Εργαλεία ανταλλαγής νομισμάτων για τους τουρίστες

Ο προγραμματισμός του προϋπολογισμού των διακοπών σας και η τήρηση του μπορεί να είναι δύσκολο όταν τα πάντα διατιμώνται σε λίρες και είστε συνηθισμένοι να πληρώνετε με δολάρια. Εδώ είναι πώς μπορείτε γρήγορα να εξακριβώσετε ποια αγαθά αγόρασαν με χρήματα του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζουν στο δικό σας νόμισμα.

Κρατώντας γύρω από να κάνετε περίπλοκους υπολογισμούς στο έξυπνο τηλέφωνό σας για να επεξεργαστείτε ακριβώς αυτό που πρόκειται να δαπανήσετε μπορεί να είναι απογοητευτικό και χρονοβόρο όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Μπορεί επίσης να σας σημάνει ως τουρίστας για τυχόν τσέπες pick ή απάτες καλλιτέχνες που κρύβονται γύρω.

Αλλά αν δεν ξέρετε ακριβώς τι ξοδεύετε, ο προϋπολογισμός των διακοπών σας μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο. Αυτές οι οδηγίες, εργαλεία και εφαρμογές θα σας βοηθήσουν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισαγάγει ένα κέρμα £ 1 τον Μάρτιο του 2017. Το νέο κέρμα των 12 τραπεζογραμματίων θα είναι πιο δύσκολο να παραποιηθεί. Σήμερα, ένα εκπληκτικό σε κάθε 30 νομίσματα λίρας Αγγλίας είναι ψεύτικο. Εάν επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο το 2016, φροντίστε να περάσετε όλα αυτά τα χρυσά, στρογγυλά κέρματα £ 1. Μην τα αποθηκεύσετε για την επόμενη επίσκεψή σας, επειδή κατά την επίσκεψή σας ξανά, το νέο νόμισμα πιθανότατα θα κυκλοφορήσει. Τα παλαιά κέρματα θα παραμείνουν νόμιμο χρήμα για έξι μήνες μετά την εισαγωγή του νέου νομίσματος λίρας.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο από το νέο νόμισμα £ 1.

Οι κύριες ονομαστικές αξίες του νομίσματος

Πριν βγείτε έξω για να ξοδέψετε χρήματα, συνηθίστε σε τι βρετανικό χρήμα φαίνεται και αισθάνεται σαν.

Ποτέ μην προσφέρετε μόνο μια χούφτα νομισμάτων ως πληρωμή σε μια αγορά, σε έναν έμπορο δρόμου ή σε έναν ταξιτζή, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν τον εαυτό τους στο σωστό ποσό.

Το βρετανικό νόμισμα βασίζεται στη λίρα στερλίνα, συχνά αναφέρεται ως λίρες Αγγλίας ή μόνο "στερλίνα".

Αυτές είναι οι κύριες μονάδες για να συνηθίσετε:

Τι είναι αυτό που αξίζει στο δικό σας νόμισμα;

Η λίρα έχει κυμανθεί μεταξύ $ 1,54 και $ 1,65 για περίπου δέκα χρόνια.

Κατά κανόνα, εάν διαθέτετε δολάρια ΗΠΑ, ο πολλαπλασιασμός του αριθμού που εμφανίζεται σε λίρες στερλίνες κατά περίπου 1,6 θα σας δώσει μια χονδρική εκτίμηση του κόστους.

Για περισσότερη ακρίβεια, χρησιμοποιήστε αυτόματα ένα από τα πολλά ηλεκτρονικά εργαλεία και εφαρμογές που μετατρέπουν τις τιμές του Ηνωμένου Βασιλείου στο δικό σας νόμισμα. Αυτά είναι τα καλύτερα:

Γιατί δεν μετατρέπονται οι τιμές σε αυτές τις σελίδες;

Οι τιμές δίνονται σε λίρες Αγγλίας ή λίρες στερλίνες (και εμφανίζονται με το σύμβολο £ ), διότι στον σημερινό κόσμο, τα νομίσματα αλλάζουν πολύτιμα, σε σχέση μεταξύ τους, πολύ συχνά - συνήθως αρκετές φορές την ημέρα. Οι τιμές που μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ ή σε ευρώ σήμερα θα μπορούσαν να διαφέρουν σημαντικά από τη στιγμή που ταξιδεύετε. Όταν οι τιμές εμφανίζονται και στις δύο λίρες και σε δολάρια, είναι μόνο για ακατέργαστη καθοδήγηση και δεν πρέπει να θεωρούνται ακριβής συναλλαγματική αξία.