Ασία το χειμώνα

Πού να πάτε το χειμώνα για ζεστές μέρες και Διακοπές διασκέδασης

Ταξιδεύοντας στην Ασία το χειμώνα έχει κάποια πλεονεκτήματα: μεγάλες διακοπές, χιονισμένα τοπία και λιγότερους τουρίστες, για να αναφέρουμε μόνο λίγους. Αλλά αν δεν είστε οπαδός των ψυχρών θερμοκρασιών και του καταθλιπτικά πυρηνικού χειμώνα ουρανού, θα πρέπει να φτάσετε στη Νοτιοανατολική Ασία για να προθερμάνετε πλησιέστερα στον Ισημερινό.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ασίας (π.χ. Κίνα, Κορέα και Ιαπωνία) θα ασχοληθεί με το κρύο και το χιόνι, ενώ οι πολυάσχολες εποχές θα κερδίσουν δυναμική στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και σε άλλα θερμότερα μέρη.

Το κινεζικό νέο έτος τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον κόσμο. σίγουρα δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στην Κίνα για να απολαύσετε τις εορταστικές εκδηλώσεις. Αλλά μην πιστεύετε ότι θα πρέπει να σταματήσετε τα Χριστούγεννα ή τις 31 Δεκεμβρίου ως παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ ταξιδεύετε στην Ασία το χειμώνα. Δυτικές διακοπές παρατηρούνται με διακοσμήσεις και εκδηλώσεις, ιδιαίτερα σε αστικούς κόμβους. Η ακρόαση της μουσικής των Χριστουγέννων στα τέλη Οκτωβρίου δεν είναι ασυνήθιστη!

Σημείωση: Παρόλο που ο Ισημερινός φέρεται καλά με την Ινδονησία, το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, το "χειμώνα" αναφέρεται στους μήνες Δεκέμβριο , Ιανουάριο και Φεβρουάριο .

Την Ινδία το χειμώνα

Με τον κύριο μουσόνιο που τελειώνει κάπου γύρω από τον Οκτώβριο, η Ινδία αρχίζει να απολαμβάνει τον ήλιο που προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες. Η εξαίρεση είναι η Βόρεια Ινδία όπου το χιόνι θα καλύψει τα Ιμαλάια και θα κλείσει τα ορεινά περάσματα σε υψηλά υψόμετρα. Η εποχή του σκι θα ξεκινήσει στο Manali .

Παρόλο που τα χιονισμένα Ιμαλάια είναι όμορφα, θα πρέπει να στραφείτε με μπότες και ζεστά ρούχα. Αν προτιμάτε να παραμείνετε σε σαγιονάρες, ο χειμώνας είναι μια καλή στιγμή για να φτάσετε στο έρημο της Ινδίας στο Ρατζαστάν - να βιώσετε ένα σαφάρι καμήλας . Οι παραλίες στο νότο, ειδικότερα η Γκόα, γίνονται πολυάσχολες τον Δεκέμβριο για την ετήσια γιορτή των Χριστουγέννων εκεί.

Την Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία το χειμώνα

Αυτές οι χώρες προφανώς καταλαμβάνουν ένα τεράστιο και γεωλογικά ποικίλο κομμάτι ακίνητης περιουσίας, έτσι θα καταφέρετε να βρείτε μερικά νότια σημεία με καλό καιρό το χειμώνα. Η Οκινάουα και μερικά από τα άλλα νησιά είναι ευχάριστα όλο το χρόνο. Αλλά, ως επί το πλείστον, περιμένετε άνεμο, χιόνι και άθλιο κρύο σε όλη την Κίνα - ειδικά στις ορεινές περιοχές. Σεούλ της Νότιας Κορέας θα παγώσει επίσης.

Ακόμη και το Γιουνάν στο νότιο τμήμα της Κίνας θα εξακολουθεί να είναι αρκετά κρύο το βράδυ (40 F) για να φρεσκάρει τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στον προϋπολογισμό γύρω από τις μικρές σόμπες στους ξενώνες.

Νοτιοανατολική Ασία το χειμώνα

Ενώ η Ανατολική Ασία είναι κατά κύριο λόγο πάγωμα, η νοτιοανατολική Ασία θα κυριαρχεί στον ήλιο. Ο χειμώνας είναι ο ιδανικός χρόνος για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη και άλλους προορισμούς πριν από την άνοδο της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε αφόρητα επίπεδα την άνοιξη. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι πολυάσχολοι μήνες για την επίσκεψη στην περιοχή. Γύρω στο Μάρτιο, η υγρασία αυξάνεται αρκετά για να βάλει ένα κολλώδες αποσβεστήρα στη διασκέδαση.

Σημεία μακρύτερα νότια, όπως η Ινδονησία θα ασχολούνται με τη βροχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η εποχή αιχμής για νησιά όπως τα Περτενιανά νησιά στη Μαλαισία και το Μπαλί της Ινδονησίας είναι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που επιβραδύνουν τη βροχή.

Αν και το Μπαλί είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός που μένει απασχολημένος όλο το χρόνο.

Hanoi και Ha Long Bay - κορυφαίους προορισμούς στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ - θα είναι ακόμα δροσεροί το χειμώνα . Πολλοί ταξιδιώτες έχουν βρεθεί να τρέμουν και να διασκεδάζουν για το πώς κάπου στη Νοτιοανατολική Ασία θα μπορούσε να είναι τόσο κρύο!

