Ο τελευταίος οδηγός για το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία

Το Ταζ Μαχάλ ξεκινά από παραμύθι από τις όχθες του ποταμού Γιαμούνα. Είναι το πιο αναγνωρισμένο μνημείο της Ινδίας και είναι επίσης ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Το μνημείο χρονολογείται από το 1630 και είναι στην πραγματικότητα ένας τάφος που περιέχει το σώμα του Mumtaz Mahal - της συζύγου του Mughal αυτοκράτορα Shah Jahan. Το είχε χτίσει ως λοχία στην αγάπη του γι 'αυτήν. Είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο και πήρε 22 χρόνια και 20 000 εργαζόμενους να ολοκληρώσει.

Οι λέξεις δεν μπορούν να κάνουν τη δικαιοσύνη του Τατζ Μαχάλ, η απίστευτη λεπτομέρεια της απλά πρέπει να εκτιμηθεί.

Τοποθεσία

Agra, στην πολιτεία Uttar Pradesh, περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) από το Δελχί. Είναι μέρος του δημοφιλούς τουριστικού κυκλώματος Golden Triangle της Ινδίας .

Πότε να πάτε

Η καλύτερη εποχή είναι από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, διαφορετικά μπορεί να είναι αφόρητα ζεστός ή βροχερός. Θα είστε σε θέση να πάρετε μερικές εξαιρετικές off-season εκπτώσεις όμως.

Το Ταζ Μαχάλ φαίνεται να αλλάζει σταδιακά το χρώμα του στο μεταβαλλόμενο φως της ημέρας. Αξίζει καλά την προσπάθεια να σηκωθείτε νωρίς και να περάσετε την ανατολή εκεί, καθώς αποκαλύπτεται μεγαλοπρεπώς. Η επίσκεψη γύρω από την αυγή θα σας επιτρέψει επίσης να νικήσετε τα τεράστια πλήθη που αρχίζουν να φτάνουν αργότερα το πρωί.

Να πάρει εκεί

Το Taj Mahal μπορεί να επισκεφθείτε σε μια ημερήσια εκδρομή από το Δελχί. Το Agra είναι καλά συνδεδεμένο με το σιδηρόδρομο. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός είναι το Agra Cantt. Οι υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας Shatabdi Express λειτουργούν από το Δελχί, το Βαρανάσι και τις πόλεις του Ρατζαστάν.

Η νέα expressway Yamuna (που άνοιξε τον Αύγουστο του 2012) μείωσε τον χρόνο ταξιδιού οδικώς από το Δελχί στην Αγρά σε λιγότερο από τρεις ώρες. Ξεκινά από το Noida και καταβάλλεται χρέωση 415 ρουπών ανά αυτοκίνητο για μονοήμερη διαδρομή (665 ρουπίες μετ 'επιστροφής).

Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε από μεγάλες πόλεις της Ινδίας ή να κάνετε μια ξενάγηση από το Δελχί.

Τατζ Μαχάλ Tours

Το Viator (σε συνεργασία με το Tripadvisor) προσφέρει ένα δημοφιλές ταξίδι ιδιωτικής ημέρας στην Agra και το Taj Mahal από το Δελχί, καθώς και μια συνδυασμένη ημερήσια εκδρομή στο Agra και το Fatehpur Sikri και μια περιήγηση στην Agra με το Walk Walk. Είναι επίσης δυνατό να δείτε το Taj Mahal τη νύχτα κατά τη διάρκεια της πανσέληνος σε αυτή την 2 Ημέρα Ιδιωτική Περιήγηση Agra από το Δελχί.

Εναλλακτικά, δείτε το Taj Mahal σε μία από αυτές τις συνιστώμενες περιηγήσεις ημέρας Agra: Περιήγηση ημέρας Agra 11 ωρών συμπεριλαμβανομένης της ανατολής και ηλιοβασιλέματος στο Taj Mahal, του ιδιωτικού Taj Mahal και του Agra Fort Tour συμπεριλαμβανομένου του γεύματος με θέα και του προαιρετικού επαγγελματία φωτογράφου ή της Sunrise ή της Sunset View του Ταζ Μαχάλ στην ποδηλατική διαδρομή του ποταμού Yamuna.

