Ταξιδιωτικός οδηγός της Ρώμης και τουριστικά αξιοθέατα

Οδηγός για την επίσκεψη στη Ρώμη, Ιταλία

Η Ρώμη, η Αιώνια Πόλη , είναι ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ιταλία με πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η σημερινή Ρώμη, Ρόμα , είναι μια ζωντανή και ζωντανή πόλη με υπενθυμίσεις για το παρελθόν της παντού. Ο επισκέπτης συναντά αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια και σιντριβάνια, και σπουδαία μουσεία . Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της σύγχρονης Ιταλίας και διαθέτει πολλά ωραία εστιατόρια και καφέ, καλή νυχτερινή ζωή και ζωντανά δρομάκια και πλατείες.

Αν και είναι μια τεράστια πόλη, το ιστορικό κέντρο είναι αρκετά συμπαγές.

Ρώμη Τοποθεσία:

Η Ρώμη βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, κοντά στη δυτική ακτή. Το κύριο λιμάνι σήμερα είναι το Civitavecchia, όπου τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζουν για να επισκεφθούν τη Ρώμη. Δείτε το Civitavecchia στη Ρώμη για πληροφορίες σχετικά με την άφιξη στην πόλη ή το αεροδρόμιο από το λιμάνι.

Μεταφορά στη Ρώμη:

Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στη Ρώμη είναι με τρένο. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Stazione Termini βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο. Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί, επίσης. Μπορείτε επίσης να φτάσετε με λεωφορείο κοντά στο σταθμό Termini ή στην Piazzale Tiburtina μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό Tiburtina . Το κύριο αεροδρόμιο, Fiumicino , είναι ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο και οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες φθάνουν συχνά εδώ. Μπορείτε να πάρετε ένα τρένο στην πόλη από το αεροδρόμιο (δείτε Fiumicino για τη μεταφορά Ρώμη ). Θα θελήσετε πιθανότατα να αποφύγετε την οδήγηση στη Ρώμη.

Δημόσιες συγκοινωνίες στη Ρώμη:

Η Ρώμη διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα λεωφορείων και μετρό ( Metripolitana ) ώστε να μπορείτε να πάτε σχεδόν παντού στις δημόσιες συγκοινωνίες, αν και είναι συχνά γεμάτο.

Να είστε ενήμεροι για πορτοφολάδες όταν οδηγείτε σε γεμάτα αυτοκίνητα μετρό και λεωφορεία. Υπάρχει ένας καλός χάρτης μεταφορών, Ρόμα , που αξίζει να αγοράσετε εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναζητήστε τα σε τουριστικά γραφεία, καταστήματα εφημερίδων ή κατάστημα αναμνηστικών. Αν σκοπεύετε να πάρετε ταξί στη Ρώμη, ελέγξτε αυτές τις συμβουλές ταξί της Ρώμης για να αποφευχθεί η υπερφόρτιση.

Τουριστικά Γραφεία Πληροφοριών:

Υπάρχει ένα τουριστικό γραφείο στο σιδηροδρομικό σταθμό που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα ξενοδοχείο και δίνει χάρτες και πληροφορίες. Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία μιλούν αγγλικά. Το κεντρικό γραφείο βρίσκεται στη Via Parigi κοντά στην Piazza della Republica και υπάρχουν τουριστικά γραφεία κοντά σε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα.

Ρώμη Φεστιβάλ και εκδηλώσεις:

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Festa di San Giovanni, 23-24 Ιουνίου, είναι ένα σημαντικό φεστιβάλ με χορό, μουσική και φαγητό. Γύρω στα Χριστούγεννα υπάρχουν σκηνές για τη γέννηση σε πολλές εκκλησίες και μια μεγάλη αγορά Χριστουγέννων στην Piazza Navona (δείτε τα Χριστούγεννα στη Ρώμη ). Η Ρώμη είναι ένα κορυφαίο μέρος για να γιορτάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και υπάρχει ένα μεγάλο πάρτι στην Piazza del Popolo. Υπάρχουν θρησκευτικές γιορτές και πομπές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν το Πάσχα, τόσο στην πόλη όσο και στο Βατικανό. Δείτε το μήνα Μήνα της Ρώμης για να βρείτε κορυφαία γεγονότα κατά την επίσκεψή σας.

Pickpockets στη Ρώμη:

Να γνωρίζετε τις πορτοφολάδες ειδικά στο σιδηροδρομικό σταθμό, στο μετρό και σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές. Οι ποτίστρες μπορεί να είναι ομάδες παιδιών, άνθρωποι που προσπαθούν να σας κάνουν να διαβάσετε κάτι ή ακόμα και μια γυναίκα που μεταφέρει ένα μωρό σε μια κουβέρτα ή ένα σάλι. Όπως σε όλα τα συνωστισμένα μέρη και τις μεγάλες πόλεις, θα πρέπει πάντα να μεταφέρετε τις πιστωτικές σας κάρτες, τα χρήματά σας και το διαβατήριό σας σε μια θήκη ταξιδίου κάτω από τα ρούχα σας.

Σύγκριση ξενοδοχείων και καταλυμάτων στη Ρώμη:

Τοποθεσίες που έχω μείνει στη Ρώμη και προτείνω:
Daphne Inn - ένα μικρό, προσωπικό bed and breakfast με δύο κεντρικές τοποθεσίες. Μπορούν ακόμη και να σας δώσουν ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να μπορείτε να τους καλέσετε εάν χρειάζεστε βοήθεια ή προτάσεις.
Το Hotel Residenza στο Farnese - ωραίο ξενοδοχείο 4 αστέρων σε μια εξαιρετική τοποθεσία κοντά στο Campo di Fiori.
Hotel des Artistes - μεγάλος αλλά ήσυχος προϋπολογισμός για μέτρια καταλύματα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Τα ιδιωτικά δωμάτια είναι πολύ ωραία και υπάρχουν επίσης κλιματιζόμενα κρεβάτια.

Δείτε Πού να μείνετε στη Ρώμη για τις καλύτερες επιλογές διαμονής από τον προϋπολογισμό έως την πολυτέλεια σε όλα τα μέρη της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κέντρου και του σταθμού Termini .

Ρώμη Καιρός:

Η Ρώμη έχει μεσογειακό κλίμα. Είναι μερικές φορές δυσάρεστα ζεστό το καλοκαίρι. Οι Ρωμαίοι θα σας πουν τον καλύτερο καιρό τον Οκτώβριο.

Έχουν ακόμη και μια λέξη, ottobrata , για τις φωτεινές, ηλιόλουστες, ρωμαϊκές μέρες. Απρίλιος και Μάιος ή Τελευταίος Σεπτέμβριος έως Οκτώβριος είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφτείτε. Για τις μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις κάθε μήνα, βλέπε Rome Italy Weather.

Ρώμη Αξιοθέατα και αξιοθέατα:

Το μόνο περπάτημα στη Ρώμη μπορεί να είναι διασκεδαστικό και θα δείτε κάτι ενδιαφέρον σχεδόν οπουδήποτε. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ρώμης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα της Ρώμης, ανατρέξτε στην Προτεινόμενη Διαδρομή 3 ημερών της Ρώμης ή τα Τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης .