Τι συμβαίνει στη Βενετία τον Ιανουάριο

Αν σκέφτεστε ένα ταξίδι στη Βενετία τον Ιανουάριο, ξέρετε ότι ο καιρός μπορεί να μην είναι ο καλύτερος. Θερμοκρασίες μέσος όρος 6C (περίπου 43F) και συχνά βρέχει. Αλλά τα πλεονεκτήματα της επίσκεψης στη Βενετία τον Ιανουάριο είναι πολλά. Η εισροή τουριστών επιβραδύνεται πολύ μετά την πρώτη του έτους και από τότε που τελειώνει η κρουαζιέρα, η πόλη δεν είναι γεμάτη με επιβάτες πλοίων για ημερήσιες εκδρομές. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές διακοπές διασκέδασης και φεστιβάλ.

Ακολουθεί μια λίστα με τα κορυφαία φεστιβάλ και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Ιανουάριο στη Βενετία.

1η Ιανουαρίου - Πρωτοχρονιά. Η Πρωτοχρονιά είναι μια εθνική εορτή στην Ιταλία. Τα περισσότερα καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες θα κλείσουν έτσι ώστε οι Βενετοί να ανακάμψουν από τις εορταστικές παραμονές της Πρωτοχρονιάς . Την Πρωτοχρονιά, εκατοντάδες κολυμβητές παίρνουν μια ξεκούραση, μια σύντομη βουτιά πρωί στα ψυχρά νερά του Lido di Venezia (παραλία της Βενετίας).

6 Ιανουαρίου - Epiphany και Befana. Μια εθνική εορτή, τα Epiphany είναι επίσημα η 12η ημέρα των Χριστουγέννων και μια εκδήλωση στην οποία τα ιταλικά παιδιά γιορτάζουν την άφιξη της La Befana, μιας καλής μάγισσας, που φέρνει ένα κουτάκι γεμάτο καραμέλες και συνήθως ένα δώρο. Στη Βενετία, η Befana γιορτάζεται επίσης με μια regatta - La Regata delle Befane - ένας διαγωνισμός όπου οι ανώτεροι αθλητές (που πρέπει να είναι 55 ετών και άνω) ντύνονται σαν La Befana και τα σκάφη της σειράς αγώνων στο Grand Canal. Διαβάστε περισσότερα για το La Befana και το Epiphany στην Ιταλία .

17 Ιανουαρίου - Ημέρα του Αγίου Αντωνίου (Festa di San Antonio Abate). Η γιορτή του Αγίου Αντωνίου Abate γιορτάζει τον πολιούχο των κρεοπωλών, των οικόσιτων ζώων, των καλαθιών και των βοσκοτόπων. Στη Βενετία, αυτή η γιορτή παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής του Carnevale .