Αν ψάχνετε για μια φθηνή επιλογή περιοδείας, το UP Tourism πραγματοποιεί καθημερινές περιηγήσεις με λεωφορείο για περιηγήσεις στα αξιοθέατα Taj Mahal, Agra Fort και Fatehpur Sikri. Το κόστος είναι 650 ρουπίες για τους Ινδιάνους και 3.000 ρουπίες για ξένους. Η τιμή περιλαμβάνει μεταφορές, εισιτήρια εισόδου μνημείων και αμοιβές καθοδήγησης.

Ωρες λειτουργίας

6 π.μ. έως 7 μ.μ. κάθε μέρα εκτός από την Παρασκευή (όταν είναι κλειστή για προσευχή). Το Taj Mahal είναι επίσης ανοικτό για προβολή σε σεληνιακό φως από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., δύο ημέρες πριν και μετά από κάθε πανσέληνο.

Εισπράξεις και πληροφορίες

Για τους αλλοδαπούς, το τέλος εισόδου για το Ταζ Μαχάλ είναι 1.000 ρουπίες.

Οι ινδοί υπήκοοι πληρώνουν μόνο 40 ρουπίες. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών είναι ελεύθερα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε γραφεία εισιτηρίων κοντά στις πύλες εισόδου ή σε απευθείας σύνδεση σε αυτόν τον ιστότοπο. (Σημειώστε ότι τα εισιτήρια για το Taj Mahal δεν μπορούν πλέον να αγοραστούν στο Agra Fort ή άλλα μνημεία και προσφέρουν ελάχιστη έκπτωση εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε και άλλα μνημεία την ίδια μέρα).

Το εισιτήριο του αλλοδαπού περιλαμβάνει καλύμματα παπουτσιών, μπουκάλι νερό, τουριστικό χάρτη του Agra και υπηρεσία λεωφορείου ή γκολφ στην είσοδο. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα στους κατόχους εισιτηρίων να εισέλθουν στο Taj Mahal μπροστά από οποιονδήποτε κάτοχο εισιτηρίων της Ινδίας που ήδη περιμένει στη γραμμή.

Τα νυκτερινά εισιτήρια κοστίζουν 750 ρουπίες για τους αλλοδαπούς και 510 ρουπίες για τους υπηκόους της Ινδίας, για μισή ώρα εισδοχής. Αυτά τα εισιτήρια πρέπει να αγοραστούν από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., μία ημέρα πριν από το γραφείο Αρχαιολογικής Έρευνας της Ινδίας στην οδό Mall.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών νυχτερινής προβολής.

Τα οχήματα δεν επιτρέπονται εντός 500 μέτρων από το Taj Mahal λόγω ρύπανσης. Υπάρχουν τρεις πύλες εισόδου - Νότια, Ανατολικά και Δυτικά.

Ασφάλεια στο Ταζ Μαχάλ

Υπάρχει αυστηρή ασφάλεια στο Taj Mahal και υπάρχουν σημεία ελέγχου στις εισόδους. Η σακούλα σας θα σαρωθεί και θα αναζητηθεί. Οι μεγάλες σακούλες και τα πακέτα ημέρας δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται μέσα. Διατίθενται μόνο μικρές σακούλες που περιέχουν βασικά είδη. Αυτό περιλαμβάνει ένα κινητό τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή και ένα μπουκάλι νερό ανά άτομο. Δεν μπορείτε να φέρετε βρώσιμα, προϊόντα καπνού ή αναπτήρες, ηλεκτρικά αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων φορτιστών τηλεφώνου, ακουστικών, iPad, φακών), μαχαίρια ή τρίποδα κάμερας μέσα. Τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται επίσης κατά τις περιόδους νυχτερινής προβολής, αν και επιτρέπονται ακόμα κάμερες. Παρέχονται αποθήκες αποσκευών στις πύλες εισόδου.

Οδηγοί και οδηγοί ήχου

Εάν θέλετε να θαυμάσετε το Taj Mahal χωρίς την απόσπαση της προσοχής σας έχοντας έναν ταξιδιωτικό ξεναγό μαζί σας, η εγκεκριμένη από την κυβέρνηση AudioCompass παρέχει έναν φτηνό επίσημο ηχητικό οδηγό Taj Mahal στην εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου. Διατίθεται σε πολλές ξένες και ινδικές γλώσσες, όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και ιαπωνικά.

