Το Albuquerque Luminarias είναι ένα γεγονός διακοπών

Μάθετε πού και πότε να δείτε τα Luminarias, πώς να κάνετε μια περιοδεία και πολλά άλλα

Πολύ πριν τα λαμπάκια των Χριστουγέννων αναβοσβήνουν, η ταπεινή φωταγωγημένη τσάντα φώτισε το δρόμο για την πόρτα των σπιτιών κάθε παραμονή Χριστουγέννων. Albuquerque luminarias αποτελούν μέρος μιας νοτιοδυτικής παράδοσης που έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1500, όταν φωτιές φωτιζόταν κατά μήκος των δρόμων για να ανάψει το δρόμο προς τη μεσάνυχτα μάζα. Ξεκίνησαν ως χριστιανική παράδοση, μνημονεύοντας τη γέννηση του Χριστού και το ταξίδι της Μαρίας και του Ιωσήφ καθώς βρήκαν τον δρόμο τους προς το στάβλο.

Στις αρχές του 1800, οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν φτηνές χάρτινες σακούλες αντί να κατασκευάζουν φωτιές. Αυτά τα μικρά φανάρια (που ονομάζονται φασολίτο στο Νόρθρντ Νέο Μεξικό), έχουν γίνει μια παράδοση και δεν περιορίζονται πλέον στην παραμονή των Χριστουγέννων.

Η απλή ομορφιά των φωτεινών τσάντες από χαρτόνι που κάθονται κατά μήκος των κτιρίων του σπιτιού δημιουργεί ένα ήρεμο αίσθημα ταξιδιού. Απολαύστε τη μαγεία που προσφέρει μια περιήγηση luminaria καθώς περπατάτε μέσα από τις γειτονιές του Albuquerque όπου η παράδοση φωτίζει το σκοτάδι κάθε χρόνο.

Luminaria Tours

Για μερικές οικογένειες, η περιήγηση στις φωταγωγούς μέσω των γειτονιών του Albuquerque αποτελεί παράδοση. Το περπάτημα μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά πολλοί επιλέγουν να κάνουν μια περιοδεία με λεωφορείο, εξαλείφοντας την ανάγκη να βρεθεί χώρος στάθμευσης ή να πιαστεί σε καθυστερήσεις κυκλοφορίας. Η πόλη του Albuquerque προσφέρει μια ετήσια περιοδεία luminaria μέσω της παλιάς πόλης και της περιοχής Country Club μέσω λεωφορείου. Καθίστε και χαλαρώστε στη ζεστασιά του λεωφορείου, όπου μπορείτε να ξεχάσετε τα πλήθη και να περπατήσετε στο σκοτάδι.

Οι εκδρομές ξεκινούν από το Συνεδριακό Κέντρο του Albuquerque και προγραμματίζονται για Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου. Οι εκδρομές των Χριστουγέννων προγραμματίζονται για 5:20 μ.μ. 5:45 μ.μ. 6:10 μ.μ. 6:50 μ.μ. 7:15 και 7:40 μ.μ.
Οι περιηγήσεις διαρκούν περίπου μία ώρα. Τα λεωφορεία παραλαμβάνουν επιβάτες στην ανατολική πλευρά του συνεδριακού κέντρου, κατά μήκος της 2ης οδού.

Τα εισιτήρια της Luminaria Tour ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το πρωί, στις 29 Νοεμβρίου. Αγοράστε τα online ή στο γραφείο Hold My Ticket στο 112 Second Street SW στο κέντρο της πόλης Albuquerque, στο κτίριο Sunshine.

Τα εισιτήρια κοστίζουν $ 3 για ενήλικες 18 ετών και άνω, $ 1,70 για ηλικιωμένους και παιδιά ηλικίας 10 - 17. Τα εισιτήρια είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 9 ετών.

Περιηγήσεις ποδηλάτων

Οι διαδρομές, οι ενοικιάσεις και οι εκδρομές προσφέρουν μια ειδική περιοδεία Lights & Luminarias. Επισκεφθείτε την καρδιά του Albuquerque την παραμονή των Χριστουγέννων στο πίσω μέρος του ποδηλάτου. Ξεκινάει στην Παλιά Πόλη, όπου η πόλη έχει τη πιο πυκνή συγκέντρωση φωταερίων. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τη γειτονική γειτονιά Country Club, όπου οι δρόμοι είναι επίσης πυκνοκατοικημένοι με φώτα καφέ χαρτιού. Κάθε ποδήλατο είναι διακοσμημένο με εορταστικά φώτα, και κάθε περιήγηση οδηγείται από έναν έμπειρο οδηγό.

Περιηγήσεις με αυτοπεποίθηση

Πολλοί επιλέγουν να περπατήσουν μέσω της παλιάς πόλης, η οποία έχει την υψηλότερη πυκνότητα φωταύγειας σε κτίρια. Είναι μια υπέροχη περιήγηση και αξίζει τον κόπο. Η παλιά πόλη είναι κλειστή για οδήγηση εκδρομών, με εξαίρεση τις περιηγήσεις με λεωφορείο της πόλης. Ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται στις παρτίδες ανατολικά ή νότια της Παλιάς Πόλης. Υπάρχει επίσης χώρος στάθμευσης κοντά στα μουσεία κοντά (Μουσείο Αλμπουκέρκη, Explora και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας).

Ενώ στην παλιά πόλη, απολαύστε την εκκλησία San Felipe de Neri, η οποία ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό και έχει πολλές σκηνές γέννησης. Αναζητήστε τη Madonna του Cottonwood πίσω από την εκκλησία. Η Plaza Don Luis απέναντι από την εκκλησία έχει ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που αποτελείται από πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα . δείτε αν μπορείτε να διακρίνετε πώς γίνεται. Πολλοί θέλουν να επισκεφθούν τα καταστήματα ενώ στην παλιά πόλη, με μερικές αγαπημένες στάσεις να είναι το Χριστουγεννιάτικο κατάστημα και το Old Town Card Shop, το οποίο μεταφέρει κάρτες νοτιοδυτικών διακοπών.

Country Club

Η γειτονιά Albuquerque Country Club δημιουργεί κάθε χρόνο ένα χειμωνιάτικο τοπίο, στρώντας τους δρόμους με φανάρια από χαρτοσακούλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να περπατήσουν, αλλά μερικοί οδηγούν, οπότε η προσοχή γίνεται και στις δύο πλευρές. Οι δρόμοι σε αυτή την περιοχή μαιάνδρου προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι κάθε διαδρομή είναι ευχάριστη. Τα μεγάλα σπίτια είναι διακοσμημένα σε εποχιακές γιρλάντες και ο περίπατος μπορεί να πάρει τόσο λίγο όσο και όσο θέλετε.

Ridgecrest / Parkland Hills

Η περιοδεία Ridgecrest / Parkland Hills μπορεί να είναι μια βόλτα, αλλά είναι μια μεγάλη βόλτα, έτσι οι περισσότεροι επιλέγουν να οδηγούν. Ξεκινήστε στο Ridgecrest και το Carlisle και οδηγείτε νοτιοανατολικά κατά μήκος της λεωφόρου Ridgecrest μέχρι τον Jackson ή τον Truman. Στρίψτε σε κάθε δρόμο και γυρίστε στη γειτονιά Parkland Hills πριν συνεχίσετε πάλι στην αντίθετη κατεύθυνση κατά μήκος του Ridgecrest ξανά.

Πριν ξεκινήσετε

Βρείτε μερικές από τις καλύτερες γειτονιές του Albuquerque για προβολή φωταύγειας.