Άδειες για τη Βορειοανατολική Ινδία και τι πρέπει να ξέρετε

Χρειάζεστε άδεια και πού να το πάρετε

Τα περισσότερα κράτη της Βορειοανατολικής Ινδίας απαιτούν από τους τουρίστες να αποκτήσουν άδειες κάποιου είδους για να τους επισκεφθούν. Αυτό οφείλεται στην εθνική βία, καθώς και στην ευαίσθητη περιοχή της περιοχής που συνορεύει με το Μπουτάν, την Κίνα και τη Μιανμάρ. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τις άδειες για τη βορειοανατολική Ινδία , και πού να τους πάρει.

Να γνωρίζετε ότι οι αλλοδαποί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδειες (τόσο Άδεια Προστατευόμενης Περιοχής όσο και Άδεια Εσωτερικής Γραμμής) εάν διαθέτουν ηλεκτρονική Visa για την Ινδία .

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει τακτική τουριστική βίζα για να ζητήσετε άδεια.

Σημείωση: Η ινδική κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τις απαιτήσεις άδειας για τους αλλοδαπούς να προωθήσουν τον τουρισμό προς τα βορειοανατολικά. Οι αλλοδαποί δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνουν άδειες για να επισκεφθούν το Μιζόρμ, το Μανιπούρ και το Nagaland. (Η απαίτηση παραμένει για το Arunachal Pradesh και Sikkim). Ωστόσο, οι αλλοδαποί πρέπει να εγγραφούν στο Γραφείο Καταχώρησης Ξένων Γλωσσών (Επαρχιακός Επιθεωρητής Αστυνομίας) εντός 24 ωρών από την είσοδο σε κάθε κράτος. Επιπλέον, η απαλλαγή από την άδεια δεν ισχύει για τους πολίτες συγκεκριμένων χωρών, όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Κίνα, οι οποίοι εξακολουθούν να απαιτούν προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών πριν από την επίσκεψή τους σε αυτά τα τρία κράτη. Να γνωρίζετε ότι οι κάτοχοι καρτών Overseas Citizen of India είναι ταξινομημένοι ως αλλοδαποί και πρέπει να λαμβάνουν άδειες όπως απαιτείται.

Οι παρακάτω πληροφορίες αντικατοπτρίζουν τις παραπάνω αλλαγές.

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στα βορειοανατολικά, έχετε επίσης διαβάσει αυτές τις σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε.

Άρουντσαλ Πραντές Άδειες

Assam επιτρέπει

Οι άδειες δεν απαιτούνται για τους Ινδιάνους ή τους αλλοδαπούς.

Manipur Άδειες

Meghalaya Άδειες

Οι άδειες δεν απαιτούνται για τους Ινδιάνους ή τους αλλοδαπούς.

Mizoram Επιτρέπει

Άδεια Nagaland

Sikkim Επιτρέπει

Άδεια Tripura

Οι άδειες δεν απαιτούνται για τους Ινδιάνους ή τους αλλοδαπούς.