Ο ευκολότερος τρόπος να επισκεφθείτε το κτήριο Chrysler της Νέας Υόρκης

Αυστηρές πολιτικές επίσκεψης για αυτό το εικονικό σημείο αναφοράς της NYC

Το κτίριο Chrysler στην πόλη της Νέας Υόρκης έχει συμπεριληφθεί στα κορυφαία 10 σε μια λίστα με την αγαπημένη αρχιτεκτονική της Αμερικής από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων. Το 77-ιστορικό κτίριο Chrysler είναι μια εικονική εικόνα της Νέας Υόρκης, εύκολα αναγνωρίσιμη στον αστικό ορίζοντα της Νέας Υόρκης λόγω της λαμπρής κορυφής της. Εάν θέλετε να δείτε το αριστούργημα τέχνης deco από κοντά, υπάρχουν ορισμένες αυστηρές πολιτικές σχετικά με την επίσκεψη στο κτίριο.

Προβολή του κτιρίου Chrysler

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το κτίριο από το εξωτερικό και δωρεάν μπορείτε να επισκεφτείτε το λόμπι για να εξετάσετε τις λεπτομέρειες του Art Deco και μια τοιχογραφημένη τοιχογραφία από τον Edward Trumbull. Το λόμπι του κτιρίου Chrysler είναι ανοικτό για το κοινό από τις 8 π.μ. έως τις 18:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός των ομοσπονδιακών αργιών). Δεν χρειάζεστε εισιτήρια για να μπείτε στο λόμπι.

Το υπόλοιπο κτίριο είναι μισθωμένο σε επιχειρήσεις και δεν είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες. Δεν υπάρχουν περιηγήσεις μέσα στο κτίριο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόσβαση πέρα ​​από το λόμπι για τους τουρίστες.

Ιστορία κτιρίων

Το κτίριο κατασκευάστηκε από τον Walter Chrysler, επικεφαλής της Chrysler Corporation, και υπηρέτησε ως έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας από τότε που άνοιξε το 1930 μέχρι τη δεκαετία του 1950. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να οικοδομηθεί. Ο αρχιτέκτονας William Van Alen πρόσθεσε διακοσμητικά χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα σχέδια αυτοκινήτων της Chrysler, συμπεριλαμβανομένων των στολίων από ανοξείδωτο χάλυβα κεφαλής, καλύμματα ψυγείων Chrysler, αγωνιστικά αυτοκίνητα στον 31ο όροφο και ακόμη και την αξιοσημείωτη λαμπερή κορυφή.

Πρώην κατάστρωμα παρατήρησης

Από την εποχή που το κτίριο άνοιξε μέχρι το 1945, υπήρχε ένα κατάστρωμα παρατήρησης 3.900 τετραγωνικών ποδών στον 71ο όροφο που ονομάζεται «Ουράνιος» και προσφέρει θέα σε απόσταση μέχρι 100 μίλια σε μια καθαρή μέρα. Για 50 σεντ ανά άτομο, οι επισκέπτες θα μπορούσαν να περπατήσουν σε όλη την περιφέρεια μέσω ενός διαδρόμου με θολωτές οροφές ζωγραφισμένες με ουράνια μοτίβα και μικρούς πλανήτες κρεμασμένες από γυαλί.

Το κέντρο του παρατηρητηρίου περιείχε την εργαλειοθήκη που χρησιμοποίησε ο Walter P. Chrysler στην αρχή της καριέρας του ως μηχανικός.

Έντεκα μήνες μετά το άνοιγμα του κτιρίου Chrysler, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Empire State Building έκλεισε. Μετά το άνοιγμα του Empire State Building, ο αριθμός των επισκεπτών της Chrysler Building υποχώρησε.

Ο Walter Chrysler διέθετε διαμέρισμα και γραφείο στον τελευταίο όροφο. Η φωτογράφος του περιοδικού Famous Life, Margaret Bourke-White, γνωστή για τις εικόνες των ουρανοξυστών της δεκαετίας του 1920 και του 30 είχε επίσης ένα άλλο διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο. Το περιοδικό το μίσθωσε στο όνομά τους, διότι, παρά τη φήμη και την τύχη της Bourke-White, η εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης δεν μισθώνει τις γυναίκες.

Μετά το κλείσιμο του παρατηρητηρίου, χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό εξοπλισμό. Το 1986, το παλιό παρατηρητήριο ανακαινίστηκε από τους αρχιτέκτονες Harvey / Morse και Cowperwood Interests και έγινε γραφείο για οκτώ άτομα.

Ιδιωτική κοινωνική λέσχη

Το Cloud Club, μια ιδιωτική λέσχη διασκέδασης, βρισκόταν κάποτε στο 66ο έως 68ο όροφο. Ο Όμιλος Cloud περιελάμβανε μια ομάδα μνημείων με γεύμα υψηλής ισχύος στη Νέα Υόρκη, πάνω από τους πιο ξεχωριστούς ουρανοξύστες της πόλης. Η ιδιωτική λέσχη τραπεζαρία σχεδιάστηκε αρχικά για την Texaco, η οποία κατείχε 14 ορόφους του κτιρίου Chrysler και χρησιμοποίησε το χώρο ως εστιατόριο για στελέχη.

Είχε ανέσεις όπως κουρείο και αποδυτήρια που φέρεται να χρησιμοποιούνται για να κρύβουν το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της Απαγόρευσης. Η λέσχη έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ο χώρος ήταν εκσπλαχνισμένος και ανακαινισμένος για ενοικιαστές γραφείων.

Τρέχοντες ιδιοκτήτες

Το κτίριο αγοράστηκε από το Συμβούλιο Επενδύσεων Αμπού Ντάμπι για 800 εκατομμύρια δολάρια το 2008 από την Tishman Speyer εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα για 90% πλειοψηφία. Ο Tishman Speyer διατηρεί το 10 τοις εκατό. Cooper Union, είναι ιδιοκτήτης της μίσθωσης γης, το οποίο το σχολείο έχει μετατραπεί σε κληροδότημα για το κολέγιο.