Επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο ABQ BioPark του Albuquerque

Το «BioPark» στο Νέο Μεξικό έχει περισσότερα από 200 είδη

Όταν επισκέπτεστε το Albuquerque, το Νέο Μεξικό, φροντίστε να προγραμματίσετε μια μέρα για να επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο. Δεν είναι μόνο ένας συνηθισμένος ζωολογικός κήπος.

Το ABQ BioPark (κοντό για το βιολογικό πάρκο), πρώην ζωολογικό κήπο του Rio Grande, διαθέτει 64 στρέμματα με 12 διαφορετικές εκθεσιακές περιοχές που εστιάζουν σε ζώα από όλο τον κόσμο. Θα βρείτε 200 διαφορετικά είδη εδώ, συμπεριλαμβανομένων των λιονταριών και των τίγρεων και των αρκούδων, των τοκουάν, των κοάλων και των ερπετών, των φώκιας, των πιθήκων και των μωρών ζωολογικών κήπων.

Εκθέματα ABQ BioPark

Εκτός από τα ζώα από το Νέο Μεξικό, τα εκθέματα παρουσιάζουν τα ζώα της Αφρικής, της Αυστραλίας και της τροπικής Αμερικής. Ένα από τα νεότερα χαρακτηριστικά είναι το απειλούμενο είδος καρουσέλ.

Τα εκθέματα εκπαιδεύουν και προσφέρουν πληροφορίες για την άγρια ​​φύση και τις προσπάθειες διατήρησης που λαμβάνουν χώρα στους φυσικούς τους οικότοπους.

Τα ζωικά στοιχεία στο ζωολογικό κήπο

Μερικά από τα πολλά είδη που μπορείτε να δείτε στο BioPark περιλαμβάνουν:

Αλλες δραστηριότητες

Εκτός από τις εκθεσιακές περιοχές, ο ζωολογικός κήπος προσφέρει και άλλες δραστηριότητες. Υπάρχουν καθημερινές ταΐστρες των πολικών αρκούδων, των σφραγίδων και των θαλάσσιων λιονταριών που μπορούν να γίνουν όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι, τα παιδιά μπορούν να ταΐσουν τις καμηλοπάρδαλες ή τα φορτηγά. Από τον Απρίλιο έως τα μέσα Οκτωβρίου, οι συναντήσεις των Παγκόσμιων Ζώων δείχνουν στο Θέατρο της Φύσης χαρακτηριστικά ζώα που πετούν, σέρνουν και αναρριχούν σε όλη τη σκηνή.

Όταν οι εθελοντές είναι διαθέσιμοι, ίσως να έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε κοντά ένα σκεύος, το macaw, την αλπακά ή τη λάμα.

Και ο σταθμός Time Story φέρνει τις ιστορίες των ζώων σε μικρά παιδιά εβδομαδιαίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ζωολογικός κήπος είναι ένα υπέροχο μέρος για να φέρετε ένα βαγόνι και ένα μεσημεριανό πικνίκ. Δεν έχετε δικό σας βαγόνι; Μπορείτε να νοικιάσετε ένα, καθώς και ένα καροτσάκι ή μια αναπηρική καρέκλα. Το μεγάλο πάρκο κοντά στο αμφιθέατρο έχει σκιερά δέντρα και γρασίδι, φέρνουν έτσι μια κουβέρτα και απλώνονται με ένα πικ-νικ ή μόνο για να ξεκουραστούν και να αφήσουν τα παιδιά να τρέξουν από την ενέργεια.

Εάν δεν αισθάνεστε σαν να συσκευάζετε ένα γεύμα, ο ζωολογικός κήπος διαθέτει τέσσερα καφέ και σνακ μπαρ. Και ναι, υπάρχουν πολλά μέρη για να αγοράσετε το παγωτό.

Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν το δικό τους ζώο στο Critter Outfitters. Υπάρχουν δύο μαγαζιά δώρων: το ένα κοντά στην είσοδο και το άλλο στο εκθετήριο της Αφρικής.

