Πώς να επισκεφθείτε την οδό Lombard με τον σωστό δρόμο

Το Lombard είναι η οδό "Crookedest" του Σαν Φρανσίσκο

Θα μπορούσατε να πείτε ότι οι λαοί που αποκαλούσαν την οδό Lombard Street του Σαν Φρανσίσκο ήταν κάπως "στραβοποιημένοι" όταν το ονόμαζαν "ο πιο στραμμένος δρόμος" στο Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ - ακόμα και στον κόσμο.

Παρά την συχνά επαναλαμβανόμενη διαφημιστική εκστρατεία, με κάποια μέτρα δεν είναι ο πιο στραμμένος δρόμος του Σαν Φρανσίσκο, ούτε είναι ο πιο απότομος - και δεν θα μπω ούτε στην τάξη του στον πλανήτη.

Στην πραγματικότητα, η οδό Lombard είναι ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη πόλη, εκτός από την τεράστια φήμη, οκτώ ζιγκέντι-ζαγκέντι στροφές σε ένα μπλοκ και μια πλαγιά που θα κάνει μια καλή bobsled τρέξει εάν χιονίζει ποτέ στο Σαν Φρανσίσκο.

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε περισσότερα από τα πιο δημοφιλή σημεία, ελέγξτε τα αξιοθέατα του Σαν Φρανσίσκο . Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε περισσότερη άσκηση μετά από την αναρρίχηση Lombard, δοκιμάστε αυτές τις ιδέες για Getting Around on Foot: 5 μεγάλες αστικές πεζοπορίες στο Σαν Φρανσίσκο .

Τι να κάνετε στην οδό Lombard

Στις πολυάσχολες μέρες, οι εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται αυτόν τον δρόμο κόκκινου τούβλου, μήκους 600 ποδιών, θα μπορούσαν να υπολογίζουν ένα αυτοκίνητο που περνά κάθε 10 δευτερόλεπτα, έως και 350 οχήματα σε μια ώρα. Οι ατέλειωτες δύο και τετρακύλινδρων ρεύματα ανέμουσαν προς τα κάτω, οι επιβάτες τσακισμένοι με ψεύτικο φόβο σε κάθε στροφή.

Εάν είστε με τα πόδια, πάρτε το πεζοδρόμιο και παρακολουθήστε την παράσταση. Για επιπλέον διασκέδαση, προσποιούμαστε να καλέσουμε και να ουρλιάζουμε σε κάθε στροφή. Σε μια πόλη όπου οι ετήσιοι 10K συμμετέχοντες σε αγώνες φορούν περίτεχνα κοστούμια - ή τίποτα άλλο εκτός από παπούτσια - οι άνθρωποι μπορεί να μην το σκέφτονται ούτε περίεργο.

Η εμπειρία της οδού Lombard

Για έναν επιστήμονα συμπεριφοράς, αυτό θα ήταν το ιδανικό μέρος για να μελετήσετε τη διάχυτη τουριστική συμπεριφορά.

Θα μπορούσαν να παίρνουν σημειώσεις, καθώς οι αποσπασμένοι παραλήπτες εικόνας εμποδίζουν την κυκλοφορία, σταματούν τους πεζούς και ακόμη παρεμποδίζουν το τοπικό κοπάδι παπαγάλων που πετάει πάνω από το κεφάλι.

Οι βοηθοί του επιστήμονα θα μπορούσαν να οριοθετήσουν οικογενειακά πορτρέτα τα οποία είναι βομβαρδισμένα με φωτογραφία, σκοπίμως ή τυχαία. Και οι φοιτητές της βιολογίας θα μπορούσαν να αναλύσουν αν καθημερινές στενές επαφές με προφυλακτήρες αυτοκινήτων κάνουν τα πολύχρωμα λουλούδια στο δρόμο να αισθάνονται παρανοϊκά.

Αν δεν ήταν αυτή η κωπηλασία, ο κόσμος θα κοιτούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε μια θέα που παίρνει τη μισή πόλη - και οι κάτοικοι του δρόμου θα απολάμβαναν περισσότερη γαλήνη και ηρεμία γύρω από τα σπίτια των εκατομμυρίων δολαρίων.

