Είστε έτοιμοι να οδηγήσετε το ψηλότερο Roller Coaster στον κόσμο;

Ο πολεμίστρος Skyscraper της Φλόριντα θα ανέλθει στα 570 πόδια

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν (το 1989 είναι ακριβές) που οι κατασκευαστές βιντεοσκόπησης πέτυχαν το σχεδόν αδιανόητο και έσπασε το όριο ύψους 200 ποδιών για κυλίνδρους όταν το Magnum XL-200 έκανε το ντεμπούτο του στο Cedar Point στο Οχάιο. Το Magnum και η νέα φυλή συγκλονιστικών βόλτα που πρωτοστάτησαν μεταγλωττίστηκαν με υπερκοσμητικά. Τα αρχεία ύψους καταστράφηκαν και πάλι στο Cedar Point, όταν το πάρκο εισήγαγε το Millennium Force , ένα "giga-coaster" 310 ποδιών (2000 πόδια) το 2000 και το Top Thrill Dragster, 420 πόδια "stratata-coaster" ) το 2003.

Το Six Flags Great Adventure πήρε τον παγκόσμιο τίτλο δύο χρόνια αργότερα με το βασιλιά Ka του 456 ποδιών και έκτοτε έχει κρατήσει το ρεκόρ ύψους του coaster.

Η βασιλεία των έξι σημαιών θα μπορούσε να φτάσει στο τέλος της, καθώς μια εταιρεία που ονομάζεται Αμερικανική Thrill Rides ανακοίνωσε στις 4 Ιουνίου 2014 ότι θα κατασκευάσει ένα "Polercoaster" 570 ποδιών στο Ορλάντο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Michael Kitchen, το καράβι θα αποκαλείται Skyscraper και θα βρίσκεται σε μια περιοχή ψυχαγωγίας / τραπεζαρίας / λιανικής γνωστή ως Skyplex κατά μήκος της Διεθνούς Οδού. Το αξιοθέατο είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το 2019. Θα ήταν το ψηλότερο βόλτα οποιουδήποτε είδους στη Φλώριδα .

Η εταιρεία που αναπτύσσει το Skyplex και τον Skyscraper έχει ωθήσει την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης μερικές φορές από τότε που ανακοίνωσε για πρώτη φορά το έργο. Μέχρι σήμερα, δεν έχει σπάσει το έδαφος. Εάν χτιστεί, ο ουρανοξύστης θα είναι διαφορετικός από οποιοδήποτε καράβι που παράγεται ποτέ (αν και οι ΗΠΑ Thrill Rides σχεδιάζουν να κατασκευάσουν παρόμοιους, αν και μικρότερες, πύργους στο Ατλάντα, στο Λας Βέγκας και πιθανά άλλα μέρη στο μέλλον).

Αντί για μια παραδοσιακή οριζόντια διάταξη που συνήθως απαιτεί πολλές γη, η τροχιά της νέας διαδρομής, όπως υποδηλώνει το ψευδώνυμό της, αγκαλιάζει έναν πόλο και καταλαμβάνει ένα απλό αποτύπωμα διαμέτρου 150 ποδιών. Οι επιβάτες θα επιβιβάζονταν σε αμαξοστοιχίες μονοκατοικίας και οκτώ επιβατών στο κλιματιζόμενο Skyplex. Θα ανέβαιναν αργά έξω και επάνω στον τεράστιο πύργο για να φτάσουν στην κορυφή του.

Η περιπέτεια θα χρησιμοποιήσει ένα ελικοειδές καλωδιακό ανελκυστήρα και το ταξίδι στην κορυφή θα διαρκέσει 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Αυτό που πηγαίνει επάνω δεν είναι απαραίτητο να έρθει κατευθείαν κάτω

Σε μια σημαντική απόκλιση από άλλες διαδρομές που αγωνίστηκαν για τον τίτλο των ψηλότερων κυλίνδρων σε όλο τον κόσμο , ο Ουρανοξύστης της Φλώριδας θα χτύπησε χειροκίνητα τους αντιπάλους του με το ύψος των 570 ποδών, αλλά δεν θα έφτανε κοντά στο να ταιριάζει με τις σταγόνες τους. Το Top Thrill Dragster καταβροχθίζει 400 πόδια . Το Kingda Ka προσφέρει μια εκπληκτική πτώση 418 ποδιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το αμερικανικό Thrill Rides, το record-breaker του θα πετάξει πίσω στον πύργο και θα περιλαμβάνει αναστροφές, στροφές και άλλα χαρακτηριστικά. Αν και δεν θα περιλάμβανε μακριές καταδύσεις, η διαδρομή θα ήταν αρκετά απότομη σε ορισμένα σημεία, ώστε τα αυτοκίνητα να φτάσουν στην τελική ταχύτητα των 65 μίλι / ώρα. Αυτό είναι πολύ γρήγορο, αλλά πουθενά κοντά στην ταχύτητα των 128 μίλι / ώρα οι επιβάτες επιβαίνουν στο Kingda Ka.

Σε ένα ανακοινωθέν 5200 ποδιών, το μήκος της διαδρομής θα ήταν αρκετά μεγάλο, αλλά δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί για ένα σημείο στον κατάλογο των 10 μεγαλύτερων κυλίνδρων σε όλο τον κόσμο . Επί του παρόντος, ο Gao στην Ιαπωνία καταλαμβάνει τη δέκατη θέση στα 5692 πόδια, ενώ ο Steel Dragon , επίσης στην Ιαπωνία, είναι ο βασιλεύοντας πρωταθλητής σε ένα τεράστιο 8133 πόδια.

Μόλις αρχίσει την κάθοδο του, η διαδρομή θα περιλαμβάνει ένα κυλινδρικό κύλινδρο κοντά στην κορυφή του πύργου.

Η κουζίνα, η οποία είναι και ο σχεδιαστής της διαδρομής, την περιγράφει ως την "ψηλότερη αναστροφή" του κόσμου σε μια περιπέτεια-υπό την έννοια ότι θα λάβει χώρα πάνω από 500 πόδια στον αέρα. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει συνολικά 7 αναστροφές. Η κουζίνα λέει επίσης ότι η περιπέτεια θα περιλαμβάνει δύο σταγόνες που θα ξεπερνούσαν τους 90 μοίρες, γεγονός που θα την καθιστούσε το μοναδικό κατάστημα στον κόσμο για να διεκδικήσει αυτή τη διάκριση. Ένας από αυτούς θα ήταν 123 μοίρες, καθιστώντας το ένα από - και ίσως το - πιο απότομη πτώση του περιπέτεια στον κόσμο .

Τα σχέδια για τη βόλτα δεν φαίνεται να περιλαμβάνουν λόφους στο ταξίδι του. θα οδηγούσε μόνο τον πύργο. Αυτό θα απέκλειε από την προσφορά οποιουδήποτε χρόνου ομιλίας, αυτής της υπέροχης εκτός έδρας, αρνητικής-G, επιπλέουσας αίσθησης που λατρεύουν οι οπαδοί του coaster. Ωστόσο, με το άγριο ύψος, την ανυψωμένη ενέργεια και τις εξαιρετικά σφιχτές στροφές, ο Ουρανοξύστης φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να παραδώσει κάποια τιμωρία θετικών δυνάμεων G.

Σε μέτρια χαμηλά επίπεδα και σύντομες διάρκειες, οι θετικές δυνάμεις G μπορούν να είναι ένα απολαυστικό μέρος μιας εμπειρίας σε περιπέτεια, αλλά όταν οι βόλτες πιέζουν τα όρια, μπορεί να είναι άβολα και ακόμη και επώδυνα. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς οι σχεδιαστές φιλοξενούν τις δυνάμεις G, δεδομένων των ακραίων προδιαγραφών της διαδρομής 570 ποδιών.

Ολόκληρη η διαδρομή θα διαρκέσει πάνω από τέσσερα λεπτά. Τα τρένα θα έτρεχαν από το κάτω μέρος του πύργου σε πάνω από 60 μίλια / ώρα και θα αγωνιστούσαν στην άκρη του ακινήτου κοντά στο International Drive. Οι επιβάτες θα βιώσουν έναν τελικό κύλινδρο βαρελιού πριν επιστρέψουν στο εσωτερικό του σταθμού φόρτωσης. Εκτός από την περιπέτεια, η Skyplex, η ψυχαγωγία, η τραπεζαρία και η εμπορική συνοικία Skyplex του Ορλάντο θα φιλοξενούσαν δυο επιπλέον wacky και διαδρομές υψηλού ρυθμού - ένα από τα οποία θα είναι ψηλότερο από το Skyscraper Coaster.