Τρεις κοινές παρεξηγήσεις της ασφάλισης ταξιδίου

Το ταξιδιωτικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να μην καλύπτει κάθε κατάσταση που διαφημίζει.

Όταν οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες σκέφτονται να προσθέσουν μια πολιτική ασφάλισης ταξιδιού στην επόμενη εκδρομή τους, πολλές ιδέες μπορεί να έρθουν στο νου σχετικά με τις καταστάσεις που καλύπτονται και τις καταστάσεις που αποκλείονται . Όπως κάθε μορφή ασφάλισης, η ασφάλιση ταξιδιού έρχεται επίσης με πολλούς κανονισμούς που διέπουν τις καταστάσεις που καλύπτονται και ποιες αποκλείονται. Επειδή ένας ταξιδιώτης επιλέγει μια συγκεκριμένη πολιτική ασφάλισης ταξιδιού δεν σημαίνει ότι θα καλύπτεται το μεμονωμένο σενάριο.

Πριν από την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης, οι ταξιδιώτες πρέπει να κατανοήσουν ποιες καταστάσεις καλύπτονται συχνά, ποιες δεν είναι και ποιες καταστάσεις είναι καθαρά κατασκευασμένες. Εδώ είναι τρεις κοινές παρεξηγήσεις ασφαλιστικών ταξιδιών που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να γνωρίζει πριν αποφασίσει να αγοράσει μια πολιτική.

Παρανόηση: η ταξιδιωτική ασφάλιση θα καλύπτει μόνο ιατρικά γεγονότα

Γεγονός: Αν και οι ιατρικές ανησυχίες είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι ταξιδιώτες θεωρούν την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης, το σωστό σχέδιο μπορεί να καλύψει κάτι περισσότερο από μια ασθένεια ή τραυματισμό. Πολλές πολιτικές ασφάλισης ταξιδιού προσφέρουν διατάξεις για όλες τις καταστάσεις που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης ταξιδιού , της απώλειας αποσκευών και άλλων κοινών απογοητεύσεων.

Για να εξασφαλιστεί ότι οι ταξιδιώτες καλύπτονται για κάθε σενάριο, κάθε τυχοδιώκτης πρέπει να διαβάσει την εκτύπωση των πολιτικών τους. Συγκεκριμένα, φροντίστε να κατανοήσετε τις καταστάσεις στις οποίες ισχύουν παροχές για ακύρωση ταξιδιού, καθυστέρηση ταξιδιού και απώλεια αποσκευών.

Όταν οι ταξιδιώτες ξέρουν πώς λειτουργούν τα οφέλη τους, μπορούν τελικά να τα εφαρμόσουν στο επόμενο ταξίδι τους στη χειρότερη περίπτωση.

Λανθασμένη αντίληψη: "ακύρωση ταξιδιού" σημαίνει ότι μπορώ να ακυρώσω για οποιοδήποτε λόγο

Γεγονός: Αυτές μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες παρερμηνείες που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες κατά την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης. Παρόλο που μια πολιτική ακύρωσης ταξιδιού επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα ταξίδια τους, το κάνει υπό πολύ περιορισμένες συνθήκες

Τα οφέλη της παραδοσιακής ακύρωσης ταξιδιού καλύπτουν συχνά γεγονότα που θα εμπόδιζαν κάποιον να ταξιδέψει, όπως ιατρικό επεισόδιο, θάνατο άμεσου μέλους της οικογένειας ή αυτοκινητιστικό ατύχημα στο δρόμο προς αεροδρόμιο αναχώρησης. Προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση του ταξιδιού, ο αιτών πρέπει να αποδείξει ότι το προκριματικό γεγονός έχει πραγματικά πραγματοποιηθεί.

Οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για την ακύρωση του ταξιδιού τους για έναν άλλο λόγο, όπως κτηνιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κατάσταση εργασίας, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αγοράς σχεδίου με παροχές Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία. Παρόλο που το όφελος Ακύρωση οποιασδήποτε αιτίας θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να σταματήσουν το ταξίδι τους για κυριότερους λόγους, μπορούν να ανακάμψουν μόνο ένα μέρος του κόστους ταξιδιού τους - συνήθως περίπου το 75% των ασφαλισμένων εξόδων ταξιδιού. Επιπλέον, τα πλεονεκτήματα Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία προσθέτουν συχνά ένα ονομαστικό ποσό στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο συνολικού ταξιδιού.

Παρανόηση: Με τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, όλες οι ιατρικές καταστάσεις μου πρέπει να καλύπτονται

Γεγονός: Αν και η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης έχει προσθέσει οφέλη στην τακτική ασφάλιση υγείας, δεν ισχύει για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού. Όπως εξηγεί η Διεθνής Ιατρική Ομάδα, ο Νόμος για την Προστασία και την Προσιτή Φροντίδα των Ασθενών δεν μπορεί να διέπει ασφαλιστήρια συμβόλαια μικρής διάρκειας, περιορισμένης διάρκειας.

Ως αποτέλεσμα, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού δεν καλύπτουν συχνά τις προϋπάρχουσες ιατρικές συνθήκες. Παραδείγματος χάριν: εάν ένας ταξιδιώτης βίωσε μια χρονική ασθένεια ή λάβει τραυματισμό από 30 ημέρες έως 12 μήνες πριν από το ταξίδι, η επανάληψη ή η επιδείνωση της κατάστασης αυτής δεν καλύπτεται από ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Για να βεβαιωθείτε ότι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις, οι ταξιδιώτες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η ασφάλειά τους συνοδεύεται από προϋπάρχουσα εξαίρεση από την εξαίρεση από την κατάσταση . Αυτή η πολύτιμη αγορά θα προσθέσει ένα επιπλέον ποσό στο συνολικό ασφάλιστρο και μπορεί να απαιτήσει από τους ταξιδιώτες να αγοράσουν την ταξιδιωτική ασφάλισή τους εντός 15 έως 21 ημερών από την κατάθεση των πρώτων πληρωμών ή των αρχικών καταθέσεων σε ένα ταξίδι.

Με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυτές οι κοινές παρεξηγήσεις επηρεάζουν μια ταξιδιωτική ασφάλιση, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι αγοράζουν τη σωστή πολιτική για αυτούς, ανεξάρτητα από τις συνολικές τους ανάγκες.