Κράτηση δωματίου: Προκαταβολές

Κατά την κράτηση μιας κράτησης δωματίου, μπορεί να ζητηθεί από τον επισκέπτη να κάνει προκαταβολή, η οποία είναι χρήμα που καταβάλλεται, συνήθως με επιταγή ή πιστωτική κάρτα, από έναν πελάτη, ο οποίος είναι γενικά ίσος με τα τέλη διαμονής μιας διανυκτέρευσης. Ο σκοπός της προκαταβολής είναι να εγγυηθεί μια κράτηση και το πλήρες ποσό θα εφαρμοστεί στον λογαριασμό του επισκέπτη κατά το check-out.

Επίσης γνωστό ως εγγύηση, αυτές οι προκαταβολές βοηθούν τα ξενοδοχεία , τα μοτέλ, τα πανδοχεία και άλλες μορφές καταλύματος να προετοιμαστούν για την άφιξη των επισκεπτών, τα οικονομικά του προϋπολογισμού και να καλύψουν τα έξοδα των ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής.

Παρόλο που δεν απαιτούνται προκαταβολές σε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου, η πρακτική γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη, ειδικά ανάμεσα σε πολυτελή και πιο ακριβά καταλύματα όπως οι αλυσίδες Hilton , Four Seasons , Ritz-Carlton και Park Hyatt.

Τι να ελέγξετε κατά το check-in

Όταν φτάσετε στο ξενοδοχείο για check-in , ο θυρωρός ή ο εργαζόμενος στο ξενοδοχείο πίσω από τη ρεσεψιόν θα ζητήσει πάντα μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να βάλει τις χρεώσεις δωματίου, αλλά προτού να κάνουν, θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσουν για το ποσό της κάρτας σας θα επιτρέπεται εκ των προτέρων για παρεπόμενες ή ζημίες.

Αυτή η χρέωση θεωρείται προκαταβολή και συνήθως είναι μικρότερη από $ 100 την ημέρα της διαμονής σας, αν και μπορεί να αυξηθεί με μεγαλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχεία. Σε κάθε περίπτωση, τα αξιόπιστα ξενοδοχεία θα πρέπει να ενημερώνουν τους επισκέπτες για αυτή την "προκαταβολή" κατά την κράτηση, ώστε να αποφεύγονται περιττές εκπλήξεις. Αυτή τη στιγμή, τα ξενοδοχεία μπορούν επίσης να σας ενημερώσουν για πρόσθετες αμοιβές όπως στάθμευση, χρεώσεις κατοικίδιων ζώων ή χρεώσεις καθαρισμού, αν υπάρχουν, αν και αυτές θα πρέπει επίσης να αναφέρονται στον ιστότοπο του ξενοδοχείου.

Προειδοποίηση: Εάν χρησιμοποιείτε χρεωστική κάρτα αντί πιστωτικής κάρτας για να πληρώσετε για το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, το ξενοδοχείο θα αφαιρέσει αυτόματα το πλήρες ποσό της προκαταβολής από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες, οι οποίες επιτρέπουν την "κράτηση" των χρημάτων που διατίθενται στην πιστωτική σας κάρτα, οι χρεωστικές κάρτες επισυνάπτονται μόνο στα άμεσα κεφάλαια, οπότε προσέχετε να μην κάνετε υπερανάληψη του λογαριασμού σας προτού παραμείνετε στην αίθουσα!

Πάντα να ελέγχετε την πολιτική ακύρωσης πριν από την κράτηση

Επειδή οι προκαταβολές μπορούν να φτάσουν αρκετά ακριβά σε ξενοδοχεία υψηλότερου επιπέδου όπως το Ritz-Carlton, οι επισκέπτες ελπίζουν να κάνουν κράτηση δωματίου, αλλά δεν είναι σίγουροι ότι θα το κάνουν έγκαιρα για check-in. Πρέπει πάντα να θυμάστε να ελέγχετε την πολιτική ακύρωσης του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. συχνά περιλαμβάνει ένα πέρασμα που λέει ότι οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.

Ειδικά όταν κάνετε κράτηση σε δημοφιλείς διακοπές ή όταν συμβαίνει ένα μεγάλο γεγονός, τα ξενοδοχεία ενδέχεται να αυξήσουν την αυστηρότητα των πολιτικών ακύρωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι απαιτούν επίσης προειδοποίηση - η οποία κυμαίνεται από 24 ώρες έως ολόκληρη την εβδομάδα πριν από την ημερομηνία κράτησης - πριν από την ακύρωση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιπλέον χρεώσεις.

Επίσης, εάν κάνετε κράτηση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας έμμεσα μέσω ιστότοπου τρίτου μέρους όπως το Travelocity, Expedia ή Priceline, οι εταιρείες αυτές ενδέχεται να έχουν συμπληρωματικές πολιτικές ακύρωσης που διαφέρουν από τις αλυσίδες ξενοδοχείων που αντιπροσωπεύουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τόσο το ξενοδοχείο όσο και τον ιστότοπο για να αποφύγετε περιττές αμοιβές ακύρωσης ή να χάσετε την προκαταβολή σας.