Περισσότεροι ταξιδιώτες κατευθύνονται προς την Κούβα λόγω νέων κανονισμών

Με την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων στην Κούβα στις αρχές του 2015, περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδιώτες επισκέφθηκαν το εμπάργκο έθνος παρά ποτέ. Ωστόσο, πριν ο επισκέπτης μπορεί να εισέλθει στην Κούβα, υποχρεούται να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ασφάλισης ταξιδίου ή να αγοράσει ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά την άφιξη. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιωτικές ασφαλιστικές πωλήσεις για ταξίδια στην Κούβα αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 168 τοις εκατό, με περισσότερους ταξιδιώτες που αναζητούν κάλυψη καθώς ταξιδεύουν.

Η Κούβα είναι ένα από τα πολλά έθνη που απαιτούν απόδειξη ασφάλισης ταξιδιού πριν την άφιξη. Παρόλο που οι απαιτήσεις για την απόδειξη διαφέρουν από έθνος σε έθνος, βοηθά να έχει τεκμηριωμένη απόδειξη ενεργού σχεδίου πριν από την αναχώρηση. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί για τους ασφαλισμένους περιλάμβαναν το Μεξικό, την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα οφέλη της ακύρωσης ταξιδιού παρέμειναν σε υψηλή ζήτηση

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 άφησαν πολλούς ταξιδιώτες σε άγρυπνο κλίμα, καθώς σχεδίαζαν τα ταξίδια τους το επόμενο έτος. Μεταξύ των δύο επιθέσεων στο Παρίσι και του βομβαρδισμού ενός ρωσικού εμπορικού αεροσκάφους MetroJet, οι ταξιδιώτες έγιναν πιο επιφυλακτικοί απέναντι σε τρομοκρατικές απειλές και πώς μπορεί τελικά να επηρεάσουν τα σχέδιά τους.

Αντί να ακυρώσουν τις περιπέτειές τους συνολικά, οι ταξιδιώτες προσπάθησαν να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση που κάλυπτε τρομοκρατικές ενέργειες.

"Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, διαπιστώσαμε ότι οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται περισσότερο να αγοράσουν επιλογές κάλυψης τρομοκρατίας για ένα μελλοντικό ταξίδι απ 'ό, τι ήταν για να ακυρώσουν το ταξίδι συνολικά", εξηγεί η Jessica Harvey, διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών για το Squaremouth.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ιστοσελίδα σύγκρισης ασφάλισης ταξιδιών, περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες που αναζητούσαν ταξιδιωτική ασφάλιση μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι ζήτησαν κάλυψη για τρομοκρατία, με συνολική αύξηση των πωλήσεων ασφαλιστικών σχεδίων. Αν και ορισμένες ταξιδιωτικές ασφαλιστικές συμβάσεις θα καλύπτουν τρομοκρατικές πράξεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να καλύπτονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις . Πριν αγοράσετε μια πολιτική, φροντίστε να καταλάβετε εάν - και πότε - καλύπτονται περιστατικά τρομοκρατίας.

Οι ταξιδιώτες ηλικίας 50 ετών και άνω θεωρούν σοβαρότερα την ταξιδιωτική ασφάλιση

Παρόλο που όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αγοράς ταξιδιωτικού ασφαλιστικού σχεδίου πριν από την αναχώρηση, το μήνυμα έχει σαφώς φτάσει στο σπίτι για τους ταξιδιώτες μεταξύ 50 και 69 ετών. Σύμφωνα με το Squaremouth, το 40% για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα με ακριβότερα δρομολόγια.

Οι ταξιδιώτες μεταξύ 50 και 69 ταξίδεψαν για μέση διάρκεια 17 ημερών, με τους ταξιδιώτες να ξοδεύουν συχνά πάνω από $ 2.400 στο ταξίδι τους.

"Ενώ τα σημαντικά γεγονότα το 2015 έχουν προκαλέσει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι, δεν έχουν αλλάξει τη ζήτηση για ταξίδια", δήλωσε ο CEO της Squaremouth Chris Harvey. "Παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια, έχουμε δει ότι οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση για να είναι πιο προετοιμασμένοι και όχι για να αποφεύγουν τα ταξίδια συνολικά".

Αν και ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα, η ταξιδιωτική ασφάλιση εξακολουθεί να προσφέρει αυξημένο επίπεδο προστασίας για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η βιομηχανία αλλάζει και τι ταξιδιωτική ασφάλιση θα προσφέρει κάλυψη, οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες μπορούν να επιλέξουν το σχέδιο που είναι κατάλληλο για αυτούς, προσφέροντας τη βέλτιστη βοήθεια πολύ μακριά από το σπίτι.