Οδήγηση της οδού Lombard

Για να οδηγήσετε το Lombard, ρυθμίστε το GPS ή την έξυπνη συσκευή πλοήγησης στην οδό Lombard Street 1099, την κορυφή της μονής κατεύθυνσης. Αναμείνετε να περιμένετε λίγο πριν λάβετε την ευκαιρία να οδηγήσετε κάτω. Εάν νομίζετε ότι "περιμένετε" τα ρίματα με "επιδεινώνοντας" για έναν καλό λόγο, πηγαίνετε νωρίς ή αργά την ημέρα όταν λιγότεροι άνθρωποι είναι γύρω.

Όταν είναι η σειρά σου να οδηγήσεις κάτω από το δρόμο, μην περιμένεις να κάνεις σχόλια όπως "Βάλτε τις κάλτσες σου, μέλι!" Αυτή είναι ίσως η πιο αργή γιορτή του κόσμου.

Το όριο ταχύτητας 5 mph (8 km / h) είναι μόνο ελαφρώς ταχύτερο από ό, τι θα μπορούσατε να περάσετε με τα πόδια, αλλά ακόμα δεν είναι αρκετά αργός για να κρατάτε αμήχανα, αποσπασμένους οδηγούς από το πρόβλημα. Μεταφέρουν αρκετό χρώμα από τα οχήματά τους στους τοίχους από σκυρόδεμα κάθε χρόνο για να διακοσμήσουν τη γέφυρα Golden Gate.

Το όλο ταξίδι θα τελειώσει σε λιγότερο από δύο λεπτά, τόσο γρήγορα που οι επιβάτες σας δεν θα έχουν ακόμη το χρόνο να φωνάξουν: "Νιώθω αυτοκίνητο!"

Περπατώντας την οδό Lombard

Μια βόλτα στην οδό Lombard δίνει περισσότερο χρόνο για να πάρετε τα πάντα χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν τυχόν γρατζουνιές, δυσκοίμους πεζούς και τσάντες barf.

Για να φτάσετε εκεί, απλά μεγεθύνετε σε οποιονδήποτε χάρτη και αναζητήστε το περίεργο τμήμα μεταξύ Hyde (κορυφή του λόφου) και Leavenworth.

Η αντιμετώπιση της ανηφόρας της Lombard είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να καψετε τις υπερβολικές θερμίδες που καταναλώνονται στη σοκολάτα Ghirardelli, το Sourdough Bread της Boudin και ακόμη και την κρέμα στο Irish Coffee στο Buena Vista Cafe.

Στο δρόμο προς τα πάνω, εάν πρέπει να πιάσετε την ανάσα ή να ξεκουραστείτε τα πονεμένα πόδια, αλλά δεν θέλετε να το παραδεχτείτε, η λήψη φωτογραφιών είναι μια τέλεια δικαιολογία για να σταματήσετε κάθε λίγα βήματα.

Εάν φοβάστε ότι μια τέτοια απότομη ανάβαση θα μπορούσε να επικαλεστεί επίσκεψη έκτακτης ανάγκης, πάρτε τη γραμμή του τελεφερίκ Powell-Hyde (από την πλατεία Ghirardelli ή την Union Square), κατεβείτε στην οδό Lombard και περπατήστε κατηφορικά. Ή να καλέσετε μια υπηρεσία ανταλλαγής βόλεϊ και να τους αφήσετε να σας αποβάλουν.

Για να πάρετε μια ιδέα για το τι θα ήταν το Lombard χωρίς τις καμπύλες, το επόμενο μπλοκ πάνω στο Filbert μεταξύ Hyde και Leavenworth είναι ένας από τους δέκα πιο απότομους δρόμους στις ΗΠΑ.

Φωτογράφηση της οδού Lombard

Παρόλο που υπάρχουν ήδη περισσότερες από 1.376.235 φωτογραφίες αυτού του τουριστικού θέματος που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, σίγουρα θα θέλατε μία από τις δικές σας.

Το καλύτερο μέρος για τη φωτογραφία σας είναι από το Leavenworth, κοιτώντας ψηλά στο δρόμο, αποφεύγοντας να τραβήξετε πίσω το κάθισμα κάποιου άλλου στο σκελετό σας. Μερικές βολές από τις υπέροχες απόψεις είναι επίσης μια καλή ιδέα.

Μετά το Instagram, το Snapchat, το Facebook, το Tweet, το κείμενο και η τοποθεσία σας σε φίλους, γνωστούς - και το σύνολο των ξένων που συναντήσατε στο πρωινό - βάλτε αυτή την κινητή συσκευή στην τσέπη σας και απολαύστε τη στιγμή.

Πρωτογενείς ανάγκες

Αν πρέπει να πάτε, οι πλησιέστερες δημόσιες τουαλέτες απέχουν λίγα τετράγωνα. Παρόλο που δοκιμάζουν κάποιοι περιπλανώμενοι τουρίστες, είναι καλύτερο να μην χτυπήσουν την πόρτα κάποιου και να ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους. Μετά από όλα, δεν θέλετε να είστε μέρος του τίτλου του αύριο σχετικά με τον αγενή επισκέπτη που έστειλε τον ιδιοκτήτη σπιτιού πέρα ​​από την άκρη ...

Η κριτική μου "Όχι αστέρια"

Σταμάτησα να δίνω αξιολογήσεις στα αστέρια στα αξιοθέατα της Καλιφόρνια, αφού έπεσαν πάνω σε ένα διαγραμμένο αστέρι και μου έριξε τον αστράγαλο, οπότε εδώ υπάρχει μια λεκτική αξιολόγηση:

Αυτός ο "πιο κακός δρόμος" βρίσκεται σε πολλές λίστες κορυφαίων αξιοθέατων του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένου του ορυχείου. Είναι ελεύθερη να επισκεφθείτε και σε λιγότερο απασχολημένους χρόνους, δεν παίρνει πολύ χρόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι το αγαπούν και έτσι οι φίλοι μου, κάθονται στο πίσω κάθισμα του μικρού μου αυτοκινήτου, χαμογελώντας με χαρά και φωνάζοντας "Hooray!" καθώς οδηγούμε προς τα κάτω.

Στο μειονέκτημα, κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων περιόδων, η αναμονή για σύντομη βόλτα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής στο φεγγάρι.

Εάν νομίζετε ότι πρέπει να το δείτε, ή δεν θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τους ανθρώπους πίσω στο σπίτι που σας είπαν να πάτε, θα έπρεπε. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, αξίζει να σταματήσετε. Θα χάσετε μια βασική εμπειρία στο Σαν Φρανσίσκο αν δεν πάτε; Πιθανώς όχι.

Τι σκέφτονται άλλοι; Όταν ερωτήσαμε περισσότερους από 1.600 αναγνώστες, το 62% λέει ότι η οδό Lombard είναι μεγάλη ή φοβερή.

Σαν Φρανσίσκο είναι η πραγματική παράξενη οδό

Αν θέλετε να βρείτε τον πραγματικό πιο στραβό δρόμο στο Σαν Φρανσίσκο, δοκιμάστε τη λεωφόρο Vermont στη 20η οδό.

Λεπτομέρειες για την επίσκεψη στην οδό Lombard

Μπορείτε να πάτε στην οδό Lombard οποιαδήποτε στιγμή, αλλά παρακαλώ σεβαστείτε τους κατοίκους και να ησυχία τη νύχτα. Είναι λίγα τετράγωνα στο λόφο από την πλατεία Ghirardelli. Αφήστε μια μισή ώρα το πολύ για να παρακολουθήσετε τους ανθρώπους και να πάρετε μερικές φωτογραφίες, περισσότερο εάν θέλετε να οδηγήσετε κάτω σε μια κουραστική μέρα. Τα λουλούδια είναι ωραιότερα την άνοιξη και το καλοκαίρι και το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή για φωτογραφίες

Το τελεφερίκ Powell-Hyde σταματά στην κορυφή της οδού Lombard. Εδώ είναι πώς να το πιάσετε . Μπορείτε επίσης να πάτε εκεί περπατώντας μέχρι το Hyde από την πλατεία Ghirardelli (πολύ απότομη), μέχρι Leavenworth (ένα μπλοκ ανατολικά και λιγότερο απότομα) ή περπατώντας δυτικά από τη North Beach, αλλά ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε εκεί εξαρτάται από το σημείο από όπου έρχεστε . Ελέγξτε όλες τις άλλες επιλογές για να φτάσετε στο Σαν Φρανσίσκο .