Δείτε το Ταζ Μαχάλ χωρίς να πάει μέσα

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε το δαπανηρό εισιτήριο εισόδου ή να μάθετε τα πλήθη, μπορείτε να πάρετε μια υπέροχη θέα του Taj από όλη την όχθη του ποταμού. Αυτό είναι ιδανικό για ηλιοβασίλεμα. Μόλις τέτοιου είδους χώρος βρίσκεται το Mehtab Bagh - συγκρότημα κήπου Mughal μήκους 25 στρεμμάτων ακριβώς απέναντι από το μνημείο. Το κόστος εισόδου είναι 200 ​​ρουπίες για ξένους και 20 ρουπίες για Ινδιάνους και είναι ανοιχτό μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Η θέα είναι ένα που θυμάται!

Είναι δυνατό να βγάλετε μια σειρά βάρκα στο ποτάμι. Προχωρήστε στο μονοπάτι κατά μήκος του ανατολικού τείχους του Ταζ Μαχάλ στον ναό του ποταμού, όπου θα βρείτε καραβοκύρηδες.

Υπάρχει επίσης ένα ελάχιστα γνωστό εγκαταλειμμένο παρατηρητήριο σε ένα αμμώδες πεδίο στην ανατολική πλευρά του Ταζ Μαχάλ. Είναι ένα ιδανικό μέρος για μια εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα του μνημείου. Φτάστε προς τα ανατολικά από την Ανατολική Πύλη και τραβήξτε δεξιά στο πηρούνι στο δρόμο. Πληρώστε τις επίσημες 50 ρουπίες για να μπείτε.

Το ξενοδοχείο Taj Khema του Τουρτ Πραντές προσφέρει αξιοσημείωτη θέα στο Taj Mahal από τους κήπους του. Ένας νέος μαρμάρινος πάγκος εγκαταστάθηκε σε ένα ανάχωμα στις αρχές του 2015, ειδικά για τους επισκέπτες. Πιείτε τσάι και προσέξτε το ηλιοβασίλεμα! Το ξενοδοχείο βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από το μνημείο, στην ανατολική πλευρά. Είναι ένα κυβερνητικό ίδρυμα, οπότε μην περιμένετε εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Μια άλλη επιλογή είναι η ταράτσα του ξενοδοχείου Saniya Palace, στη νότια πλευρά του Taj Mahal.

Καθαρισμός του εξωτερικού χώρου του Ταζ Μαχάλ

Ο πρώτος λεπτομερής καθαρισμός του Taj Mahal βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την απομάκρυνση του κίτρινου αποχρωματισμού από τη ρύπανση και την αποκατάσταση του μαρμάρου στο αρχικό άσπρο χρώμα του. Για να επιτευχθεί αυτό, εφαρμόζεται μια φυσική πάστα λάσπης στο εξωτερικό του μνημείου. Στο τέλος του 2017, οι εργασίες για τους μιναρέδες και τους τοίχους, που ξεκίνησαν στα μέσα του 2015, είναι σχεδόν πλήρεις. Οι εργασίες στον τρούλο θα αρχίσουν το 2018 και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 10 μήνες για να ολοκληρωθεί. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο θόλος θα καλυφθεί με λάσπη και σκαλωσιές. Εάν ανησυχείτε για το να καταστρέψετε τις φωτογραφίες σας, είναι καλύτερο να περιμένετε έως το 2019 για να επισκεφθείτε το Taj Mahal. Διαφορετικά, θα είστε σε θέση να δείτε και να καταγράψετε μια ιστορικά σημαντική στιγμή.

Φεστιβάλ

Η εβδομάδα Taj Mahotsav λαμβάνει χώρα στο Shilpgram στην Agra, ακριβώς δίπλα στο Taj Mahal, από τις 18-27 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο. Το επίκεντρο αυτού του φεστιβάλ είναι στις τέχνες, τη βιοτεχνία, τον ινδικό πολιτισμό και την αναδημιουργία της εποχής Mughal. Παίρνει σε εξέλιξη με μια εντυπωσιακή πομπή που περιλαμβάνει ελέφαντες, καμήλες και ντράμερς. Οι ελέφαντες και οι βόλτες με καμήλες προσφέρονται και υπάρχουν επίσης παιχνίδια για τα παιδιά και ένα φεστιβάλ για φαγητό. Ο χώρος έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς βρίσκεται προφανώς στην περιοχή όπου ζούσαν οι τεχνίτες που έχτισαν το Taj Mahal.

