Γέφυρα Golden Gate Γεγονότα και Trivia

Πόσο γνωρίζετε πραγματικά για την διεθνώς αγαπημένη και φημισμένη γέφυρα Golden Gate ; Για αρχάριους, είναι η πιο φωτογραφημένη γέφυρα στον κόσμο. Είναι ένα από τα επτά θαύματα πολιτικού μηχανικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών. Απίστευτα, χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης εντελώς με ιδιωτική χρηματοδότηση (ομόλογα).

Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πιο διασκεδαστικά γεγονότα για μάθηση.

Εδώ είναι μερικά tidbits που ρίχνετε στη συνομιλία κοκτέιλ για να αναδείξει Σαν Φρανσίσκο σας είναι sais quoi .

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το όνομα : Η γέφυρα ονομάζεται μετά το στενό που εκτείνεται, όχι το χρώμα της. Αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν καλεί τη μικρή μας φέτα του ουρανού "χρυσή" για πάνω από 150 χρόνια τώρα. Η είσοδος στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο από τον Ειρηνικό το 1864, ο αξιωματικός του Στρατού των ΗΠΑ και ο εξερευνητής John C. Frémont ονόμασαν το στενό Chrysopylae. Στοίχημα μπορείτε να μαντέψετε τι μεταφράζεται σε: Golden Gate.

Το χρώμα : Το διεθνές πορτοκαλί, η περίφημη απόχρωση της γέφυρας, είναι στην πραγματικότητα απλά χρώμα αστάρι. Ο Irving Morrow, ένας σύμβουλος αρχιτέκτονας στην εργασία, έπεισε όλους ότι η Orange International ήταν καλύτερη από τις άλλες δύο προτάσεις: κίτρινες και μαύρες λωρίδες (η προτίμηση του αμερικανικού ναυτικού) ή κόκκινες και λευκές ρίγες (η επιλογή του αμερικανικού Στρατού). Σας ευχαριστώ Irving Morrow, σας ευχαριστώ.

Η χρηματοδότηση: Συνήθως, δημόσια έργα όπως αυτό λαμβάνουν χρηματοδότηση από το κράτος και τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις, σωστά;

Δοκιμάστε να το κάνετε αυτό στη μέση της Μεγάλης Ύφεσης. Αντ 'αυτού, οι ψηφοφόροι του Σαν Φρανσίσκο έβαλαν τα σπίτια τους στη γραμμή και ψήφισαν για να περάσουν 35 εκατομμύρια δολάρια * σε ομόλογα προς το έργο. Ακόμη πιο περίεργα, η Τράπεζα της Αμερικής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αγόρασε αργότερα αυτά τα ομόλογα και στη συνέχεια χρηματοδότησε ιδιωτικά το υπόλοιπο έργο.

Δεν είναι ακριβώς πώς τα δημόσια έργα γίνονται σήμερα.

* Χρειάστηκαν 35 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της γέφυρας στη δεκαετία του 1930. Αυτό είναι περίπου 58 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Αχ, η προοπτική.

$ 11 :: Η υψηλότερη ημερήσια αμοιβή (σε δολάρια) που καταβλήθηκε στους εργάτες γέφυρας. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό ποσό, αλλά στα δολάρια σήμερα είναι περίπου $ 180.

11 :: Αριθμός εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στη γέφυρα - σχετικά χαμηλό, σε σύγκριση με τα βιομηχανικά πρότυπα εκείνης της εποχής, σύμφωνα με τους οποίους θα έπρεπε να περιμένετε να χάσετε ένα εργοδότη για κάθε εκατομμύριο δολάρια που δαπανήθηκαν για το έργο.

Ο όμιλος Halfway to Hell: Ομάδα 19 εργαζομένων που θα είχαν χάσει τη ζωή τους εάν δεν είχε εγκατασταθεί το δίχτυ ασφαλείας του αρχικού μηχανικού. Ήταν μια αποκάλυψη στο πρωτόκολλο ασφάλειας κατασκευής εκείνη τη στιγμή. Ακόμα δεν είσαι club που ήθελες να συμμετέχεις.

