Ποιος είναι ο καιρός στο Ορλάντο;

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στο Ορλάντο με την εποχή στο μυαλό

Η Κεντρική Φλόριντα, η οποία περιλαμβάνει την περιοχή του Ορλάντο, έχει υγρό υποτροπικό κλίμα. Η περιοχή παίρνει κατά μέσο όρο 51 ίντσες βροχής κάθε χρόνο - ο μέσος όρος στις ΗΠΑ είναι 37 ίντσες το χρόνο. Η βροχερή εποχή του είναι από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε θα χρειαστείτε μια ομπρέλα σίγουρα εκείνη την εποχή του χρόνου. Οι άλλοι μήνες του έτους ονομάζονται ξηρή εποχή, όταν πιθανότατα θα δείτε μια αφθονία ηλιοφάνειας. Οι θερμοκρασίες είναι μέτριες όλο το χρόνο, με το καλοκαίρι το λιγότερο άνετο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας.

Χειμώνας στο Ορλάντο: Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος

Οι χειμερινοί μήνες Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου παρέχουν γενικά τις πιο ευχάριστες θερμοκρασίες στην περιοχή του Ορλάντο. Η υγρασία μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην υψηλότερη πλευρά, αλλά η βροχόπτωση είναι ελάχιστη. Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, όταν οι χιονοστιβάδες του βορρά, έτοιμες για ένα διάλειμμα από τις κρύες δύσκολες μέρες, επισκέπτονται τη Φλόριντα.

Αυτές είναι οι μέσες θερμοκρασίες και μπορεί να ποικίλουν πολύ καλά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, οπότε ελέγξτε την πρόβλεψη πριν φύγετε για το ταξίδι σας. Εάν ταξιδεύετε στην περιοχή του Ορλάντο το χειμώνα, είναι πάντα καλή ιδέα να συσκευάσετε ένα ελαφρύ σακάκι.

Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες αιωρούνται στο χαμηλό 70s F, με μέση χαμηλά περίπου 50 μοίρες. Η μέση βροχόπτωση κυμαίνεται από περίπου δύο έως τρεις ίντσες κάθε μήνα. Το χειμερινό ρεκόρ είναι 90 μοίρες (Δεκέμβριος 1978) και το θερμόμετρο έχει βυθιστεί σε χαμηλά επίπεδα 19 βαθμών στο Ορλάντο (Ιανουάριος 1985).

Μηνιαία ημερολόγια, φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Ορλάντο:

Περισσότερα για το Ορλάντο Καιρός:

Άνοιξη στο Ορλάντο: Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, οι θερμοκρασίες του Orlando αρχίζουν να ζεσταίνονται. Αν και ακόμα στην ευχάριστη πλευρά, η βροχόπτωση αρχίζει να αυξάνεται και η υγρασία πέφτει ελαφρά.

Οι "snowbirds" ξεκινούν τη βόλτα τους στο βορρά και αρχίζει η άνοιξη.

Οι μέσες θερμοκρασίες στην άνοιξη τείνουν να παραμένουν αρκετά ζεστές, τόσο ψηλά όσο και χαμηλά. Τα υψηλά ρεκόρ (99 μοίρες το Μάιο του 2000) μπορούν να κάνουν για μια ζεστή μέρα άνοιξη. Αλλά μπορεί να πάρει ψυχρός, πάρα πολύ? Ο υδράργυρος έπληξε το ρεκόρ των 25 βαθμών το Μάρτιο του 1980. Η ρεκόρ χαμηλή για το Μάιο είναι 48 μοίρες, φτάνοντας το 1992. Όταν ταξιδεύετε στην περιοχή του Ορλάντο, είναι καλή ιδέα να συσκευάσετε για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε οποιαδήποτε εποχή αλλά χειμώνα. Τα μπουφάν βροχής, οι βαλίτσες και οι ομπρέλες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βαλίτσα σας.

Τα σχετικά υψηλά επίπεδα κυμαίνονται από 78 βαθμούς τον Μάρτιο σε 83 τον Απρίλιο σε περίπου 88 βαθμούς τον Μάιο, με τα χαμηλά επίπεδα να κυμαίνονται από 55 το Μάρτιο σε 59 τον Απρίλιο και 66 το Μάιο. Οι βροχοπτώσεις τον Μάρτιο και τον Μάιο κυμαίνονται πάνω από 3 ίντσες. τον Απρίλιο, η βροχή αφήνει λίγο, με το μέσο όρο 1,8 ίντσες.

