Πώς να φτάσετε από το Παρίσι στη Μαδρίτη με λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο και αυτοκίνητο

Ταξίδια μεταξύ Γαλλίας και πρωτεύουσας της Ισπανίας

Συνδυάζοντας ένα ταξίδι στην Ισπανία και τη Γαλλία είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος διεύρυνσης των ευρωπαϊκών ταξιδιών σας (αν και θα συνιστούσα να συνδυάσετε την Ισπανία και την Πορτογαλία ). Οι περισσότεροι άνθρωποι που κατευθύνονται προς και από το Παρίσι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τη Βαρκελώνη ως σημείο εκκίνησης / λήξης τους. Αλλά αν έρχεστε από την ισπανική πρωτεύουσα, εδώ είναι πληροφορίες για το πώς να φτάσετε στο Παρίσι με τρένο, αεροπλάνο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Μαδρίτη στο Παρίσι

Αν ψάχνετε για τον πιο γρήγορο τρόπο να φτάσετε ανάμεσα στην Ισπανία και τις πρωτεύουσες της Γαλλίας, ένα αεροπλάνο κάνει το πιο νόημα. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά μεταξύ των δύο πόλεων που πρέπει να δείτε ότι θα ήταν ντροπή να πετάξετε.

Η καλύτερη σύνδεση μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας είναι στην πραγματικότητα από το Παρίσι έως τη Βαρκελώνη , η οποία διαθέτει τώρα το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE για να συνδέσει τις δύο πόλεις για μια σύνδεση χωρίς στρες μεταξύ των δύο πόλεων.

Μαδρίτη στο Παρίσι Προτεινόμενο δρομολόγιο

Via Barcelona: Το πιο προφανές δρομολόγιο θα ήταν να πάρετε το τρένο από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη . Το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE θα σας μεταφέρει μεταξύ των δύο πόλεων σε λιγότερο από δυόμισι ώρες.

Αλλά υπάρχουν πολλές στάσεις που μπορείτε να προσθέσετε στο δρόμο προς τη Βαρκελώνη: μέσω της Cuenca και της Βαλένθια είναι η πιο προφανής επιλογή. Δείτε τη σελίδα μου στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη (και τη Βαλένθια) Προτεινόμενα δρομολόγια ).

Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε ένα τρένο κατευθείαν από τη Βαρκελώνη προς το Παρίσι ή να κάνετε στάσεις στη Γαλλία καθ 'οδόν.

Μέσω της Χώρας των Βάσκων: Εάν δεν θέλετε να πάτε μέσω της Βαρκελώνης, ο άλλος δρόμος προς τα γαλλο-ισπανικά σύνορα είναι μέσω του San Sebastian. Τα επόμενα βήματα σας καλύπτονται σε αυτό το άρθρο: Πώς να φτάσετε από τον Σαν Σεμπαστιάν στη Γαλλία , αλλά το κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν υπάρχουν απευθείας τρένα από το Σαν Σεμπαστιάν - πρέπει να φτάσετε στα γαλλικά σύνορα και να πάρετε το τρένο σας από τα σύνορα πόλη του Hendaye.

Παρίσι στη Μαδρίτη με αεροπλάνο

Υπάρχουν κανονικές φτηνές πτήσεις από το Παρίσι προς Μαδρίτη. Εάν κάνετε κράτηση αρκετά νωρίς, αυτή θα είναι η φθηνότερη και ταχύτερη επιλογή σας. Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις από Μαδρίτη προς Παρίσι.

Παρίσι στη Μαδρίτη με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο από το Παρίσι στη Μαδρίτη διαρκεί ενάμισι ώρα και κοστίζει περίπου 110 ευρώ, με αλλαγή στη Βαρκελώνη. Το τρένο φεύγει από το Παρίσι Gare de Lyon και φτάνει στη Μαδρίτη Atocha. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς τρένων στη Μαδρίτη .

Κάντε κράτηση από την Rail Europe ή την Renfe.

Το λεωφορείο από το Παρίσι στη Μαδρίτη διαρκεί 17 ώρες και κοστίζει περίπου 80 ευρώ, το οποίο είναι πιο αργό, λιγότερο άνετο και ακριβότερο από το τρένο. Βιβλίο από την ALSA. Το λεωφορείο αναχωρεί από τους σταθμούς λεωφορείων Mendez Alvaro και Avenida de America. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων στη Μαδρίτη .

Παρίσι στη Μαδρίτη με αυτοκίνητο

Το 1,200χμ. Από το Παρίσι στη Μαδρίτη διαρκεί περίπου 12 ώρες με το αυτοκίνητο. Ταξιδέψτε στα σημεία A10, A630, A63, A8, AP-1 και A1. Σημειώστε ότι ορισμένοι από αυτούς τους δρόμους είναι δρόμοι με διόδια.

Διαβάστε για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία