Βενετία κάθε μήνα

Η Βενετία είναι μια τέτοια εκπληκτική πόλη για να επισκεφθείτε, ειδικά κατά τη διάρκεια των χρόνων του φεστιβάλ, όπως το Carnevale , το οποίο πέφτει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Παρακάτω είναι τα κυριότερα σημεία κάθε μήνα στη Βενετία.

Κάντε κλικ στο μήνα για να δείτε λεπτομέρειες για τα γεγονότα και άλλα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα άρθρα μας σχετικά με το πότε να πάτε στη Βενετία και τις εθνικές αργίες στην Ιταλία για να βοηθήσετε στο σχεδιασμό της επίσκεψής σας.

Ιανουάριο στη Βενετία

Ο Ιανουάριος ξεκινά την Πρωτοχρονιά, μια ήσυχη μέρα μετά τους εορτασμούς της αργά τη νύχτα, και στις 6 Ιανουαρίου, Epiphany και la Befana γιορτάζονται όπως είναι παντού στην Ιταλία, αλλά με μοναδική αφή La Regatta delle Befane.

Φεβρουάριο στη Βενετία

Εκδηλώσεις για το Carnevale , το mardi gras της Ιταλίας, ξεκινούν μερικές εβδομάδες πριν από την πραγματική ημερομηνία της Shrove Tuesday, έτσι ένα θέμα καρναβαλιού κυριαρχεί στην πόλη τον Φεβρουάριο. Γιορτάστε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα φιλί σε ένα από αυτά τα κορυφαία μέρη για φιλί στη Βενετία .

Μαρτίου στη Βενετία

Είτε το Carnevale είτε το Πάσχα πέφτει το Μάρτιο, έτσι οι εορτασμοί περιστρέφονται γύρω από αυτές τις διακοπές. Η 8η Μαρτίου είναι η Ημέρα της Γυναίκας, η Festa della Donna και η 19η Μαρτίου είναι η Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ, που επίσης γιορτάζεται ως Ημέρα του Πατέρα στην Ιταλία.

Απρίλιος στη Βενετία

Το Πάσχα πέφτει μερικές φορές τον Απρίλιο, αλλά η μεγαλύτερη μέρα στο βενετσιάνικο ημερολόγιο είναι η 25η Απριλίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Μάρκου, πολιούχου της Βενετίας. Τα γεγονότα περιλαμβάνουν ρεγκάτα των γόνδολιων, εορτασμοί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου . Την Ημέρα του Αγίου Μάρκου οι άνδρες δίνουν στις γυναίκες ή τις φίλες τους το "bocolo", την άνθιση του κόκκινου τριαντάφυλλου. Η 25η Απριλίου είναι επίσης Ημέρα Απελευθέρωσης , που τιμά την απελευθέρωση της Ιταλίας στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάιο στη Βενετία

1 Μαΐου, η Ημέρα Εργασίας, είναι εθνική εορτή όταν πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τουριστικούς προορισμούς, καθιστώντας τη Βενετία πολύ γεμάτη, αν και κάποια μουσεία θα κλείσουν. Η Festa della Sensa , που τιμά τον γάμο της Βενετίας με τη θάλασσα, λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή μετά την Ανάληψη (40 ημέρες μετά το Πάσχα), ακολουθούμενη από τον αγώνα κωπηλασίας Vogalonga , το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ιουνίου στη Βενετία

Η 2η Ιουνίου είναι εθνική εορτή για την Ημέρα της Δημοκρατίας . Σε περίεργα αριθμημένα χρόνια, η Biennale Art Expo ανοίγει τον Ιούνιο και κοντά στην αρχή του καλοκαιριού, υπάρχει Art Night Venezia .

Ιούλιο στη Βενετία

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ του Ιουλίου είναι το Festa del Redentore , το οποίο μνημονεύει το τέλος της πανώλης το 1576. Οι εκδηλώσεις γύρω από την πανέμορφη εκκλησία του Redentore στην Giudecca, σχεδιασμένες από το Palladio.

Αύγουστος στη Βενετία

Η παραδοσιακή εκκίνηση των καλοκαιρινών διακοπών είναι η 15η Αυγούστου Ferragosto και κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα υπάρχουν συναυλίες και ταινίες σε εξωτερικούς χώρους. Το περίφημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ξεκινά συνήθως στο τέλος του μήνα.

Σεπτεμβρίου στη Βενετία

Ο Σεπτέμβριος ξεκινάει με την Ιστορική Κληρονομιά, μια συναρπαστική κούρσα γόνδολα και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να μπορείτε να συναντήσετε μερικές διασημότητες.

Οκτώβριο στη Βενετία

Η εποχή της Όπερας στη La Fenice ξεκινάει συνήθως τον Οκτώβριο και θα βρείτε μερικές εκδηλώσεις και πάρτι για αποκριές στο τέλος του μήνα.

Νοεμβρίου στη Βενετία

Την 1η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα όλων των Αγίων, μια αργία. Η Festa della Salute , που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου, είναι ένα άλλο μεγάλο φεστιβάλ που γιορτάζει το τέλος της πανώλης, αυτή τη φορά το 1631.

Δεκεμβρίου στη Βενετία

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος ξεκινάει τις 8 Δεκεμβρίου, μια εθνική εορτή και κατά τη διάρκεια του μήνα θα βρείτε χριστουγεννιάτικες αγορές και εκδηλώσεις, καθώς και εκδηλώσεις Χανουκά, στις αρχές του μήνα, κυρίως στο εβραϊκό γκέτο.

Το μεγάλο φινάλε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιείται στην Piazza San Marco, με μεγάλο φιλικό φιλί ακολουθούμενο από πυροτεχνήματα.

Ενημερώθηκε από την Martha Bakerjian.