Πόροι LGBTQ στο Albuquerque

Όταν σκέφτεστε τον όρο LGBTQ, οι παρελάσεις Gay Pride και τα φεστιβάλ Gay Film μπορούν να ξεσηκωθούν ως ειδικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους. Αλλά έχοντας μια σεξουαλικότητα LGBTQ σημαίνει να ζείτε αυτή την ταυτότητα κάθε στιγμή κάθε μέρα. Τα τελευταία χρόνια, τα νόμιμα δικαιώματα του πληθυσμού LGBTQ έχουν σημειώσει πρόοδο, και ελπίζουμε ότι πολλά ακόμη δεν έχουν ακόμη έρθει. Το Albuquerque είναι μια φιλόξενη πόλη με μια σταθερή κοινότητα LGBTQ.

Η σεξουαλικότητα σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Συνολικά, ο όρος αναφέρεται στη σεξουαλική έλξη ενός ατόμου σε άλλους. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αναφέρεται στα σεξουαλικά και ρομαντικά συναισθήματα που έχει κάποιος απέναντι σε άλλο άτομο. Το LGBTQ σημαίνει λεσβία, ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος, τρανσέξουαλ και αμφισβήτηση και μαζί με τον όρο ετεροφυλόφιλος, οι όροι περιγράφουν πώς ένας άνθρωπος βλέπει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου.

Οι ακόλουθες λίστες παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την ορολογία LGBTQ καθώς και με πόρους και προγράμματα.

Γενικοί Σεξουαλικοί Όροι

Έκφραση φύλου
Η έκφραση φύλου κάποιου αναφέρεται σε εξωτερικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που αναγνωρίζονται ως αρσενικά ή θηλυκά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον τρόπο που κάποιος φορεθεί, τον τρόπο που μιλάει, κλπ. Η έκφραση φύλου κάποιου είναι αυτό που επιλέγουν να δείξουν τους άλλους.

Ταυτότητα φύλου
Η ταυτότητα του φύλου αναφέρεται στα εσωτερικά συναισθήματα που έχει κάποιος για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Ως επί το πλείστον, οι άνθρωποι έχουν μια ταυτότητα φύλου που ταιριάζει με το σεξ με το οποίο γεννήθηκαν. Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, έχουν μια ταυτότητα φύλου διαφορετική από εκείνη που έλαβε κατά τη γέννηση. Όταν συμβεί αυτό, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον όρο "transgender" ή "nonconforming gender" για να μιλήσουν για την ταυτότητα του φύλου τους.

Προβληματισμός
Κάποιος που δεν είναι σίγουρος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και / ή την ταυτότητα του φύλου και που προτιμά τον όρο να αμφισβητεί μια συγκεκριμένη ετικέτα.

Queer
Κάποιος που δεν αναγνωρίζεται ως ομοφυλόφιλος, λεσβιακός, αμφιφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ, αλλά αισθάνεται άνετα με τον όρο queer επειδή περιλαμβάνει διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες και ταυτότητες φύλου.

Σεξουαλικός προσανατολισμός
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αναφέρεται στη σεξουαλική έλξη που αισθάνεται για κάποιον συγκεκριμένου φύλου. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι λεσβία, αναφέρεται σε μια γυναίκα που προσελκύεται σεξουαλικά από άλλη γυναίκα.

Δύο πνεύμα
Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιο ιθαγενή λεσβία, ομοφυλόφιλο, αμφιφυλόφιλο και τρανσέξουαλ και έχει τόσο αρσενικό όσο και θηλυκό πνεύμα μέσα σε ένα άτομο.

Όροι Sexual Orientation

Gay
Συνήθως αναφέρεται σε άτομο που έχει ταυτιστεί με άνδρες, το οποίο προσελκύεται από άλλους άνδρες ή άτομα που έχουν αναγνωριστεί από άνδρες. Ο όρος αναφέρεται επίσης στην κοινότητα LGBTQ.

Λεσβίες
Μια γυναίκα αναγνωρισμένη άτομο που προσελκύεται από άλλες γυναίκες ή άτομα που έχουν αναγνωριστεί από γυναίκες.

Αμφιφυλόφιλος
Όταν κάποιος προσελκύεται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, θεωρούνται αμφιφυλόφιλοι.

Όροι ταυτότητας φύλου

Ανδρόγυνος
Κάποιος που συγχωνεύει τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά χαρακτηριστικά.

Αφυλος
Ο όρος χρησιμοποιείται για κάποιον που δεν προσελκύεται σεξουαλικά από κανέναν.

Cisgender
Ένας όρος για να προσδιορίσετε κάποιον που η ταυτότητα του φύλου του είναι ίδια με το φύλο που γεννήθηκε.

Το φύλο δεν συμμορφώνεται
Κάποιος του οποίου τα χαρακτηριστικά φύλου και / ή συμπεριφορές δεν συμμορφώνονται με τις παραδοσιακές προσδοκίες.

Genderqueer
Όταν κάποιος δεν αναγνωρίζει πλήρως ως αρσενικό ή θηλυκό, ο όρος αυτός χρησιμοποιείται. Αυτό μπορεί να είναι κάποιος που δεν είναι τρανσέξουαλ.

Intersex
Ο όρος αναφέρεται σε μια σειρά ιατρικών συνθηκών. Τα σεξουαλικά χρωμοσώματα και η εμφάνιση των γεννητικών οργάνων του παιδιού δεν ταιριάζουν ή διαφέρουν από τα τυπικά αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά.

Πανσέξουαλ
Άνθρωποι που προσελκύονται περισσότερο από ό, τι μόνο οι άντρες και οι γυναίκες.