Που να μείνω

Δυστυχώς, πολλά από τα ξενοδοχεία στην Agra είναι τόσο ανέξοδα όσο η ίδια η πόλη. Ωστόσο, αυτά τα 10 Homestay και τα ξενοδοχεία στο Agra για όλους τους προϋπολογισμούς πρέπει να σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαμονή σας αξέχαστη. Υπάρχουν ξενοδοχεία που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς.

Κίνδυνοι και ενόχληση

Η επίσκεψη στο Taj Mahal μπορεί να είναι συντριπτική για όλους τους λάθος λόγους. Να είστε προετοιμασμένοι να συναντήσετε πολλούς ζητιάνους και να περάσετε εκεί. Σύμφωνα με αυτή την ειδησεογραφική έκθεση, έχει γίνει όλο και πιο ενοχλητικό πρόβλημα και πολλοί επισκέπτες επιστρέφουν στο σπίτι αισθάνονται εξαπατημένοι, απειλούνται και κακοποιούνται. Οι εταιρείες Touts λειτουργούν σε περίπλοκες συμμορίες που έχουν συναδέλφους σε άλλες πόλεις που εντοπίζουν πιθανούς στόχους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Μόλις οι τουρίστες φτάσουν στην Agra, οι διαδηλώσεις αρχίζουν να τους τραυματίζουν υποστηρίζοντας ότι είναι οδηγοί ή οδηγοί ταξί. Συνήθως χρησιμοποιούν ploys όπως δωρεάν βόλτες ταξί ή την υπόσχεση των βαρέων εκπτώσεων.

Σημείωση: Υπάρχουν 24ωρη επίσημη προπληρωμένη αυτοκινούμενη rickshaw και θάλαμοι ταξί λίγο έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Agra. Χρησιμοποιήστε τα για να αποφύγετε την ταλαιπωρία και αν κάνετε κράτηση εκεί, ελέγξτε την ποιότητα του οχήματός σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ικανοποιητική.

Να είστε βέβαιος να πείτε στους οδηγούς auto rickshaw την πύλη εισόδου Taj Mahal που επιθυμείτε να μεταφερθείτε, διαφορετικά είναι πιθανό ότι θα βρεθείτε στην περιοχή όπου οι ακριβές βόλτες με άλογο και καροτσάκι ή καμήλα περιμένουν να πάρουν ομάδες περιοδείας προς τα δυτικά πύλη.

Προφανώς, υπάρχουν μόνο 50-60 εγκεκριμένοι οδηγοί στο Taj Mahal. Εντούτοις, πάνω από 3.000 άτομα που παρουσιάζουν ως φωτογράφοι, οδηγοί ή μεσάζοντες, προσκαλούν ανοιχτά τους πελάτες στις τρεις πύλες του μνημείου (ειδικά στη δυτική πύλη, η οποία δέχεται περίπου το 60-70% των επισκεπτών). Εκατοντάδες hawkers (που δίνουν δωροδοκίες στην αστυνομία) είναι επίσης ένα πρόβλημα στο Taj Mahal, παρά την επίσημη απαγόρευση.

Επιπλέον, οι αλλοδαποί, ιδιαίτερα οι γυναίκες και οι γονείς με μικρά παιδιά, καλούνται συχνά να θέτουν για φωτογραφίες (ή ακόμα και να φωτογραφίζονται χωρίς άδεια) από άλλους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ομάδων παιδιών. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό και άβολο. Αυτό το ειδησεογραφικό άρθρο προειδοποιεί για τους αιτούντες selfie στο Taj Mahal.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε την περίφημη απάτη πολύτιμων λίθων , η οποία είναι ανησυχητική που επικρατεί στην Agra.

Άλλα αξιοθέατα γύρω από το Agra

Η Άγρα είναι μια μάλλον βρώμικη και άκαρπη πόλη, οπότε μην ξοδεύετε πολύ χρόνο εκεί. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι άλλο να κάνετε μέσα και γύρω από την πόλη, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 10 μέρη για να επισκεφθείτε στο Agra και γύρω.

Οι λάτρεις της φύσης θα εκτιμήσουν ένα ταξίδι στο ιερό του Bharatpur Bird στο Εθνικό Πάρκο Keoladeo Ghana, 55 χιλιόμετρα (34 μίλια) από την Αγρά.