Ο Ιανουάριος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε το Angkor Wat στην Καμπότζη. Ναι, θα είναι απασχολημένος, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμα ανεκτές έως ότου η υγρασία επιδεινωθεί και επιδεινωθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Σρι Λάνκα το χειμώνα

Η Σρι Λάνκα, παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά μικρό νησί, είναι μοναδική στον τρόπο που βιώνει δύο ξεχωριστές εποχές μουσώνων . Ο χειμώνας είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε φάλαινες και να επισκεφθείτε τις δημοφιλείς παραλίες στο νότο , όπως το Unawatuna.

Ενώ το νότιο τμήμα του νησιού είναι ξηρό το χειμώνα, το βόρειο μισό του νησιού δέχεται τις βροχές των μουσώνων.

Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε μια σύντομη διαδρομή με λεωφορείο ή τρένο για να ξεφύγετε από τη βροχή!

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Αν και οι θερμοκρασίες παραμένουν ζεστές, "χειμώνας" σημαίνει εποχή μουσώνων σε ορισμένους νότιους προορισμούς. Οι βροχερές μέρες αυξάνονται καθώς οι εποχιακές βροχές κάνουν πάλι πράσινα πράγματα και βγάζουν φωτιά. Η Ινδονησία βιώνει τη μεγαλύτερη βροχή κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Ακόμη και οι αργές εποχές σε μέρη όπως το Μπαλί μπορούν να απολαύσουν τους χειμερινούς μήνες. Εκτός από το ότι βρίσκεται κοντά σε ένα τροπικό σύστημα καταιγίδων, οι βροχές των μουσώνων δεν διαρκούν συνήθως όλη την ημέρα και θα υπάρχουν πολύ λιγότεροι τουρίστες που γεμίζουν τις παραλίες.

Το ταξίδι κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσών παρουσιάζει μερικές νέες προκλήσεις, αλλά οι ταξιδιώτες ανταμείβονται συχνά με φθηνότερες τιμές διαμονής και λιγότερα πλήθη.

Ασιατικά Φεστιβάλ το χειμώνα

Η Ασία έχει πολλά συναρπαστικά χειμωνιάτικα φεστιβάλ . Το Thaipusam στην Ινδία είναι ένα χαοτικό θέαμα, με πάνω από ένα εκατομμύριο Ινδουιστές να συγκεντρώνονται στα σπήλαια Batu κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας . Μερικοί θιασώτες διαπερνούν το σώμα τους ενώ βρίσκονται σε μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση.

Η Ιαπωνία, παρά το κρύο, θα γιορτάζει τα γενέθλια του αυτοκράτορα και το φεστιβάλ που ρίχνει φασόλια Setsubun .

Χριστούγεννα στην Ασία

Τα Χριστούγεννα έχουν πιάσει στην Ασία , ακόμη και σε μέρη που δεν γιορτάζουν πριν. Μεγάλες πόλεις σε χώρες όπως η Κορέα και η Ιαπωνία γιορτάζουν τις διακοπές με ενθουσιασμό. οι δρόμοι και τα κτίρια είναι διακοσμημένα με φώτα.

Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Γκόα της Ινδίας και τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση στις Φιλιππίνες - την πρωτίστως Ρωμαιοκαθολική χώρα της Ασίας. Δεν έχει σημασία η θρησκεία σε μια περιοχή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι τα Χριστούγεννα θα παρατηρηθούν σε κάποια μορφή. μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο η παροχή γλυκών στα παιδιά.

Κινέζικη πρωτοχρονιά

Οι ημερομηνίες για την αλλαγή της κινεζικής νέας χρονιάς , αλλά η επίδραση που έχει στην Ασία δεν ισχύει. Το κινεζικό νέο έτος είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ στον κόσμο. Και παρόλο που οι εορτασμοί είναι σίγουρα συναρπαστικοί , οι μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων που ταξιδεύουν για να απολαύσουν τις 15ήμερες διακοπές ή να πάνε στο σπίτι για να δουν την οικογένεια σίγουρα μεταφέρουν τη ζωή τους.

Οι τιμές διαμονής αυξάνονται συχνά κατά τη διάρκεια της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, καθώς οι Κινέζοι ταξιδιώτες κατευθύνονται σε όλες τις γωνιές της Νοτιοανατολικής Ασίας για να απολαύσουν θερμότερο καιρό και χρόνο διακοπών. Σχεδιάστε ανάλογα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Ακόμη και οι χώρες που γιορτάζουν το Κινεζικό Νέο Έτος (ή το Tet στο Βιετνάμ ) μπορούν να «διπλώνουν» και να γιορτάσουν τις 31 Δεκεμβρίου ως παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το Shogatsu, Ιαπωνικό Νέο Έτος, παρατηρείται στις 31 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει ποίηση, κουδούνισμα και παραδοσιακά τρόφιμα.

Μεγάλος αριθμός δυτικών ταξιδιωτών βρίσκονται συχνά σε κίνηση σε ζεστούς, κοινωνικούς προορισμούς όπως το Koh Phangan στην Ταϊλάνδη για πάρτι και γιορτάζουν.