Μια περιήγηση Hummer στο Slickrock του Moab

Μπορείτε Crawl μέχρι 45-βαθμούς και Race κάτω 50-βαθμούς Pitches

Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ μια περιοδεία Hummer (H1) στο slickrock ακριβώς ανατολικά του Moab, Γιούτα, το βάζετε στη λίστα κουβά σας. Η περιήγησή μας ξεκίνησε με μια ανάβαση σε μια διαδρομή που ονομάζεται Devils Backbone και το όνομα μόνο μας έδωσε μια μικρή υπόδειξη για το τι θα έρθει. Στη συγκεκριμένη διαδρομή ο οδηγός μας είπε ότι τα Hummers μπορούν να ανέβουν σε γωνία 70 μοιρών, αλλά αυτή η πίσσα ήταν "μόνο" περίπου 40 μοίρες. Δεν μπορούσατε να δείτε τίποτα πέρα ​​από την κορυφή του βράχου, καθώς ξεκινούσαμε προς τα πάνω.

Αργότερα μας είπαν ότι την ημέρα πριν από δύο επιβάτες ζήτησαν από τον οδηγό να επιστρέψει, γιατί δεν ήθελαν να πάνε πιο μακριά. Συνεχίσαμε, αλλά μερικές φορές αναρωτήσαμε αν ο Hummer θα διατηρούσε το χέρι του σε μερικές από τις κατηφόρες. Κατά τη διάρκεια της πορείας, ανεβήκαμε σε γήπεδα 45 μοιρών σε τεράστιους βράχους και σε ένα τμήμα του κυλινδρικού περιπτέρου, πετούσαμε ακόμη και ένα γήπεδο 50 μοιρών!

Το Slickrock του Moab

Το slickrock είναι στην πραγματικότητα Navajo Sandstone που είχε τεθεί περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν και σκληρύνει με την πάροδο του χρόνου. Είναι ιδανικό για τη συγκράτηση ελαστικών, είτε πρόκειται για Hummer, Jeep, ATV, μοτοσικλέτα ή ποδήλατο βουνού, τα οποία χρησιμοποιούνται στην περιοχή αναψυχής Sand Flats σε τακτική βάση.

Τα μονοπάτια για ποδήλατα και ποδήλατα είναι καλά σημειωμένα και βαριά χρησιμοποιούμενα. Καθώς οδηγείτε, η διαδρομή ακολουθεί μια ευρεία μαύρη γραμμή πάνω από τα βράχια, σημάδια από δεκάδες χιλιάδες ελαστικά που δείχνουν πόσο δημοφιλής είναι αυτή η δραστηριότητα.

Μας είπαν ότι κάποτε το έκανε σε μια Crown Victoria, η οποία φαίνεται σχεδόν αδύνατη όταν κοιτάζοντας τη διαδρομή από ένα 4x4.

Η πρώτη μας στάση ήταν στην κορυφή του κορμού του διαβόλου, όπου ανακαλύψαμε απολιθώματα, κομμάτια πουλιών και αποτυπώματα δεινοσαύρων. Ο οδηγός μας γνωρίζει την ιστορία και τη γεωλογία της περιοχής και συνέχισε ένα συναρπαστικό, τρέχοντας σχόλιο σε όλο το ταξίδι.

Τι να περιμένεις

Περνούσαμε πάνω και κάτω σε μερικές από τις πιο τρελές διαδρομές και κάναμε κάποιες σοβαρές προσκρούσεις και χτύπημα στην πορεία. Τμήματα αυτής της διαδρομής κάνουν μερικές καρναβαλικές βόλτες να φαίνονται ομαλές και άνετες σε σύγκριση. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην πλάτη σας προτείνω να οδηγείτε στις αρχικές θέσεις του Hummer, αντί για εκείνες που προστίθενται για να υποστηρίξετε τους πελάτες που πληρώνουν.

Μεταξύ των πετρωμάτων σε πολλές περιοχές υπάρχουν μεγάλες διαδρομές χαλαρής άμμου, τις οποίες περάσαμε σε υψηλότερη από την υγιή ταχύτητα. Απλά κάτι για να κάνουν τα παιδιά να φωνάζουν και οι ενήλικες να καταπιούν σκληρά κρατώντας το όχημα όσο πιο σφιχτά γίνεται.

Οι βραχώδεις σχηματισμοί γύρω από αυτό το τμήμα της Γιούτα είναι θεαματικοί, αλλά οι απόψεις από πάνω στο slickrock είναι πραγματικά ξεχωριστές. Υπάρχουν υπέροχες εμφανίσεις φαραγγιών, ανασκαφές στα βουνά La Sal στα 12.000 πόδια προς τα νότια, μια ματιά στο Εθνικό Πάρκο Arches, ακόμη και ένα από τα Moab σε απόσταση, καθώς και μια αναρρίχηση από το φράγμα του ποταμού Κολοράντο.

Ηλιοβασίλεμα Hummer Safaris

Η συγκεκριμένη εκδρομή χρεώθηκε ως σαφάρι ηλιοβασιλέματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιήσαμε μια στάση 20 λεπτών για σνακ και ποτά ενώ παρακολουθούσαμε τον νεροχύτη στα δυτικά. Υπάρχουν πολλές μεγάλες ευκαιρίες φωτογραφιών κατά μήκος του δρόμου με το ηλιοβασίλεμα να είναι ένα από τα καλύτερα. Σίγουρα θα θελήσετε να φέρετε μια φωτογραφική μηχανή για να τραβήξετε όλη τη διασκέδαση.

Και μόλις σκεφτήκατε ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο συναρπαστικά, θα ξεκινήσετε την κάθοδο πίσω. Είναι εξίσου συναρπαστικό με το κεφάλι, αλλά τα βράχια φαίνονται διαφορετικά. Προσθέστε το γεγονός ότι αρχίζει να σκοτεινιάζει και θα συνειδητοποιήσετε ότι η καρδιά σας χτυπά ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι πριν.

Κράτηση ενός Hummer Safari στο Moab

Πολλές εταιρείες στο Moab προσφέρουν εκδρομές Hummer slickrock. Βγήκαμε με το Moab Adventure Centre - (866-904-1163) - σε αυτή την περιοδεία και μας εντυπωσίασαν σαν μια πρώτη τάξη.

Όταν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι, ρωτήστε για προσφορές και τιμές για τα παιδιά. Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου θα επισυνάψετε στο Hummers, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι έτσι εξοπλισμένα πριν κλείσετε. Ρωτήστε επίσης για τα ρούχα. Moab παίρνει πραγματικά καυτό το καλοκαίρι, αλλά σε άλλες φορές μπορεί να θέλετε ένα πουλόβερ ή ένα σακάκι.

Βίντεο των Crazy Rides στο Slickrock του Moab

Slickrock Hummer Safari

Ηλιοβασίλεμα Hummer Ride

Αναρρίχηση σε κυματοθραύστη

Πύλη της κολάσεως