Επίσκεψη στο φόρουμ στη Ρώμη

Ιστορία του ρωμαϊκού φόρουμ και πώς να το δείτε

Το Ρωμαϊκό Φόρουμ (γνωστό και ως Foro Romano στα Ιταλικά, ή απλώς το Forum) είναι ένας από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους στη Ρώμη, καθώς και ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ρώμης για τους επισκέπτες. Το Φόρουμ ήταν το κέντρο της πολιτικής, θρησκευτικής και εμπορικής ζωής της αρχαίας Ρώμης και περιγράφει τη λαμπρότητα που υπήρχε κάποτε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Η Via dei Fori Imperiali , μια μεγάλη λεωφόρος που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μουσολίνι στις αρχές του 20ού αιώνα, αποτελεί την ανατολική άκρη του Φόρουμ.

Ρωμαϊκές πληροφορίες επισκεπτών φόρουμ

Ώρες: Ημερήσια 8:30 π.μ. έως μία ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα. έκλεισε την 1η Ιανουαρίου, 1 Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου.

Τοποθεσία: Via della Salaria Vecchia, 5/6. Η στάση Colosseo του μετρό (Linea B)

Είσοδος: Η τρέχουσα τιμή εισιτηρίου είναι € 12 και περιλαμβάνει την είσοδο στο Κολοσσαίο και το Palatine Hill. Αποφύγετε τη γραμμή εισιτηρίων αγοράζοντας εισιτήρια Colosseum και Roman Forum online σε δολάρια ΗΠΑ μέσω της Select Italy .

Πληροφορίες: Ελέγξτε τις τρέχουσες ώρες και τις τιμές online ή αγοράστε online εισιτήρια σε ευρώ με χρέωση κράτησης.
Τηλ. (0039) 06-699-841

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Ρωμαϊκό Φόρουμ χρησιμοποιώντας το Roma Pass , ένα σωρευτικό εισιτήριο που προσφέρει δωρεάν ή μειωμένα ποσοστά για περισσότερα από 40 αξιοθέατα και περιλαμβάνει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία, μετρό και τραμ της Ρώμης.

Το φόρουμ περιέχει πολλά αρχαία κτίρια, μνημεία και ερείπια.

Μπορείτε να πάρετε ένα σχέδιο του Φόρουμ στην είσοδο ή από οποιοδήποτε αριθμό περίπτερο σε όλη τη Ρώμη. Δείτε το άρθρο μας, Τι να δείτε στο Ρωμαϊκό Φόρουμ για μια εμπεριστατωμένη ματιά στην επίσκεψη στον ιστότοπο.

Ρωμαϊκό ιστορικό φόρουμ

Η οικοδόμηση του Φόρουμ χρονολογείται ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ. Στο βόρειο άκρο του Φόρουμ κοντά στο λόφο Καπιτωλίου υπάρχουν μερικά από τα παλαιότερα ερείπια του Φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των μαρμάρινων υπολειμμάτων από τη Βασιλική Αιμιλία (σημειώστε ότι μια βασιλική κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ήταν έναν τόπο επιχειρηματικών και δανεισμού χρήματος) · η Κούρια, όπου συναθροίστηκαν οι Ρωμαίοι γερουσιαστές. και η Rostra, μια πλατφόρμα στην οποία οι πρόωροι ομιλητές έδωσαν ομιλίες, χτίστηκαν τον 5ο αιώνα π.Χ.

Μέχρι τον 1ο αιώνα π.Χ., όταν άρχισε η βασιλεία της Ρώμης πάνω από τη Μεσόγειο και μεγάλες εκβαθύνσεις της Ευρώπης, στο Φόρουμ ανελήφθησαν πολυάριθμες κατασκευές. Ο ναός του Κρόνου και το Tabularium, τα κρατικά αρχεία (σήμερα προσβάσιμα μέσω των Μουσείων του Καπιτωλίου ), χτίστηκαν γύρω στο 78 π.Χ. Ο Ιούλιος Καίσαρ άρχισε να κτίζει τη Βασιλική Τζούλια, που ήταν νόμος δικαστηρίου, το 54 π.Χ.

Ένα σχέδιο κατασκευής και καταστροφής συνεχίστηκε στο Φόρουμ εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ξεκινώντας από το 27 π.Χ. με τον πρώτο αυτοκράτορα της Ρώμης, τον Αύγουστο, και διαρκούσε τον 4ο αιώνα μ.Χ., όταν η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατακτήθηκε από τους Οστρογόθους. Μετά από αυτό το διάστημα, το Φόρουμ έπεσε σε χαλάρωση και σχεδόν ολική αδιαφορία. Για τα εκατοντάδες χρόνια μετά το Σάκο της Ρώμης, το φόρουμ χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως λατομείο για άλλες κατασκευές γύρω από τη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένων των τειχών του Βατικανού και πολλών εκκλησιών της Ρώμης. Μόνο στα τέλη του 18ου αιώνα ο κόσμος ανακάλυψε ξανά το ρωμαϊκό φόρουμ και άρχισε να ανασκάπτει τα κτίρια και τα μνημεία του με επιστημονικό τρόπο. Ακόμα και σήμερα, οι αρχαιολόγοι στη Ρώμη συνεχίζουν τις ανασκαφές στο Φόρουμ ελπίζοντας να αποκαλύψουν ένα άλλο ανεκτίμητο κομμάτι από την αρχαιότητα.