Ταξιδιωτική Ασφάλιση 101: Τι είναι η Ασφάλεια Ταξιδιών;

Ένας εύκολος στην ανάγνωση οδηγός για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού

Πιθανότατα δεν βρίσκεστε να συζητάτε το θέμα με τους φίλους και τους γείτονές σας και η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν διαφημίζεται πάντα στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης διασκεδάζοντας τους εκπροσώπους (ή τα ζώα, για αυτό το θέμα). Άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αγοράζουμε - η ζωή, η υγεία, το αυτοκίνητο και το σπίτι - είναι όλα αυτονόητα για τον εαυτό τους. Αλλά τι ακριβώς είναι η ασφάλεια ταξιδιού ;

Ένας απλός ορισμός της ταξιδιωτικής ασφάλισης

Με απλά λόγια, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μια πολύ ειδική γραμμή, που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την υγεία και τα περιουσιακά στοιχεία σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια των περιπετειών σας σε όλο τον κόσμο.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να αγοράσετε ασφάλιση ταξιδιού για τα ταξίδια σας στο εσωτερικό, είναι πιο πιθανό να βρείτε επιλογές ταξιδιωτικής ασφάλισης για διεθνή ταξίδια. Θα βρείτε ιδιαίτερα προσφορές ασφάλισης ταξιδιού όταν πρόκειται για ταξίδια προς λιγότερο ανεπτυγμένα έθνη ή περιοχές του κόσμου που ενδέχεται να βρίσκονται σε σύγκρουση.

Δεν θα ασχοληθούν ασφαλιστικά με την ασφαλιστική κάλυψη;

Αυτή είναι μια ερώτηση που συχνά τίθεται όταν οι ταξιδιώτες σκέφτονται να προσθέσουν μια πολιτική ασφάλισης ταξιδιού στη λίστα συσκευασίας τους. Ενώ οι τρέχουσες προσφορές ζωής και υγείας σας θα καλύπτουν κάτι που συμβαίνει σε σας ενώ ταξιδεύετε στην πατρίδα σας, τα ίδια οφέλη ενδέχεται να μην επεκταθούν σε σας όταν ταξιδεύετε διεθνώς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους εργάζονται στο Medicare: ενώ το Medicare θα επεκτείνει τα οφέλη ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε μια επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών (συμπεριλαμβανομένου του Πουέρτο Ρίκο, των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ, του Γκουάμ, των Νήσων Βόρεων Μαριάνων ή της Αμερικανικής Σαμόα) δεν έχουν πρόσβαση σε παροχές ενώ ταξιδεύουν σε διεθνές επίπεδο.

Χρειάζομαι ασφάλιση ταξιδιού για να επισκεφτώ άλλη χώρα;

Αυτή είναι μια άλλη κοινή ερώτηση - αλλά μια πολύ δύσκολη απάντηση. Όταν ταξιδεύετε μόνος σας σε πολλές δυτικές χώρες, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία ή η Γερμανία, δεν θα σας ζητηθεί να αποδείξετε την ασφάλιση ταξιδιού.

Τούτου λεχθέντος, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει σε αυτά τα έθνη εάν αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο, η ταξιδιωτική ασφάλιση συνιστάται έντονα για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, η υποδομή υγείας και αποχέτευσης σε καθένα από αυτά τα έθνη δεν μπορεί να κατασκευαστεί σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα όπως και ο δυτικός κόσμος. Ως αποτέλεσμα, το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει παράσιτα και οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις μπορεί να μην προσφέρουν το ίδιο επίπεδο φροντίδας όπως θα βρείτε στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κατάλληλες εγκαταστάσεις φροντίδας και (σε ​​ορισμένες περιπτώσεις) να διευκολύνετε την ιατρική σας εκκένωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες χώρες ενδέχεται να απαιτήσουν να έχετε μια ταξιδιωτική ασφάλιση προτού εισέλθετε στη χώρα σας. Για παράδειγμα: προκειμένου να υποβάλετε αίτηση για επίσκεψη στη Ρωσία, η πρεσβεία στην οποία υποβάλλετε αίτηση μπορεί να ζητήσει την απόδειξη ασφάλισης ταξιδίου πριν από την έκδοση έγκυρης θεώρησης, πέραν των άλλων εγγράφων. Και οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κούβα υποχρεούνται πάντοτε να προσκομίζουν αποδείξεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων ταξιδιού ή αλλιώς ενδέχεται να αναγκαστούν να αγοράσουν μια πολιτική από μια τοπική εταιρεία πριν από την είσοδο.

Πού μπορώ να βρω μια λίστα ταξιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών;

Για ενημερωτικούς σκοπούς, το Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί κατάλογο των παρόχων ασφαλιστικών ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.