Τρανσέξουαλ
Όταν η ταυτότητα φύλου κάποιου ατόμου είναι διαφορετική από εκείνη που αποδίδεται κατά τη γέννηση, θεωρείται ότι είναι άνθρωποι τρανσέξουαλ. Ο όρος trans χρησιμοποιείται ως όρος ομπρέλα για όλες τις ταυτότητες εντός του φάσματος της ταυτότητας φύλου.

Τρανσέξουαλ
Ένα τρανσέξουαλ περιγράφει κάποιον που μεταβαίνει χειρουργικά από το ένα φύλο στο άλλο. Ο όρος transgender χρησιμοποιείται πιο συχνά σήμερα.

LGBTQ + Πόροι:

Casa Q
(505) 872-2099
Το Casa Q στο Albuquerque προσφέρει ασφαλείς επιλογές διαβίωσης και υπηρεσίες σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ και νέους ανθρώπους που κινδυνεύουν ή αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης. Οι επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες για τους συμμάχους τους, εκείνους που δεν αναγνωρίζουν ως LGBTQ αλλά βοηθούν εκείνους που τα εντοπίζουν με αυτόν τον τρόπο. Ένας μεγάλος αριθμός νέων ατόμων με LGBTQ αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους. Το Casa Q παρέχει υπηρεσίες σε αυτούς τους έφηβους σε κίνδυνο με προγράμματα ειδικά προσαρμοσμένα ώστε να αισθάνονται ασφαλείς.

Κοινό δεσμό
Το Common Bond εργάζεται για την οικοδόμηση υποστήριξης για την κοινότητα LGBTQ. Τα έργα τους περιλαμβάνουν την ομάδα νεολαίας U21, SAGE ABQ για τους υπερήλικες των LGBT και το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο παρέχει βοήθεια σε όσους ζουν με HIV / AIDS.

Ισότητα Νέο Μεξικό
(505) 224-2766
Ισότητα Το Νέο Μεξικό είναι μια κρατική οργάνωση που προωθεί τα πολιτικά δικαιώματα, την υπεράσπιση και την εκπαίδευση και προγράμματα προβολής για την κοινότητα LGBTQ του κράτους.

GLSEN Albuquerque Κεφάλαιο
Το Δίκτυο Φιλικής, Λεσβικής, Ίσης Εκπαίδευσης προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι σχολικές κοινότητες παρέχουν ένα μέρος όπου όλοι οι μαθητές αισθάνονται ότι είναι επιθυμητοί και ασφαλείς. Ο οργανισμός παρέχει κιτ σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ασφαλών σχολείων, έναν οδηγό εκκίνησης, ένα κιτ ασφαλείας και πολλά άλλα. Ενισχύει τις ομοφυλοφιλικές συμμαχίες σε εθνικό επίπεδο. Παρέχει επίσης πόρους για τους διδάσκοντες να διδάσκουν ποικιλομορφία και ανοχή στις τάξεις τους.

Εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια παγκόσμια οργάνωση που αγωνίζεται για τα πολιτικά δικαιώματα LGBTQ. Η εκστρατεία έχει πληροφορίες σχετικά με τα νομικά ζητήματα που υπάρχουν πριν από τις κρατικές νομοθεσίες και περιγράφει τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει ή δεν υποστηρίζει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Παρέχει μια οδό για να συνδεθεί με θέματα και να γίνει ενεργή.

Το Κέντρο Πόρων LGBTQ στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού
(505) 277-LGBT (5428)
Το Κέντρο Πόρων LGBTQ στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού παρέχει πόρους στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο κέντρο, καθώς και υπηρεσίες που προσεγγίζουν την κοινότητα του UNM.

Προγράμματα LGBTQ στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού
(575) 646-7031
Το πρόγραμμα LGBTQ του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού παρέχει υποστήριξη, εκπαίδευση, πόρους και ένα κέντρο που περιλαμβάνει εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκη με θέμα LGBTQ και σαλόνι. Προωθεί την ένταξη και τη διαφορετικότητα στη NMSU.

Νέο Μεξικό Δίκτυο Συμμαχιών Φύλου και Σεξουαλικότητας (NMGSAN)
(505) 983-6158
Το κρατικό δίκτυο λειτουργεί για να οικοδομήσει την ευελιξία της νεολαίας LGBTQ. Τα προγράμματά του περιλαμβάνουν εκδηλώσεις για νέους, υποστήριξη συλλόγων GSA, εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, εκπαίδευση ενηλίκων, δικτύωση και υπεράσπιση. Το NMSGAN είναι ένα πρόγραμμα του Santa Fe Mountain Center.

PFLAG
Ο εθνικός οργανισμός εργάζεται για να φέρει την κοινότητα LGBTQ μαζί με την οικογένεια, τους φίλους και τους συμμάχους. Τα κεφάλαια του Νέου Μεξικού μπορούν να βρεθούν στο Albuquerque, στο Alamogordo, στο Gallup, στο Las Cruces, στο Santa Fe, στην Silver City και στο Taos.

Κέντρο Διαχείρισης Τρανσγονγκέριων του Νέου Μεξικού
Το κέντρο χρησιμεύει ως πόρος για τον πληθυσμό των διαγονιδίων του κράτους. Υποστηρίζει και βοηθά τον πληθυσμό των τρανσέξουαλ, τις οικογένειες και τους συμμάχους τους. Έχει ένα κέντρο drop-in με μια ποικιλία υπηρεσιών υποστήριξης.