Πρωτοχρονιάτικες γιορτές και εκδηλώσεις στην Ιταλία

Τα πυροτεχνήματα είναι το κύριο γεγονός για να γιορτάσει το ιταλικό στιλ της Πρωτοχρονιάς

Οι Ιταλοί αγαπούν τα φεστιβάλ και αγαπούν τα πυροτεχνήματα. Κατά τη διάρκεια του il Capodanno, έχουν αφθονία τόσο στις πόλεις και τις πόλεις σε όλη την Ιταλία, για τον εορτασμό που σηματοδοτεί το τέλος της παλιάς χρονιάς και την αρχή του νέου.

Το La Festa di San Silvestro γιορτάζεται στις 31 Δεκεμβρίου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ιταλικά φεστιβάλ, τα τρόφιμα παίζουν σημαντικό ρόλο και οι οικογένειες και οι φίλοι συγκεντρώνονται για τεράστιες γιορτές.

Η παράδοση απαιτεί φακές που πρέπει να σερβιριστούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επειδή συμβολίζουν χρήματα και καλή τύχη για το επόμενο έτος.

Το δείπνο σε πολλές περιοχές της Ιταλίας περιλαμβάνει επίσης ένα κοτέτσινο , ένα μεγάλο λουκάνικο με καρυκεύματα, ή ένα καμπιόνε , κιλότο γεμιστό χοίρο. Το χοιρινό συμβολίζει τον πλούτο της ζωής το επόμενο έτος.

Πυροτεχνήματα και Χορός Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία

Οι περισσότερες πόλεις της Ιταλίας διαθέτουν δημόσια πυροτεχνήματα σε κεντρική πλατεία, ενώ η Νάπολη είναι γνωστή για τη διάθεση μιας από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εκθέσεις στη χώρα. Μικρότερες πόλεις κατασκευάζουν φωτιά στην κεντρική πλατεία, όπου οι χωρικοί θα συναντηθούν νωρίς το πρωί.

Πολλές πόλεις έχουν δημόσια μουσική και χορό πριν από τα πυροτεχνήματα. Η Ρώμη, το Μιλάνο, η Μπολόνια, το Παλέρμο και η Νάπολη έβαλαν σε τεράστιες δημοφιλείς υπαίθριες εμφανίσεις με pop και rock μπάντες. Αυτά τα γεγονότα μπορούν μερικές φορές να γίνουν και στην τηλεόραση.

Παραδόσεις Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία

Οι επισκέπτες των ιδιωτικών ή δημόσιων πάρτι μερικές φορές διασκεδάζουν με ένα παιχνίδι που ονομάζεται "Tombola", παρόμοιο με το Bingo.

Το νέο έτος γιορτάζεται επίσης με spumante ή prosecco , ιταλικό αφρώδες κρασί. Τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς, δημόσιων ή ιδιωτικών, συχνά θα διαρκέσουν μέχρι την ανατολή.

Ένα παλιό έθιμο που εξακολουθεί να ακολουθείται σε ορισμένα μέρη, ειδικά στο νότο της Ιταλίας, είναι να πετάξει τα παλιά σας πράγματα από το παράθυρο για να συμβολίσει την ετοιμότητά σας να δεχτείτε το Νέο Έτος.

Έτσι, προσέξτε τα πτώση των αντικειμένων αν περπατάτε έξω γύρω από τα μεσάνυχτα!

Α, ακόμη ένα πράγμα, μην ξεχάσετε να φορέσετε τα κόκκινα εσώρουχα σας για να χτυπήσετε στη νέα χρονιά. Η ιταλική λαογραφία υποστηρίζει ότι αυτό θα φέρει τύχη το επόμενο έτος.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει πολλά εορταστικά γεγονότα σε όλη την Ιταλία, αλλά τα μεγαλύτερα και τα πιο δημοφιλή είναι σε αυτές τις ιταλικές πόλεις. Θα είναι γεμάτοι, επομένως σχεδιάστε την επίσκεψή σας εκ των προτέρων (συμπεριλαμβανομένου του χώρου στάθμευσης, που θα είναι ασφαλής).

Πρωτοχρονιά στη Ρώμη

Οι παραδοσιακοί εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς της Ρώμης είναι στο κέντρο της Piazza del Popolo. Τα τεράστια πλήθη γιορτάζουν με ροκ και κλασσική μουσική και χορό και βεβαίως με πυροτεχνήματα. Την Πρωτοχρονιά (ενώ οι ενήλικες κοιμούνται), τα παιδιά θα διασκεδάσουν στην πλατεία από καλλιτέχνες και ακροβάτες.

Ένα άλλο καλό μέρος για να γιορτάσουμε είναι κοντά στο Κολοσσαίο στη Via dei Fori Imperiali, όπου θα υπάρχουν ζωντανή μουσική και πυροτεχνήματα στα μεσάνυχτα. Υπάρχει συνήθως μια συναυλία κλασικής μουσικής σε εξωτερικούς χώρους στην πλατεία μπροστά από το Quirinale, εκτός Via Nazionale που ακολουθείται επίσης από πυροτεχνήματα τα μεσάνυχτα.

Για μια κομψή βραδιά με δείπνο σε ένα υπέροχο εστιατόριο, πανοραμική θέα στη Ρώμη και ζωντανή τζαζ, δοκιμάστε την όμορφη Casina Valadier σε ένα πάρκο με θέα στην πόλη.

Διάφορα θέατρα που παρουσιάζουν συμφωνίες ή όπερα στα νυχτερινά κέντρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Ρώμης έχουν επίσης ειδικές εκδηλώσεις.

Ρώμη Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πού να μείνετε στη Ρώμη

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ρίμινι

Το Ρίμινι, στην ακτή της Αδριατικής, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της νυχτερινής ζωής της Ιταλίας και ένα κορυφαίο μέρος για να γιορτάσει. Εκτός από τα πάρτι σε πολλά νυχτερινά κέντρα και μπαρ, το Ρίμινι διοργανώνει ένα τεράστιο φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς στην Piazzale Fellini . Υπάρχουν μουσική, χορός και διασκέδαση και μια εκπληκτική επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από τη θάλασσα. Το φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς του Ρίμινι μεταδίδεται συνήθως στην Ιταλία.

Ρίμινι Ταξιδιωτικός Οδηγός

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Νάπολη και το Κάπρι

Τα θρυλικά πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς στη Νάπολη προηγούνται από μια τεράστια υπαίθρια μουσική εκδήλωση στην Piazza del Plebiscito στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν συνήθως συναυλίες κλασσικής, ροκ και παραδοσιακής μουσικής.

Σε ορισμένα μέρη της Νάπολης, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ρίχνουν τα παλιά πράγματα από τα παράθυρά τους.

Μια παράδοση που ονομάζεται Lo Sciuscio προήλθε στη Νάπολη. Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο ήταν κάποτε, εξακολουθεί να υπάρχει σε μερικές μικρότερες πόλεις κοντά. Ομάδες ερασιτεχνών μουσικών (τώρα κυρίως παιδιών) πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι παίζοντας και τραγουδώντας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το να τους δώσουμε ένα μικρό δώρο χρημάτων ή γλυκών λέγεται ότι φέρνουν καλή τύχη στο νέο έτος, ενώ η απομάκρυνσή τους μπορεί να φέρει κακή τύχη.

Νάπολη Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πού να μείνετε στη Νάπολη

Στο νησί Capri κοντά στη Νάπολη, τοπικές λαογραφικές ομάδες παίζουν συνήθως στην Piazzetta στο Capri και στην Piazza Diaz στο Anacapri την 1η Ιανουαρίου.

Ταξιδιωτικός οδηγός Capri

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μπολόνια

Η Μπολόνια γιορτάζει παραδοσιακά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το Fiera del Bue Grasso (πανηγύρι). Το βόδι είναι διακοσμημένο από κέρατα στην ουρά με λουλούδια και κορδέλες. Οι καμπάνες της εκκλησίας περνάνε, οι θεατές φωτίζουν τα κεριά και φυσικά τα πυροτεχνήματα ξεκινούν. Στο τέλος, γίνεται ειδική λαχειοφόρος αγορά με τον νικητή να κρατάει το βόδι.

Η πομπή τελειώνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Piazza San Petronio. Στην πλατεία Piazza Maggiore υπάρχουν ζωντανή μουσική, παραστάσεις και μια αγορά του δρόμου. Τα μεσάνυχτα, μια εικόνα ενός γέρου, που συμβολίζει το παλιό έτος, ρίχνεται σε φωτιά.

Μπολόνια Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πού να μείνετε στη Μπολόνια

Πρωτοχρονιά στη Βενετία

Πολλά εστιατόρια στη Βενετία πάνε έξω με τεράστιες γιορτές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που ξεκινά στις 9 μ.μ. και διαρκεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Αν και ακριβό, τείνουν να είναι πολύ καλοί με πολλά μαθήματα και πολλά κρασιά. Να είστε βέβαιος να κάνει μια κράτηση μπροστά από το χρόνο, επειδή εστιατόρια θα γεμίσει νωρίς για αυτές τις ειδικές εκδηλώσεις.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει μια τεράστια γιορτή με μουσική, μια τεράστια επίδειξη πυροτεχνημάτων, την Bellini Brindisi (τοστ) και ένα μεγάλο φιλικό φιλί τα μεσάνυχτα. Το φιλί της ομάδας πραγματοποιείται επίσης στην Piazza Ferretto στο Mestre.

Την Πρωτοχρονιά, πολλοί λουόμενοι παίρνουν μια δροσερή βουτιά στα νερά της παραλίας Lido της Βενετίας.

Βενετία Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πού να μείνετε στη Βενετία

Πρωτοχρονιά στη Φλωρεντία

Πολλά εστιατόρια στη Φλωρεντία θα έχουν εξωφρενικά γεύματα, καθώς και, και πάλι, θα θέλατε να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε κράτηση νωρίς. Τα πυροτεχνήματα θα ξεκινούν τα μεσάνυχτα και οι γέφυρες στον ποταμό Άρνο προσφέρουν ένα τέλειο πλεονέκτημα. Η Φλωρεντία συνήθως διοργανώνει δημόσιες συναυλίες στην Piazza della Signoria και την Piazza della Repubblica.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς συλλόγους στη Φλωρεντία, Tenax, κατέχει ένα μεγάλο πάρτι της Πρωτοχρονιάς. Ελέγξτε για μουσική και στο Hard Rock Cafe και σε αυτά τα νυχτερινά κέντρα της Φλωρεντίας .

Περισσότερα για τη Φλωρεντία | Πού να μείνετε στη Φλωρεντία

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Πίζα

Η Πίζα έχει μουσική και καλή έκθεση πυροτεχνημάτων πάνω από τον ποταμό Άρνο στο κέντρο της πόλης. Το θέατρο Verdi της Πίζας έχει συνήθως μια συναυλία Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιάς.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Τορίνο

Η πόλη του Τορίνο, στην περιοχή του Πεδεμοντίου της βόρειας Ιταλίας, διοργανώνει δημόσιες γιορτές στην Piazza San Carlo. Ζωντανή μουσική, μουσική DJ, παρέλαση και πυροτεχνήματα επισημαίνουν τα γεγονότα της βραδιάς.

Τουριστικός Οδηγός Τορίνο | Πού να μείνετε στο Τορίνο