Πώς να φτάσετε στο Σαν Σεμπαστιάν από τη Γαλλία

Επισκεφθείτε τη Χώρα των Βάσκων από το Μπιαρρίτς, το Μπορντό και άλλες γαλλικές πόλεις

Το Σαν Σεμπαστιάν απέχει μόλις 25χλμ. Από τα σύνορα, γεγονός που την καθιστά την πιο εύκολη από τις καλύτερες πόλεις της Ισπανίας να φτάσει από τη Γαλλία. Για τους επισκέπτες στο Μπιαρίτς ή το Μπορντό, ένα ταξίδι στο Σαν Σεμπαστιάν είναι ένα μη-brainer. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς θα φτάσετε στο Σαν Σεμπαστιάν από μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Σημειώστε ότι το San Sebastián στη γλώσσα των Βάσκων ονομάζεται «Donostia». Η πόλη ονομάζεται συχνά San Sebastián-Donostia σε ιστοσελίδες. Μπορεί να δείτε λεωφορεία και τρένα που λένε απλώς «Donostia» πάνω τους.

Υπάρχει έλεγχος διαβατηρίων στα γαλλο-ισπανικά σύνορα;

Δεδομένου ότι τόσο η Ισπανία όσο και η Γαλλία βρίσκονται στη ζώνη Σένγκεν , στην περιοχή χωρίς σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχει τακτική γραμμή μεταξύ του Hendaye και του Irun, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν πάντα θα είστε σε θέση να περπατήσετε χωρίς καμία απορία. Εάν έχετε θεώρηση ζώνης Σένγκεν ή απαλλαγείτε από την υποχρέωση θεώρησης, έχετε το δικαίωμα να βρίσκεστε στη Γαλλία και στην Ισπανία (στην αντίθετη περίπτωση, εάν έχετε μέγιστη διαμονή τριών ή έξι μηνών στην Ισπανία, η διέλευση στη Γαλλία δεν θα επαναφέρει το επίδομά σας).

Ωστόσο, επιτρέπεται στην εθνική αστυνομία να ελέγχει τα άτομα που διασχίζουν τα σύνορα, προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη μετανάστευση ή να αναζητηθούν εγκληματίες. Για το λόγο αυτό, πρέπει να έχετε μαζί σας εθνική ταυτότητα κατά τη διέλευση από το Irun στο Hendaye.