Πού ξεκινάει το Camino de Santiago;

Το Camino de Santiago ξεκινάει από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού σας. Αυτό δεν επιδιώκεται με κάποιο μεταφυσικό τρόπο (αν και κάποιοι το παίρνουν με αυτή την έννοια). Αντίθετα, πριν οι τουρίστες υιοθετήσουν το Camino ως τη φυσική πρόκληση που υπάρχει σήμερα, οι προσκυνητές πήραν την πιο εύκολη διαδρομή προς το Σαντιάγο. Αν συμβεί να ζήσετε 50 χιλιόμετρα μακριά, αυτό ήταν το μόνο που περπάτησε. Εάν δεν κατοικούσατε σε μια από τις καθορισμένες διαδρομές, δεν περπατήσατε μέχρι την αρχή μιας από αυτές.

Απλά κάνατε το καλύτερο δυνατό και μπήκατε στη διαδρομή όποτε μπορούσατε.

Φυσικά, αν ζείτε στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, το περπάτημα από την πόρτα σας θα διαρκέσει πολύ. Όμως, στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη ξεκινούν από τα σπίτια τους, λίγες εβδομάδες κάθε φορά για αρκετά χρόνια. Αλλά αυτό παίρνει μια τεράστια δέσμευση.

Έτσι πού πρέπει να ξεκινήσετε αν δεν ζείτε άνετα στο ή κοντά στο Camino; Λοιπόν, εξαρτάται από το πόσο καιρό έχετε, και αν σκοπεύετε να φτάσετε στο Σαντιάγκο (δεν το κάνουν όλοι!), Και αν θέλετε να κάνετε "το όλο θέμα". Υποθέτοντας ότι κάνετε το Camino Frances, τα πιο κοινά σημεία εκκίνησης είναι το St Jean Pied de Port στη Γαλλία και το Roncesvalles στην Ισπανία.

Πώς πρέπει να επιλέξω το σημείο εκκίνησης Camino de Santiago

Πολλοί προσκυνητές στο Camino de Santiago κάνουν το λάθος να σκέφτονται ότι υπάρχει ένα επίσημο σημείο εκκίνησης. Αλλά δεν υπάρχει.

Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να θεωρήσετε ως σημείο εκκίνησης του Camino de Santiago:

Η πόρτα της δικής σας κατοικίας

Οι αρχικοί προσκυνητές δεν είχαν την πολυτέλεια να πετούν στην Ισπανία για να επιλέξουν το Camino de Santiago από το σημείο που επέλεξαν. Έτσι, για να είναι ένας γνήσιος προσκυνητής, το σημείο εκκίνησης Camino de Santiago θα πρέπει να είναι το κατώφλι του σπιτιού σας.

Δεν είναι τόσο δύσκολο αν ζείτε στη Νότια Γαλλία, πιο δύσκολο αν είστε από τη Νέα Ζηλανδία.

Το σημείο 100χλμ

Εάν επιθυμείτε να λάβετε το πιστοποιητικό σας από το γραφείο Camino στο Σαντιάγκο, πρέπει να έχετε περάσει τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα. Το πιο βολικό σημείο για να ξεκινήσει κανείς από αυτό είναι η Sarria στη Γαλικία.

Η αρχή κάθε διαδρομής Camino de Santiago

Υπάρχουν πολλές διαδρομές προς το Σαντιάγκο. Για λόγους ευκολίας, αυτά έχουν ονομαστεί. Από αναγκαιότητα, αυτές οι διαδρομές χρειάζονται σημεία εκκίνησης. Αλλά δεν είναι πλέον «επίσημα» σημεία εκκίνησης από ό, τι η αρχή και το τέλος του σπιτιού σας δρόμου είναι το επίσημο σημείο εκκίνησης στο περίπατο σας στην εργασία!

Όπου θέλετε!

Αν υποθέσουμε ότι το περπάτημα από το σπίτι σας είναι πολύ μακριά και ότι μόλις περπατάτε 100 χιλιόμετρα είναι πολύ μικρό, θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα άλλο σημείο εκκίνησης για το προσκύνημά σας Camino de Santiago.

Έχετε δύο τρόπους αντιμετώπισης του Camino de Santiago:

Η πρώτη επιλογή είναι η πιο εύκολη όταν πρόκειται για την επιλογή του σημείου εκκίνησής σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε οπουδήποτε σας, παρακαλώ! Σαρρία, Λεόν, Μπούργκος, Παμπλόνα, Πυρηναία ή ακόμα και Παρίσι!

Αλλά αν πρέπει να φτάσετε στο Σαντιάγο αυτή τη φορά, θα έχετε περισσότερους υπολογισμούς. Αυτά περιλαμβάνουν:

Καλύτερες πόλεις εκκίνησης

Εάν δεν σχεδιάζετε να κάνετε ένα τέτοιο μακρύ ταξίδι, θα πρέπει να ξεκινήσετε σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις ή πόλεις στο δρόμο. Αυτά είναι:

Ελέγξτε τους χρόνους και τα χρονοδιαγράμματα και τα εισιτήρια βιβλίων.

Εάν δεν κάνετε το Camino Frances, οι άλλες διαδρομές αρχίζουν σε αυτά τα μέρη:

Δείτε το Camino de Santiago Routes ή επισκεφθείτε αυτόν τον πλήρη οδηγό Camino de Santiago .