Ημέρα του Καναδά Parade Montreal 2017 Défilé du Fête du Canada

Παρέλαση Ημέρας του Καναδά στο Μόντρεαλ: Από την πομπή στο κέικ

Η Ημέρα του Καναδά Parade Montreal φιλοξενεί κάθε χρόνο από το 1978, που ονομάζεται Défilé de la Fête du Canada στα γαλλικά, είναι πίσω! Έτσι, σημειώστε την 1η Ιουλίου 2017 στα ημερολόγιά σας και ετοιμαστείτε να γιορτάσετε από τις 11 π.μ.

Ημέρα του Καναδά παρέλαση Μόντρεαλ 2017: Πότε, πού

Για να παρακολουθήσετε την Παρέλαση της Ημέρας του Καναδά το 2017 στο Μόντρεαλ, μόλις εμφανιστείτε στις 11 π.μ. στο Ste. Catherine Street , μεταξύ Φορτ και Peel για μια ματιά, με την παρέλαση που ξεκινά επίσημα στη γωνία του Fort και του Ste.

Αικατερίνη. Με τη δημόσια συγκοινωνία, κατεβείτε στο Guy-Concordia ή στο Peel Metro. Η παρέλαση τελειώνει στο Place du Canada, στη γωνία του Ste. Catherine και Peel, όπου ακόμα περισσότεροι εορτασμοί περιμένουν τους Montrealers. Δείτε έναν χάρτη της διαδρομής ημέρας του Παρισιού του Καναδά στο Μόντρεαλ.

Πόσο Κάποια Κέικ Καναδά; Εμφανίζει; Δράκοι;

Μεταξύ της 1 μ.μ. και της 2 μ.μ., η 40η εκδοχή της παρέλασης αναδύεται στην πλατεία Phillips (χάρτης) και σερβίρεται τεράστια κέικ μήκους 1,22 μ. Έως 2,44 μέτρων (4 'με 8') που αναμένεται να τροφοδοτήσει έως και 2.500 άτομα . Οι προηγούμενες εκδόσεις περιελάμβαναν δωρεάν καφέ, ζωντανές εμφανίσεις, συναυλίες και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύχρωμου χορού με το δράκο της κινεζικής κοινότητας του Μόντρεαλ. Θα υπάρχουν επίσης φουσκωτά παιχνίδια για παιδιά στο χώρο του ξενοδοχείου. Όλες οι δραστηριότητες και το κέικ είναι δωρεάν και λειτουργούν μέχρι τις 4 μ.μ., αλλά πιθανότατα νωρίτερα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον ιστότοπο Παρέλασης του Μόντρεαλ του Καναδά.

Η πρώτη παρέλαση της ημέρας του Καναδά στο Μόντρεαλ

Το Μόντρεαλ άρχισε να διοργανώνει μια Παρέλαση του Καναδά το 1977, λίγους μήνες μετά το αποσχιστικό πολιτικό κόμμα, το Le Parti Québécois, πρωτοεμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 1976.

Ο πρώην καρδολόγος του Μόντρεαλ Roopnarine Singh, η πρώτη παρέλαση της Ημέρας του Καναδά στο Μόντρεαλ, δεν ήταν παρά λίγα αυτοκίνητα που έριχναν τα κέρατα τους γύρω από την πόλη, μια ωμή σύγκριση με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Καναδάς εκτός της επαρχίας και μια εμφανή αντανάκλαση του πολιτικού διαμερίσματος του Κεμπέκ: έναντι των φεντεραλιστών.

Αλλά αυτό δεν εμπόδιζε την παρέλαση να συνεχίσει. Το μέγεθος της διαδικασίας και η συμμετοχή του κοινού αυξήθηκαν καθώς αρκετές από τις εθνοτικές κοινότητες του Μόντρεαλ παρουσίασαν ισχυρή παρουσία: Κινέζικα, Γερμανικά, Αρμενικά, Ινδικά, Ουγγρικά, Ιρλανδικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Τουρκικά, Ινδονησιακά, Πολωνικά, Φιλιππινέζικα, Η Σρι Λάνκα, οι Ιρλανδοί και οι Ιάπωνες είναι μερικοί από τους πολιτισμούς που εκπροσωπούνται.

Και η παρέλαση των λαϊκών ριζών συνεχίζει να αυξάνεται, με πλήθη 40.000 ή περισσότερων που παρακολουθούν μία από τις πιο όμορφες παρελάσεις του Μόντρεαλ. Είναι προσωπικά ένα από τα αγαπημένα μου, αν και μόνο για τον εορτασμό της πόλης - και του Καναδά - ποικίλο λιωμένο δοχείο πολιτισμών που από κοινού έχουν δημιουργήσει το σπίτι στο οποίο ζούμε σήμερα.

Γιατί η πορεία παρέλασης συνεχίζει να αλλάζει;

Δεν είναι απολύτως σαφές εάν οι παραλλαγές της διαδρομής του Παναθηναϊκού Παραδείγματος του Μόντρεαλ είναι θέμα υλικοτεχνικής υποστήριξης, πολιτικής ή και των δύο.

Οι διοργανωτές δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος τα τελευταία χρόνια, γεγονός που υποδηλώνει ότι εμπλέκονται οι πολιτικές. Οι ανησυχίες ότι η παρέλαση θα μπορούσε να προσβάλει κυριαρχικά στελέχη και να οδηγήσει σε εξεγέρσεις μπορεί να είναι κάποιοι λόγοι για τους οποίους η διαδρομή της παρέας άλλαξε στο παρελθόν, αλλά το 2010, το 2014 και το 2015 άλλαξε σε σχέση με τις συνεχιζόμενες κατασκευές στην Place du Canada. η ίδια αρκετά μπλοκ, φτάνοντας στην πλατεία Phillips.

Και ειρωνικά, η αβεβαιότητα σχετικά με την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από την Heritage Canada ήταν επίσης ένα ζήτημα που απειλεί τη βιωσιμότητα της κατοχής μιας Παρέλασης του Μόντρεαλ του Καναδά συνολικά.