Το Μουσείο Τροχών στο ABQ

Το Μουσείο Τροχών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για τη διατήρηση της ιστορίας των μεταφορών και των ταξιδιών, ειδικά καθώς αφορά το Αλμπουκέρκη και τη δύση. Το μουσείο βρίσκεται στα αρχικά του στάδια και βρίσκεται στην περιοχή των σιδηροδρομικών καταστημάτων Santa Fe και αυλές στην ιστορική συνοικία Barelas του Albuquerque στο κέντρο της πόλης .

Το Μουσείο των Τροχών είναι ανοιχτό Κυριακές από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ η Αγορά των Σιδηροδρόμων είναι ανοικτή (για το 2015, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου).

Επισκεφθείτε τα εκθέματα μεταφοράς και μάθετε για την ιστορία αυτών που κάποτε δούλευαν στα Rail Yards. Το μουσείο διαθέτει μοντέρνα τρένα, οχήματα πλήρους μεγέθους, κατάστημα δώρων και πολλά άλλα.

Χτίστηκε το 1914 κατά τη διάρκεια της έκρηξης των σιδηροδρόμων, οι σιδηροδρομικές αυλές του Albuquerque εξυπηρετούσαν ατμομηχανές ατμού για τη γραμμή Santa Fe. Τα ναυπηγεία λειτουργούσαν από το 1915 έως τη δεκαετία του 1960 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η περιοχή γύρω από το σιδηρόδρομο άνθισε και δημιούργησε αυτό που τώρα θεωρούμε ως παλιό Albuquerque.

Η αποθήκη σιδηροδρόμων δημιούργησε θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις ξεπήδησαν για να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες του σιδηρόδρομου καθώς και εκείνους που εργάζονταν στα ναυπηγεία. Το ξενοδοχείο Alvarado ήταν κοντά μέχρι να καταστραφεί στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν για τις δεκαετίες που έτρεξαν τα τρένα.

Τα τρέχοντα σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη για την αποκατάσταση των ναυπηγείων, με μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ανοίξει θα είναι ένα κατάστημα σιδερώματος όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν την φθίνουσα τέχνη και τους τεχνίτες της.

Το Μουσείο Τροχών θα αποτελέσει μέρος της αναγέννησης της περιοχής. Επί του παρόντος, είναι ανοιχτό μόνο για ειδικά γεγονότα, αλλά καθώς τα ναυπηγεία αναπτύσσονται, αυτό θα αλλάξει.

Το γενικό γενικό σχέδιο για τα σιδηροδρομικά ναυπηγεία είναι να δημιουργηθεί ένα έργο πολλαπλών χρήσεων με πράσινες γραμμές, πάρκα, αγορά και πολλά άλλα. Η κοινότητα συμμετέχει επί του παρόντος στη διαδικασία σχεδιασμού.

Εν τω μεταξύ, το Μουσείο Τροχών συγκεντρώνει αντικείμενα για να στεγάσει μέσα στον μεγάλο, ευάερο χώρο του. Σήμερα διαθέτει ξύλινα τροχοφόρα καροτσάκια, καροτσάκια αλόγων, αντλίες αερίου, βαγόνια, καροτσάκια, αυτοκίνητα, μοντέλα σιδηροδρόμων, ακόμη και μια ατμομηχανή ή δύο. Το μουσείο φιλοξενεί την κεντρική ιδέα της μεταφοράς στο Albuquerque και πώς εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου. Έτσι ένα μοντέλο ενός αλόγου μπορεί να σταθεί δίπλα σε μια Ford Model T, η οποία δεν είναι πολύ μακριά από ένα σημάδι Mobil Oil με κόκκινο φτερωτό άλογο, το οποίο θα μπορούσε να βρεθεί στα βενζινάδικα πάνω και κάτω από τις οδούς της Αμερικής.

Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Εθνικής Ημέρας Τρένου κάθε Μάιο. Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν μέσα στο μουσείο για να δουν τα τεχνουργήματα των τρόπων μεταφοράς του παρελθόντος. Είναι ανοικτό για ειδικές εκδηλώσεις επίσης.

Τοποθεσία:

1100 Second Street SW
Albuquerque, ΝΜ 87102
(505) 243-6269

Τι πλησιάζει:

Παραλία Tingley
Βοτανικοί Κήποι και Ενυδρείο
Κέντρο
Εθνικό ισπανικό πολιτιστικό κέντρο
Barelas και South Valley

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το Μουσείο Τροχών online.