9 :: Η τρέχουσα κατάταξη της Γέφυρας Golden Gate στον κατάλογο των μεγαλύτερων γεφυρών ανάρτησης στον κόσμο. Όταν ανοίχτηκε το 1937, ήταν το Νο.1. Έμεινε μέχρι τη γέφυρα Verrazano-Narrows στη Νέα Υόρκη που άνοιξε το 1964. Σήμερα είναι η γέφυρα Akashi-Kaikyo στην Ιαπωνία, η οποία χτίστηκε το 1998.

Οι μετρήσεις

746 πόδια :: Ύψος των πύργων της Γέφυρας της Χρυσή Πύλη, αν και μπορεί να φαίνονται ακόμη πιο ψηλά επειδή είναι κωνικά.

400 πόδια :: Το βάθος του καναλιού κάτω από το εύρος.

16 πόδια :: Ύψος που μπορεί να μετακινηθεί πάνω και κάτω από το οδόστρωμα. *

* Η έκταση ολοκληρώθηκε πλήρως το 1987. Τρεις εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συσσωρεύτηκαν στη γέφυρα για να γιορτάσουν την 50ή επέτειό της. Μόνο βυθίστηκε 7 πόδια, δεν biggie.

ΔΙΑΦΟΡΑ:

Τα διόδια: Το 2012, η ​​γέφυρα Golden Gate έκλεισε τα περίπτερα διόδια και ανάγκασε όλους τους μετακινούμενους να γίνουν αυτοματοποιημένοι. Τι ακριβώς σημαίνει; Αυτοκίνητα με Fastrak μόνο αεράκι μέσα. Εάν δεν έχετε Fastrak; Μην ανησυχείτε, ο λογαριασμός στέλνεται μέσω ταχυδρομείου. Ναι, με κάποιο τρόπο ξέρουν ακριβώς.

Τα κέρατα ομίχλης: Σε μια ομίχλη ημέρα, μπορεί να ακούσετε τα κέρατα που φυσάει από την καθαρή σε όλη την πόλη. Αυτά θα ήταν τα κέρατα ομίχλης της Γέφυρας Golden Gate, εγκατεστημένα για να βοηθήσουν την κυκλοφορία πλοίων να περιηγηθούν στο κανάλι σε πυκνή ομίχλη. Κάθε κέρας ομίχλης έχει διαφορετικό βήμα, το οποίο διαβάζει σε πλοία ραντάρ συχνότητας, έτσι ώστε να γνωρίζουν αν θα παραμείνουν στα δεξιά ή στα αριστερά των πύργων.

123.000 :: Ο αριθμός των ακτοπλοϊκών ταξιδιών που πραγματοποιούνται ετησίως μεταξύ του Marin και του Σαν Φρανσίσκο πριν από την κατασκευή του.

40 εκατομμύρια :: Ο αριθμός των αυτοκινήτων που περνάνε από τη γέφυρα κάθε χρόνο.

11 :: Ταινίες από τα τελευταία πέντε χρόνια που κατέστρεψαν το Σαν Φρανσίσκο. Το Χόλιγουντ αγαπά να μας καταστρέψει. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Κάνει για μια καλή επιτυχία. Αλλά η Χρυσή Πύλη φαίνεται να έχει τον στόχο στην πλάτη της. Από το να περπατήσετε ουσιαστικά από ένα πλάσμα στην Ειρηνική Ζώνη για να σας πυροβολήσει από ένα τεράστιο τσουνάμι στο Σαν Αντρέας, υπήρξαν πολλά σενάρια καταστροφών. Ωραία, η γέφυρα είναι σχεδόν άφθαρτη *.

* Έχουμε ξοδέψει 660 εκατομμύρια δολάρια για μετασκευή από το 1997.

Ενημερώθηκε τον Αύγουστο του 2016 από τον σημερινό εμπειρογνώμονα ταξιδιών SF, Annie Tittiger.