Ασία τον Δεκέμβριο

Πού να πάτε το Δεκέμβριο για τα καλά φεστιβάλ καιρού και διασκέδασης

Ταξιδεύοντας στην Ασία τον Δεκέμβριο είναι πολύ ευχάριστη, αλλά θα πρέπει να κοιτάξετε σκληρά για ένα λευκό χριστουγεννιάτικο, αν αυτό είναι προτεραιότητα.

Οι θερμοκρασίες στη Νοτιοανατολική Ασία θα είναι ακόμα πιο ευχάριστες από ό, τι συνήθως . Ο Δεκέμβριος είναι ένας άνετος μήνας για ταξίδια στην Ταϊλάνδη και τις γειτονικές χώρες, όπου ο μουσώνος τελείωσε τον Νοέμβριο. Η βροχή δεν είναι σοβαρή αναστάτωση και οι μέρες δεν είναι τόσο ζεστές όσο θα είναι το Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα και η υπόλοιπη Ανατολική Ασία θα είναι κρύα. Θα πρέπει να ξεφύγετε στα νότια τμήματα αυτών των χωρών για να απολαύσετε τον ήλιο. Η μέση θερμοκρασία της Σεούλ τον Δεκέμβριο είναι 32 μοίρες (0 βαθμοί Κελσίου). Στο ψυχρό Πεκίνο, περιμένετε κατά μέσο όρο 28 μοίρες (-2 βαθμούς Κελσίου). Το Τόκιο κάνει λίγο καλύτερα με μέση θερμοκρασία 46 μοίρες (8 βαθμούς Κελσίου).

Παρά τις δροσερές θερμοκρασίες, υπάρχουν πολλά μέρη για να απολαύσετε την Ασία το χειμώνα . Ένας μακρύς κατάλογος φεστιβάλ, πάρτι και εκδηλώσεις μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα .

Ασιατικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο

Αν και υιοθετήθηκε ως επί το πλείστον από τη Δύση ή παραδόθηκε μέσω αποικιοκρατίας, τα Χριστούγεννα έγιναν «πράγμα» στην Ασία. Ορισμένα μέρη παρατηρούν το γεγονός περισσότερο από άλλα. Το Goa στην Ινδία έχει μια μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, όπως και οι Φιλιππίνες.

Η 31η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις κοινότητες των εκπατρισμένων και μερικούς Ασιάτες, όμως, όχι σχεδόν με τόση γεύση όπως ο Δυτικός κόσμος.

Η πραγματική γιορτή ξεκινάει περίπου ένα μήνα αργότερα με την έναρξη του σεληνιακού νέου έτους (κοινώς αποκαλούμενο κινεζικό νέο έτος ).

Οποιοδήποτε από αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ και αργίες στην Ασία μπορεί να επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια αν βρίσκεστε στην περιοχή:

Πού να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην Ασία

Παρόλο που μπορεί να συναντήσετε μερικές χριστουγεννιάτικες γιορτές σε ολόκληρη την Ασία , το μεγαλύτερο μέρος της, 25 Δεκεμβρίου, είναι μια ακόμη εργάσιμη ημέρα. Αλλά αν αισθάνεστε νοσταλγικά και λίγο νοσταλγικά, υπάρχουν μερικές επιλογές.

Χωρίς αμφιβολία, οι Φιλιππίνες - η μεγαλύτερη καθολική χώρα στην Ασία - είναι οι πιο ενθουσιώδεις για το γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική των Χριστουγέννων και να δείτε διακοσμήσεις στις αρχές Οκτωβρίου!

Με πολλά ξενώνες, ξένους εργάτες, και πολλές τάσεις που επηρεάζονται από τη Δύση, η Σιγκαπούρη είναι μια άλλη καλή θέση για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα στην Ασία σίγουρα δεν είναι η μεγάλη εμπορική εκδήλωση που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμη ακόμα, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα μπορεί να δίνουν τα Χριστούγεννα μια κραυγή από τη διακόσμηση δέντρων ή τη διεξαγωγή ειδικών πωλήσεων.

Πού να πάτε τον Δεκέμβριο

Αν και η ξηρή περίοδος αρχίζει περίπου το Νοέμβριο, ο Δεκέμβριος ξεκινά την πραγματική "υψηλή" σεζόν στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος, η Καμπότζη, η Βιρμανία και το Βιετνάμ.

Ενώ η βροχή εξακολουθεί να είναι πάντα μια πιθανότητα, η πολυάσχολη εποχή αρχίζει να χτίζει γύρω στο τέλος του μήνα με τους ανθρώπους που ταξιδεύουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα πλήθη, οι θερμοκρασίες και οι τιμές αρχίζουν να αυξάνονται σταθερά από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο.

Την ίδια στιγμή, προορισμοί όπως το Μπαλί και μεγάλο μέρος της Ινδονησίας θα πάρει έντονη βροχή το Δεκέμβριο. Το Μπαλί και τα γειτονικά νησιά απολαμβάνουν καλύτερα τους καλοκαιρινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες .

Η εποχή τυφώνας θα πρέπει να ολοκληρωθεί σχεδόν σε περιοχές όπως η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες. Οι θερμοκρασίες θα είναι ευχάριστες καθημερινά και ήπια τη νύχτα σε χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, μεγάλο μέρος της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας θα είναι κρύο.

Οι προορισμοί των Ιμαλαΐων στη Βόρεια Ινδία και το Νεπάλ θα μολυνθούν από το χιόνι. Πολλά περάσματα οδών και δρόμοι κλείνουν. Αλλά αν είστε διατεθειμένοι να απολαύσετε τον καιρό, η χαμηλή υγρασία και το φρέσκο ​​χιόνι παρέχουν το πιο εντυπωσιακό τοπίο στη γη.

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Σιγκαπούρη τον Δεκέμβριο

Ενώ η Σιγκαπούρη διατηρεί ένα αρκετά σταθερό κλίμα και λαμβάνει βροχή όλο το χρόνο, ο Δεκέμβριος είναι συχνά ο πιο υγρός μήνας από το χρόνο.

Ινδία τον Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να ταξιδέψετε σε μεγάλο μέρος της Ινδίας. Όχι μόνο η εποχή των μουσών θα είναι μακροχρόνια (ελπίζουμε), οι θερμοκρασίες είναι ακόμα ανεκτές. Μπορεί να είστε σε θέση να περάσετε με μόλις τρία ντους ανά ημέρα παρά τα συνηθισμένα τέσσερα που απαιτούνται για να επιβιώσουν τα 100 + βαθμού καθημερινά temps στο Νέο Δελχί!

Το Rajasthan (ερημική πολιτεία της Ινδίας) απολαμβάνει ευχάριστα δροσερά βράδια από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Μεγάλα κόμματα πραγματοποιούνται στη Goa τον Δεκέμβριο. Εφ 'όσον δεν πάτε πάρα πολύ ψηλά σε υψόμετρο, αρκετά καλά όλη την Ινδία απολαμβάνει ωραίο καιρό τον Δεκέμβριο .

Αν η Ινδία γίνει πολύ απασχολημένη, ο Δεκέμβριος είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να πάρετε μια πτήση χαμηλού κόστους προς τη Σρι Λάνκα για κάποιο χρόνο στην παραλία στο νότιο τμήμα του νησιού .