Οδηγός για τη γειτονιά Barelas στο Albuquerque

Η γειτονιά Barelas οριοθετείται από τη λεωφόρο Coal προς τα βόρεια, το Broadway στα ανατολικά, το Rio Grande στα δυτικά και το Woodward στα νότια. Το Barelas βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης .

Να πάρει εκεί

Λαμβάνοντας I-25 βόρεια ή νότια, βγείτε στον Cesar Chavez και κατευθυνθείτε προς τα δυτικά. Στρίψτε δεξιά στην 4η οδό για να μπείτε στην καρδιά του Barelas. Οι διαδρομές λεωφορείων 16/18 περνούν από τη γειτονιά όλη την ημέρα.

Επισκόπηση της περιοχής

Η περιοχή Barelas εγκαταστάθηκε στα τέλη του 1600, πριν την χρονολόγηση της παλιάς πόλης ως καθιερωμένη γειτονιά.

Η γεωργία και η κτηνοτροφία δεν πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μέχρι τη δεκαετία του 1830, όταν το νερό από το Rio Grande εκτρέπεται δυτικά. Το 1880, οι σιδηρόδρομοι Atchison, Topeka και Santa Fe χτίστηκαν μέσω των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής. Κατασκευάστηκε ένα οδικό κατάστημα και ένα συνεργείο επισκευών, το οποίο οδήγησε σε οικονομική άνθηση και περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, η περιοχή υπέστη μείωση. Σήμερα, η αναζωογόνηση της πόλης και το σχέδιο ανασυγκρότησης των Railyards poises Barelas στο χείλος μιας οικονομικής έκρηξης. Και με τις βαθιές ισπανικές ρίζες του, ο Barelas είναι τώρα ο κεντρικός κόμβος για τον ισπανικό πολιτισμό.

Barelas είναι μια από τις παλαιότερες περιοχές του Albuquerque. Αρχικά εγκαταστάθηκε το 1681 από την οικογένεια Jaramillo. Πολλές ισπανικές οικογένειες εγκαταστάθηκαν εκεί και σήμερα η γειτονιά είναι κυρίως ισπανικός. Το εθνικό ισπανικό πολιτιστικό κέντρο (NHCC) αγκυροβολεί τη γειτονιά. Το NHCC φέρνει την ιστορία και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής και του Ισπανόφωνου Νέου Μεξικού σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Αν και βρίσκεται πολύ κοντά στο Rio Grande, ο Barelas δεν ήταν γεωργική κοινότητα μέχρι τη δεκαετία του 1830. Πριν από αυτό, μεγάλο μέρος της περιοχής ήταν κάτω από το νερό. Όταν ο ποταμός κινήθηκε δυτικά, άρχισε η καλλιέργεια και η κτηνοτροφία.

Ο Barelas ήταν επίσης γνωστός ως Los Placeros και είναι γνωστός ως τμήμα της κοινότητας μέχρι σήμερα.

Το 1840, ο Barelas αναγνωρίστηκε από τον κυβερνήτη ως νέο οικισμό του Μεξικού.

Ο Barelas έγινε οικονομικός κόμβος στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν το Atchison, το Topeka και το Σάντα Φε Σιδηρόδρομος (AT & SF) έχτισαν τα οδοφράγματα και τα συνεργεία επισκευής στη γειτονιά. Με την οικονομική άνθηση ήρθε η εμπορική ανάπτυξη. Το 1926, η Fourth Street έγινε αμερικανική διαδρομή 66 , η οποία προκάλεσε την ανάπτυξη επιχειρήσεων που βασίζονται σε αυτοκίνητα. Η περιοχή είναι γεμάτη με βενζινάδικα, παντοπωλεία και καταστήματα με σουβενίρ. Η οδήγηση στην τέταρτη οδό στο Barelas, οι καμπύλες γραμμές και τα πλακάκια terra cotta δείχνουν την κυρίαρχη αρχιτεκτονική της εποχής του αυτοκινήτου. Το Barelas Coffee House είναι ένα εστιατόριο ορνιθώνα και συνεχίζει να χρησιμεύει ως χώρος συγκέντρωσης τοπικών πολιτικών προσωπικοτήτων καθώς και ως προορισμός διακοπών για την επίσκεψη των προέδρων.

Στη δεκαετία του 1970, η AT & SF μετατράπηκε από ατμό σε ντιζελοκινητήρες και η περιοχή υπέστη οικονομική κάμψη. Τα συνεργεία επισκευής και η US 66 δεν ήταν πλέον δημοφιλή εξαιτίας του διακρατικού κράτους. Ο Βαρέλας είδε πολλά σπίτια να επιβιβάζονται. Οι οικογένειες εκτοπίστηκαν και το έγκλημα είδε μια ανάκαμψη.

Από τη δεκαετία του 1990, σημειώθηκε έντονη ανάκαμψη στην περιοχή. Η αναζωογόνηση έχει ριζώσει. Οι σιδηροδρομικοί δρόμοι διέρχονται τα πρώτα στάδια της ανακατασκευής, με τα παλιά μαγαζιά σιδηρουργού να γίνονται ένα κέντρο εκμίσθωσης.

Τα ναυπηγεία θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταδιακά. Το Μουσείο Τροχών , το οποίο είναι επί του παρόντος ανοικτό για ειδικές εκδηλώσεις, θα είναι μια μέρα ανοιχτό για το κοινό σε τακτική βάση.

Και οι πολιτιστικές παραδόσεις της περιοχής συνεχίζονται. Κάθε Δεκέμβριος, η κοινότητα γιορτάζει με τη La Posada , ξαναρχίζοντας το ταξίδι της Μαρίας και του Ιωσήφ στην προσπάθειά τους να βρουν ένα μέρος για να μείνουν έτσι ώστε η Μαρία να γεννήσει. Ο Barelas έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν και μια ισχυρή στάση στο μέλλον.

Ακίνητα

Το ενδιαφέρον για τη Barelas έχει αυξηθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, με ενδείξεις αυξανόμενης εξευγενισμού. Τα σπίτια της περιοχής είναι μερικά από τα παλαιότερα της πόλης, ακούγοντας πίσω τα χρόνια της έκρηξης των σιδηροδρόμων, όταν τα σιδηροδρομικά ναυπηγεία Barelas απασχολούσαν τόσο μεγάλο μέρος της πόλης. Η οικονομικά προσιτή στέγαση ήταν επίσης πρόσφατη ευχαρίστηση στην περιοχή, με τη γειτονιά Barelas να λαμβάνει βοήθεια από το Sawmill Community Land Trust .

Η μέση τιμή πώλησης των σπιτιών στην περιοχή είναι περίπου 125.000 δολάρια. Η εγγύτητά του στο κέντρο, τα μουσεία , η παλιά πόλη και το πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού την καθιστούν μια γειτονιά για να παρακολουθήσετε. Η αναζωογόνηση της γειτονιάς την καθιστά γειτονιά σε άνοδο.

Εστιατόρια, ψώνια και πράγματα που πρέπει να κάνετε

Barelas Coffee House είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε μια τσίμπημα για να φάτε. Το κατάστημα δώρων στο Εθνικό ισπανικό πολιτιστικό κέντρο, La Tiendita, διαθέτει λατινοαμερικάνικα και νέα μεξικάνικα βιβλία, τέχνη, κοσμήματα, μουσική και πολλά άλλα. Για πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη, ελέγξτε το Εθνικό Ισπανικό Πολιτιστικό Κέντρο και το ζωολογικό κήπο Rio Grande .

Τοπικές οργανώσεις

Η Ένωση Γειτονιάς Barelas και η Κοινοτική Συμμαχία Barelas εργάζονται για να βελτιώσουν τη γειτονιά και να βελτιώσουν τη ζωή εκείνων που ζουν εκεί. Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Hispano είναι μια επιχειρηματική οργάνωση που εστιάζει στα μέλη και εργάζεται για τη βελτίωση της ζωής όλων των ανθρώπων στην κοινότητα. Το Επιμελητήριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα και είναι το μόνο Εμπορικό Επιμελητήριο του Hispano που διαθέτει επίσης Τμήμα Συμβάσεων και Τουρισμού. Η έδρα της βρίσκεται στην καρδιά του διαδρόμου Barelas στην 4η οδό.