Χριστούγεννα στο Νέο Μεξικό με παιδιά

Ενώ το Νέο Μεξικό είναι κυρίως γνωστό ως καλοκαιρινός προορισμός, επίσης λάμπει - κυριολεκτικά - τα Χριστούγεννα. Με τον μεγάλο ισπανικό πληθυσμό στο Νέο Μεξικό, τα Χριστούγεννα είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ. Μια όμορφη πτυχή αυτής της γιορτής είναι η εμφάνιση παντού των φωταριών - μικρά κεριά τοποθετημένα σε άμμο μέσα σε χάρτινες σακούλες. Χιλιάδες από αυτές τις μικρές φλόγες οδεύουν δρόμους, σκάλες, πόρτες και ακόμη και στέγες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν οθόνες φωτισμού στην παλιά πόλη Albuquerque και τη Σάντα Φε, ή σε μικρότερες πόλεις όπως το Taos .

Τον Δεκέμβριο στο Νέο Μεξικό πιθανότατα να βρείτε χιόνι στα adobes και τις ινδικές τελετές χορού στο pueblos. Ένα μπόνους είναι η ευκαιρία για σκι ή snowboard. Το Santa Fe διαθέτει σκι βουνό μόλις 30 λεπτά από την κεντρική πλατεία και το Taos προσφέρει εκπληκτικό σκι σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πόλη. Εκτός από το σκι, πολλά θέρετρα προσφέρουν βόλτες με έλκηθρο, σνόουμπορντ, ιππασία και σωληνώσεις.

Διακοπές στο Νέο Μεξικό

Αλμπικέρκ: Ποταμός των Φώτων
Στο Biological Park του Albuquerque τον Δεκέμβριο, η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες λαμπιρίζοντας φώτα, καθώς και οικογενειακές δραστηριότητες, διασκέδαση, φαγητό, χειροτεχνία, δείπνο με το Santa και δείπνο με τον πατέρα Time. Αυτή η βραδινή έξοδος είναι διασκέδαση για την οικογένεια και τους φίλους και πραγματικά εντυπωσιάζει με εκατοντάδες οθόνες, όλες σύμφωνα με τις διακοπές και το θέμα της χλωρίδας και της πανίδας. Σε μήκος πάνω από 1,5 μίλια από τα μονοπάτια του κήπου, οι μεγάλες και οι μικρές οθόνες λειτουργούν μαζί σε μια εκπληκτική απεικόνιση του φωτός και της κίνησης.

Μπορείτε να δείτε το ποτάμι των φώτων από το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, εκτός από την παραμονή Χριστουγέννων και Χριστουγέννων.

Αλμπουκέρκη και Σάντα Φε: Λαμινάρια
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, οι κύριες πλατείες και των δύο αυτών πόλεων είναι διακοσμημένες με χιλιάδες φωταύγια . Στη Σάντα Φε, σερβίρεται μηλίτης, τραγουδούν τα κάλαντα και οι ομάδες περπατούν στον κοντινό Σταυρό των Μαρτύρων.

Η μεγαλύτερη επίδειξη πραγματοποιείται την Παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και τη γειτονιά Country Club, με φωταγωγούς που περιβάλλουν τους διάδρομους με τις εκατοντάδες σε όλη την πλατεία που οδηγεί στην ιστορική εκκλησία του San Felipe de Neri και τη μάζα των Χριστουγέννων.

Εξερευνήστε τις επιλογές ξενοδοχείων στο Αλμπικέρκ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Σάντα Φε
Στη Σάντα Φε, οι οικογένειες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια ετήσια χειμερινή ισπανική αγορά, μια ειδική μάζα των μεσάνυχτων και ένα παραδοσιακό παιχνίδι Las Posadas για την αναζήτηση της Μαρίας και του Ιωσήφ για ένα δωμάτιο στη Βηθλεέμ. Μια ετήσια εκδήλωση "Τα Χριστούγεννα στο Παλάτι" στο Παλάτι των Διοικητών συνδυάζει τις παραδόσεις του Ισπανόφωνου, Αγγλικού και Ιθαγενών Αμερικανών και οι οικογένειες θα βρουν κάλαντα, ιστορίες, τοπικούς χορούς και εμφάνιση του Άγιου Βασίλη.

Εξερευνήστε τις επιλογές για ξενοδοχεία στο Σάντα Φε

Yuletide στο Τάο
Στο Taos, μια σειρά νέων μεξικανικών εορτασμών που συμβαίνουν καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών. Αναμείνετε να βλέπετε φανόλιθους φωτιζόμενους από κεριά να γεμίζουν τους χιονισμένους δρόμους μπροστά σε παλιές πολυκατοικίες και σπίτια. Το Yuletide είναι ολόκληρη η περίοδος των διακοπών και περιλαμβάνει όλες τις μοναδικές παραδόσεις της περιόδου των διακοπών στα βουνά του Βόρειου Νέου Μεξικού.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, κατευθυνθείτε στο Taos Pueblo για μια εκπληκτική αντίθεση ανάμεσα στις τεράστιες φωτιές και την πομπή της Παναγίας με τα χέρια του τυφέκια από τις στέγες των κτιρίων πύμπου της χιλιετηρίδας.

Είναι μια εμπνευσμένη εκδήλωση που είναι εξαιρετικά αξέχαστη. Στη συνέχεια, την ημέρα των Χριστουγέννων, η ίδια πλατεία είναι ο χώρος για έναν αρχαίο χορευτικό χορό της ιθαγενής Αμερικής για τον χειμώνα. Σημείωση: δεν επιτρέπονται φωτογραφίες ή βίντεο σε αυτό το συμβάν.

Χριστούγεννα στη Μαδρίτη
Η Μαδρίτη μπορεί να είναι η τελική νέα πόλη των Χριστουγέννων του Μεξικού. Πίσω όταν ήταν ένα χωριό εξόρυξης άνθρακα, το φωτιστικό του ήταν τόσο μεγάλο που οι αεροπορικές εταιρείες απείχαν τις πτήσεις για να δώσουν στους επιβάτες μια εναέρια θέα από ψηλά. Τα Σάββατα το Δεκέμβριο, τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά αργά και μπορείτε να πάρετε τα φώτα των διακοπών ενώ κάνετε λίγα ψώνια.

Εξερευνήστε τις επιλογές ξενοδοχείων στη Μαδρίτη

Ιθαγενείς Αμερικανικοί Χοροί
Ορισμένα pueblos βρίσκονται κοντά στο Σάντα Φε και το Ταού και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρευρίσκονται σε τοπικούς χορούς κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ορισμένοι παραδοσιακοί χοροί κατά τους χειμερινούς μήνες τιμούν τα ζώα. μερικοί pueblos έχουν επίσης πομπές φαναριών της Παναγίας την παραμονή των Χριστουγέννων και χορεύουν την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα στο Πέκο στην Κάρλσμπαντ
Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ διακοπών του Νέου Μεξικού πραγματοποιείται κάθε εποχή των Χριστουγέννων στο Carlsbad. Τα σκάφη γλιστρούν στον ποταμό Πέκο μέσα από μια φαντασμένη φώτα φωτισμού που δημιουργήθηκε από περισσότερους από 100 ντόπιους ιδιοκτήτες σπιτιού, οι οποίοι περνούν ώρες δημιουργικά διακοσμώντας τις αυλές και τις αποβάθρες με εκατομμύρια φώτα. Οι περιηγήσεις με σκάφος είναι 40 λεπτά και εκτελούνται κάθε βράδυ από το Pecos River Village.

Εξερευνήστε τις επιλογές ξενοδοχείων στο Carlsbad

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher