Εκδηλώσεις της Βενετίας τον Μάιο

Τι είναι στη Βενετία τον Μάιο

Ενώ η Βενετία φιλοξενεί εκδηλώσεις βαρκών καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, οι ζεστές μέρες του Μαΐου ξεκινούν την εποχή του αγώνα. Ο πιο γνωστός από αυτούς τους αγώνες είναι ο Vogalonga, ένας ανταγωνισμός κωπηλασίας που δέχεται ανταγωνιστές από όλο τον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Για πληροφορίες σχετικά με τα φεστιβάλ και τα γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Μάιο στη Βενετία, διαβάστε παρακάτω. Σημειώστε ότι η 1η Μαΐου, Ημέρα Εργασίας, είναι εθνική εορτή , τόσο πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μουσείων και των εστιατορίων, θα κλείσουν.

Πολλοί ιταλικοί και ευρωπαίοι τουρίστες επωφελούνται από τις διακοπές για να επισκεφθούν τη Βενετία κάνοντας τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα ιδιαίτερα γεμάτα κόσμο την 1η Μαΐου. Το Μάιο είναι επίσης γενικά θεωρείται υψηλή περίοδος για τα ξενοδοχεία της Βενετίας.

1 Μαΐου - Ημέρα Εργασίας και η Festa della Sparesca. Το Primo Maggio είναι μια εθνική εορτή στην Ιταλία, τόσο πολλοί Βενετοί ξεκινούν έξω από την πόλη για μεγάλο Σαββατοκύριακο. Εκείνοι που μένουν στην πόλη, γίνονται μάρτυρες του Festa della Sparesca , ενός gondolier regatta που κρατιέται στο Cavillino στη λιμνοθάλασσα. Ενώ ορισμένοι Βενετοί εγκαταλείπουν την πόλη, φτάνουν πολλοί περισσότεροι τουρίστες, κάνοντας την πλατεία του Αγίου Μάρκου εξαιρετικά γεμάτη. Εάν βρίσκεστε στη Βενετία την 1η Μαΐου, πιθανόν να αποφύγετε τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Βενετίας .

Μέσα Μαΐου - Festa della Sensa. Η Festa della Sensa , η τελετή που τιμά τον γάμο της Βενετίας με τη θάλασσα, λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή μετά την Αύραξη (την Πέμπτη 40 ημέρες μετά το Πάσχα). Ιστορικά ο δοξάρης πραγματοποίησε την τελετή που πραγματοποιήθηκε σε ειδική βάρκα για να παντρευτεί τη Βενετία με τη θάλασσα, ρίχνοντας ένα χρυσό δαχτυλίδι στο νερό, ωστόσο σήμερα η τελετή εκτελείται από τον δήμαρχο που χρησιμοποιεί στεφάνι δάφνης.

Μετά την τελετή υπάρχει μια μεγάλη λέσχη regatta και η μέρα περιλαμβάνει επίσης συνήθως μια τεράστια έκθεση.

Μέσος Μάιος - Mare Maggio. Το Mare Maggio, που διεξάγεται για 3 μέρες γύρω στα μέσα Μαΐου, είναι ένα νεότερο φεστιβάλ, αν και εξακολουθεί να περιλαμβάνει ιστορικές εκδηλώσεις και παραδόσεις που σχετίζονται με τη ναυσιπλοΐα και τη ναυτική δόξα της πόλης του παρελθόντος.

Κρατάται μέσα στο Αρσεναλ , έτσι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δει κανείς μέσα στη στρατιωτική ζώνη της πόλης.

Αργά τον Μάιο - Βόγκαλοντα. Η Vogalonga, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο μετά το φεστιβάλ Sensa, είναι μια συναρπαστική κούρσα 32 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει πολλούς χιλιάδες συμμετέχοντες. Η πορεία τρέχει από τη λεκάνη του Αγίου Μάρκου στο νησί Burano , το μισό σημείο και επιστρέφει μέσω του Μεγάλου Κανάλι για να τελειώσει στο Punta della Dogana μπροστά από το San Marco. Αυτό είναι ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ νερού στη Βενετία και αντλεί συμμετέχοντες από πολλές περιοχές της Ιταλίας και πέρα ​​από αυτό. Είναι διασκεδαστικό να παρακολουθήσετε και εσείς. Επειδή η ημερομηνία του φεστιβάλ της Sensa αλλάζει κάθε χρόνο, η Vogalonga πραγματοποιείται μερικές φορές στις αρχές Ιουνίου, αντί για τον Μάιο.

Σημειώστε ότι ο Ιούνιος ξεκινά επίσης με τις διακοπές, το Festa della Repubblica , στις 2 Ιουνίου. Συνεχίστε να διαβάζετε: Τι γίνεται στη Βενετία τον Ιούνιο ή ελέγξτε το ημερολόγιο μήνα-προς-μήνα της Βενετίας για να δείτε τι συμβαίνει κατά το μήνα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε .

Σημείωση του συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Martha Bakerjian