Προετοιμαστείτε για την επίσκεψή σας

Η επίσκεψη στα εκθέματα διαρκεί περίπου δύο έως τρεις ώρες. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε καπέλο και φοράτε αντηλιακό, ακόμα και το χειμώνα. Το περπάτημα είναι γενικά επίπεδο, με λίγες περιοχές που έχουν ήπια βαθμούς και κλίσεις. Όποιος δυσκολεύεται να περπατήσει μπορεί να θέλει να εξετάσει μια αναπηρική καρέκλα. Για να περπατήσετε το πλήρες μήκος του ζωολογικού κήπου δεν είναι αρκετά δυόμισι μίλια.

Ετήσια γεγονότα

Εκτός από την επίσκεψη στα εκθέματα του ζωολογικού κήπου, υπάρχουν ετήσιες εκδηλώσεις που είναι αγαπημένες δραστηριότητες για τους ντόπιους. Στο παρελθόν, η ετήσια συναυλία της Ημέρας της Μητέρας, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Νέου Μεξικού, ήταν μια γεμάτη εκδήλωση. Τα μέλη της BioPark πήραν μέρος στη συναυλία δωρεάν. Υπήρξε επίσης μια Fiesta Ημέρας του Πατέρα με τη μουσική του mariachi. Κάθε καλοκαίρι, η σειρά συναυλιών Zoo Music φέρνει μουσική στο πάρκο του ζωολογικού κήπου και οι επισκέπτες επισκέπτονται τα ζώα πριν από την επίδειξη.

Το Zoo Boo, το οποίο συμβαίνει κάθε χρόνο πριν από το Halloween , είναι ένας άγρια ​​δημοφιλής χώρος για ασφαλές τέχνασμα ή θεραπεία και δίνει στα παιδιά μια ακόμα ευκαιρία να ντύνονται στο κοστούμι.

Και το τρέξιμο για τον ζωολογικό κήπο συμβαίνει συνήθως την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, φέρνοντας την ικανότητα σε όλους, ενώ συγκεντρώνουν κεφάλαια για το Albuquerque BioPark.

Περισσότερα για το ζωολογικό κήπο

Διεύθυνση : 903 10th St. SW, Albuquerque

Τηλέφωνο : 505-768-2000

Ώρες και εισδοχή : 9 π.μ.-5 μ.μ. καθημερινά. Οι θάλαμοι εισιτηρίων κλείνουν 30 λεπτά πριν το κλείσιμο του πάρκου. Παρατεταμένες καλοκαιρινές ώρες από Ιούνιο έως Αύγουστο: 9 π.μ.-6μ.μ. τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις καλοκαιρινές διακοπές (Ημέρα Μνήμης, 4η Ιουλίου και Ημέρα Εργασίας). Κλείσιμο 1 Ιανουαρίου, ημέρα ευχαριστιών και 25 Δεκεμβρίου.

Εισιτήρια : Ελέγξτε την ιστοσελίδα για τις τιμές των εισιτηρίων. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, ρωτήστε για στρατιωτικές εκπτώσεις και κάρτες μέλους. Επίσης αναζητήστε εισιτήρια με έκπτωση σε επιλεγμένες ημέρες. Συνήθως, μπορείτε να βρείτε μέρες με μέση τιμή κάθε τρεις μήνες, τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο. Φέρτε επιπλέον χρήματα εάν θέλετε να οδηγήσετε το τρένο του ζωολογικού κήπου ή το τρένο μέλους.

Ανακαλύψτε το Ενυδρείο , τον Βοτανικό Κήπο και την Παραλία Tingley σε ένα εισιτήριο συνδυασμού BioPark

Πηγαίνοντας εκεί : Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται νότια του κέντρου του Barelas. Με αυτοκίνητο, πάρτε την κεντρική λεωφόρο στην 10η οδό και στρίψτε νότια (αριστερά αν ταξιδεύετε δυτικά, δεξιά αν ταξιδεύετε ανατολικά). Οδηγήστε περίπου οκτώ μπλοκ και βρείτε τον ζωολογικό κήπο στα δεξιά σας. Υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης στον ζωολογικό κήπο, με πολλές παρτίδες. Ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν. Με λεωφορείο, πάρτε τη γραμμή 66 προς Κεντρική και 10η. Ο ζωολογικός κήπος είναι οκτώ τετράγωνα νότια, περίπου μισό μίλι. Το λεωφορείο 53 σταματά ένα μπλοκ από την είσοδο του ζωολογικού κήπου.