Μηνιαία ημερολόγια, φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Ορλάντο:

Καλοκαίρι στο Ορλάντο: Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος

Το καλοκαίρι έρχεται με ένα κτύπημα στην περιοχή του Ορλάντο. Μόλις χτυπήσει τον Ιούνιο, μπορείτε να περιμένετε ότι οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν το 90 το απόγευμα. τα υψηλά ρεκόρ αγγίζουν 100 μοίρες. Τα βράδια μπορούν να είναι στην ευχάριστη πλευρά, με νυκτερινά χαμηλά κατά μέσο όρο στα χαμηλά 70s. Εάν είναι μια δροσερή περίοδος μπορεί να πάρει τόσο δροσερό όσο τα χαμηλά 50s τον Ιούνιο και τα μέσα της δεκαετίας του '60 στους άλλους δύο καλοκαιρινούς μήνες.

Η υγρασία κυμαίνεται γύρω στο 60% κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, γεγονός που αυξάνει την ατμόσφαιρα. Ιούνιος είναι η αρχή της σεζόν τυφώνα , οπότε γνωρίζετε τη δυνατότητα αυτή. Ο καλοκαιρινός καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος - από εβδομάδες χωρίς πτώση βροχής σε συνεχή κατακλυσμό που φαίνεται ότι δεν έχει κανένα τέλος. Οι βροχοπτώσεις είναι κατά μέσο όρο περίπου 7 ίντσες στους τρεις καλοκαιρινούς μήνες.

Εάν ταξιδεύετε στο Ορλάντο το καλοκαίρι, συσκευάζετε ελαφριά ρούχα και αντικείμενα που σας προστατεύουν από τον ήλιο και τη βροχή. Εάν αφιερώνετε οποιοδήποτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το αντηλιακό. Μην καταστρέφετε τις διακοπές σας με το φουσκωτό ηλιακό έγκαυμα.

Πτώση στο Ορλάντο: Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος

Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών η υπόλοιπη χώρα δοκιμάζει τις δροσερές και τραγανές μέρες του φθινοπώρου, αλλά στην περιοχή του Ορλάντο, το καλοκαίρι συνεχίζει με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υψηλότερη υγρασία του έτους.

Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως η ώρα της αιχμής της Φλόριντα για την εποχή των τυφώνων . Σε μια δεδομένη ημέρα μπορεί να είναι αρκετά ζεστό για μια μέρα στην παραλία ή αρκετά δροσερό για ένα ελαφρύ μπουφάν. Συνιστάται ακόμη να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Αλλά τα υψηλά επίπεδα αρχίζουν να πέφτουν, από περίπου 90 μοίρες το Σεπτέμβριο σε 78 μοίρες το Νοέμβριο, με τα απογεύματα του Οκτωβρίου να είναι κατά μέσο όρο περίπου 85 μοίρες. Τα χαμηλά επίπεδα μειώνονται κατά παρόμοιο τρόπο, από μέσο όρο 72 μοίρες το Σεπτέμβριο σε 57 μοίρες τον Νοέμβριο, με τον Οκτώβριο περίπου στο μέσο σε 65 μοίρες.

Μπορεί να είναι ακόμα ζεστό. Το Σεπτέμβριο έφτασε το ρεκόρ των 98 βαθμών το 1988 και ήταν 95 τον Οκτώβριο του 1986. Ακόμα και ο Νοέμβριος είχε μια ρεκόρ υψηλών ηρεμίας στις 89 μοίρες το 1980. Τα χαμηλά ρεκόρ κυμαίνονταν από 57 το Σεπτέμβριο του 1981 έως 35 το Νοέμβριο του 1981.

Η μέση βροχόπτωση τον Σεπτέμβριο είναι παρόμοια με τους καλοκαιρινούς μήνες σε περίπου έξι ίντσες. Πτώση δραματικά τον Οκτώβριο, κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από τρία ίντσες. Συνεχίζει προς αυτή την κατεύθυνση το Νοέμβριο, όταν η μέση βροχόπτωση είναι περίπου 2,4 ίντσες.

Μηνιαία ημερολόγια, φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Ορλάντο: