Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φέρετε χρήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Μια ματιά στα υπέρ και τα μειονεκτήματα για την ευκολία, την αξία και τη δαπάνη εξουσίας

Η λίρα στερλίνα (£), μερικές φορές απλά ονομάζεται " Sterling ", είναι το επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου . Μπορείτε να αλλάξετε τα χρήματά σας σε λίρες με διαφορετικούς τρόπους, αλλά δεν μπορείτε να ξοδέψετε πραγματικά το δικό σας εθνικό νόμισμα, ούτε καν Ευρώ , χωρίς να το αλλάξετε πρώτα.

Μόλις αρχίσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας, αρχίστε να σκέφτεστε πώς θα χειριστείτε τα χρήματα που δαπανώνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αφήστε τον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να εξετάσετε την ευκολία, την ασφάλεια και την αξία των διαφόρων επιλογών και να ανοίξετε νέους λογαριασμούς τραπεζών ή πιστωτικών καρτών, εάν είναι απαραίτητο.

Αυτές είναι οι επιλογές:

1. Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες - Ο ευκολότερος και ο φθηνότερος

Αυτά είναι, με τα χέρια κάτω, ο φθηνότερος και πιο βολικός τρόπος για να πληρώσετε τα πράγματα και να πάρετε μετρητά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο τα χρησιμοποιείτε σωστά. Εξετάστε τα υπέρ και τα κατά.

Οι επαγγελματίες

  1. Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών εφαρμόζουν μια χονδρική / διατραπεζική συναλλαγματική ισοτιμία που ισχύει κατά την επεξεργασία της πληρωμής σας. Το επιτόκιο θα αυξηθεί και θα μειωθεί, αλλά θα είναι πάντοτε ένα εμπορικό επιτόκιο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις τράπεζες και σε μεγάλους οργανισμούς - πολύ καλύτερα από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες λιανικής που είναι διαθέσιμες πέρα ​​από τον πάγκο στους καταναλωτές. Έτσι παίρνετε περισσότερα για τα χρήματά σας.
  2. Οι περισσότερες εταιρείες καρτών δεν προσθέτουν πρόσθετες χρεώσεις συναλλαγών στις αγορές αγαθών (αν και το κάνουν όταν αγοράζετε μετρητά).
  3. Αν πληρώνετε τους λογαριασμούς της πιστωτικής σας κάρτας προτού προστεθούν τόκοι ή βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά χρήματα στο χρεωστικό σας λογαριασμό για να καλύψετε τις δαπάνες σας, δεν θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρεώσεις.
  1. Είναι ευρέως αποδεκτοί - Μπορείτε να πληρώσετε σχεδόν για οτιδήποτε με χρεωστική κάρτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από ένα χαρτοκιβώτιο γάλακτος και τις εφημερίδες ή την μπύρα της ημέρας σε μια παμπ, σε μεγάλα ακριβά αγαθά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι μπορούν ακόμη και να πληρώνουν τους φόρους και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με χρεωστική κάρτα.
  2. Τα ταμειακά μηχανήματα ή τα ΑΤΜ είναι παντού. Οι περισσότεροι δρόμοι στους ψηλότερους οικισμούς θα έχουν μια επιλογή αυτοματοποιημένων ταμειολογιστικών μηχανών. Διατίθενται σε βενζινάδικα, σε κινηματογράφους, σε τράπεζες και σε ορισμένα καταστήματα. Αυτό κάνει πολύ λίγα χρήματα σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Τα μειονεκτήματα

  1. Ορισμένες κάρτες δεν αναγνωρίζονται ή δεν γίνονται ευρέως αποδεκτές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορεί να έχετε δυσκολίες στη χρήση καρτών Diners Club και Discover . Οι κάρτες American Express μερικές φορές απορρίπτονται. Κολλήστε με τα μεγάλα δύο - VISA και MasterCharge - και δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα.
  2. Ορισμένοι έμποροι μπορεί να απαιτούν μια ελάχιστη αγορά για να δεχτούν μια πιστωτική κάρτα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα μικρά, τοπικά καταστήματα Μαμά και Pop.
  3. Μπορεί να ισχύουν τραπεζικές χρεώσεις. Οι τράπεζες της Τράπεζας, της κοινωνίας των πολιτών και των ταχυμεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο (που είναι οι περισσότεροι από αυτούς) δεν επιβάλλουν πρόσθετη χρέωση ή προμήθεια για τη λήψη μετρητών. Αλλά η δική σας τράπεζα ή εταιρεία καρτών πιθανότατα θα. Αξίζει να κάνετε αγορές γύρω από τη χαμηλότερη χρέωση συναλλαγής νομίσματος, διότι αυτό ποικίλλει από κάρτα σε κάρτα και μεταξύ εκδόσεων τραπεζών. Ενδέχεται να χρεωθείτε από 1,50 έως 3,00 δολάρια ή περισσότερο ανά συναλλαγή μετρητών σε ξένο νόμισμα.
  4. Ένας μικρός αριθμός ταμειακών μηχανών χρεώνουν για τις αποσύρσεις και αξίζει να αποφύγουμε. Τα ταμειακά μηχανήματα σε μικρά καταστήματα και σε μερικές στάσεις ανάπαυσης από το αυτοκινητόδρομο μπορεί να είναι μέρος εμπορικών δικτύων που προσθέτουν πρόσθετα τέλη - τουλάχιστον £ 1,50, αλλά μερικές φορές ένα ποσοστό της συναλλαγής σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση αυτών των μηχανών εκτός από περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αντ 'αυτού, αναζητήστε ΑΤΜ που σχετίζονται με τις μεγάλες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, με οικοδομικές εταιρείες (όπως τράπεζες αποταμίευσης) ή με κορυφαία καταστήματα (Harrods, Marks & Spencer ) και σούπερ μάρκετ.
  1. Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια νέα κάρτα για να συμμορφωθείτε με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα τσιπ και pin (περισσότερα για αυτό παρακάτω).
    • Μια λέξη στον σοφό - Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα για να αγοράσετε τα πράγματα, αλλά χρησιμοποιήστε μια κάρτα χρεωστικής ή ATM για να πάρετε μετρητά από ΑΤΜ. Όταν χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα για αγορές, ο τόκος δεν χρεώνεται παρά μετά την προθεσμία πληρωμής (συνήθως 30 ημέρες ή το τέλος του μήνα). Αλλά, όταν χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα σε μια μηχανή μετρητών, αρχίζει να συγκεντρώνεται τόκοι αμέσως. Με μια χρεωστική κάρτα, εφόσον έχετε χρήματα στην τράπεζα για να καλύψετε τις δαπάνες σας, δεν χρεώνεται τόκος.

Το τεύχος Chip-and-Pin

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, χρησιμοποιεί κάρτες Chip και Pin για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι κάρτες έχουν ενσωματωμένο μικροτσίπ και στους πελάτες εκδίδεται ένας μοναδικός τετραψήφιος αριθμός PIN που πρέπει να εισέλθουν στα ΑΤΜ ή στα μηχανήματα σημείου πώλησης για να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους.

Οι Η.Π.Α. ήταν η πρώτη αναμονή, στηριζόμενη αντ 'αυτού σε κάρτες με μαγνητικές ρίγες που συνήθως απαιτούν υπογραφή. Όλα αυτά τελικά αρχίζουν να αλλάζουν. Η ομάδα EMV (Europay Mastercard VISA) , που ανέπτυξε την παγκόσμια, ανοιχτή τεχνολογία chip και pin smart card, προσπαθεί να πείσει τους Αμερικανούς εμπόρους και τους εκδότες καρτών να αλλάξουν σε chip και pin για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον Οκτώβριο του 2015, για να αναγκάσουν το ζήτημα, άλλαξαν τους κανόνες τους. Από τότε, εάν μια κάρτα χρησιμοποιείται δόλια, οι έμποροι ή οι εκδότες καρτών που δεν συμμετέχουν στο πρωτόκολλο τσιπ και pin θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για το κόστος της απάτης.

Εξαιτίας αυτού, οι έξυπνες κάρτες chip και pin EMV καθίστανται ευρύτερα διαθέσιμες στις ΗΠΑ και οι παλαιότερες κάρτες στυλ αντικαθίστανται σταδιακά για να πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς

Αν έχετε ήδη μια chip και pin smart card, δεν θα αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία στη χρήση της όπου το εμπορικό σήμα σας είναι αποδεκτό. Οι συσκευές ανάγνωσης καρτών που χρησιμοποιούνται σε καταστήματα, τράπεζες και ταχυδρομεία θα εξακολουθούν να έχουν έναν αναγνώστη μαγνητικών λωρίδων, ώστε να μπορείτε να περάσετε την κάρτα σας επάνω ή στο πλάι της συσκευής.

Αλλά εάν η κάρτα σας απαιτεί υπογραφή (είτε μαγνητική λωρίδα και υπογραφή είτε τσιπ και κάρτες υπογραφών), θα έχετε προβλήματα - ειδικά όταν δεν υπάρχει ανθρώπινο ταμία για να δεχθεί την υπογραφή σας. Χωρίς ένα τσιπ, η κάρτα σας θα απορριφθεί από μηχανές εισιτηρίων (π.χ. σε σιδηροδρομικούς σταθμούς) και από αυτοματοποιημένες αντλίες βενζίνης. Και ακόμα και με ένα τσιπ, θα χρειαστείτε έναν αριθμό PIN για να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας με αυτά τα μηχανήματα.

Για να αποφύγετε παρενοχλήσεις:

Και το θέμα χωρίς προβλήματα

Από το 2014, οι περισσότερες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δυνατότητα επαφής χωρίς επαφή . Εάν υπάρχει η κάρτα, υπάρχει ένα σύμβολο που μοιάζει με ηχητικά κύματα που είναι τυπωμένα στην κάρτα. Αυτές οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μικρές πληρωμές (το 2017 έως και £ 30 στο Η.Β.), απλώς χτυπώντας τους σε τερματικούς σταθμούς παρόμοια εξοπλισμένους. Πολύ βολικά, αυτές οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς όπως οι Κάρτες Oyster για πρόσβαση στα λεωφορεία του Λονδίνου Underground, του Λονδίνου. Το Λονδίνο και το ελαφρύ σιδηρόδρομο Docklands.

Εάν επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Καναδά, την Αυστραλία ή ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενδέχεται να έχετε ήδη μία από αυτές τις κάρτες χωρίς επαφή και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εμφανίζεται το σύμβολο χωρίς επαφή στο τερματικό πληρωμής. Οι εκδότες αμερικανικών καρτών δεν εκδίδουν ακόμη άχρηστες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οπότε αν βρίσκεστε από εκεί, είστε φοβισμένοι ότι δεν έχετε τύχη τώρα. Αν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα χωρίς επαφή, λάβετε υπόψη ότι η συναλλαγή σας θα εξακολουθεί να υπόκειται σε οποιεσδήποτε αμοιβές συναλλάγματος συναλλάγματος που χρεώνει ο εκδότης της τράπεζας ή της κάρτας σας.

Ταξιδιωτικές επιταγές

Οι επιταγές των ταξιδιωτών αποτελούσαν κάποτε το χρυσό πρότυπο όταν ήρθε η μεταφορά ταξιδιωτικών χρημάτων. Και ίσως, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ίσως εξακολουθούν να είναι μια ασφαλής επιλογή, αλλά είναι σήμερα η πιο ακριβή και πιο άβολη επιλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επαγγελματίες

  1. Είναι πολύ ασφαλείς - Εφόσον διατηρείτε αρχείο των αριθμών ελέγχου (ξεχωριστά από τους ίδιους τους ελέγχους) και όσο παρακολουθείτε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για να καλέσετε στη χώρα που επισκέπτεστε, μπορείτε να χαθείτε ή να κλαπεί οι έλεγχοι αντικαθίστανται γρήγορα, χωρίς επιπλέον κόστος.
  2. Διατίθενται σε διάφορα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των δολαρίων, του ευρώ και των στερλίνων.

Τα μειονεκτήματα

  1. Είναι ακριβό, ίσως ο πιο ακριβός τρόπος να ληφθούν χρήματα στο εξωτερικό στην πραγματικότητα. Πρώτα απ 'όλα, συνήθως θα χρεωθείτε με ένα τέταρτο της συνολικής αξίας των επιταγών που αγοράζετε. Αν τα αγοράσετε σε ξένο νόμισμα - με άλλα λόγια ξοδεύετε δολάρια για να αγοράσετε επιταγές σε λίρες στερλίνες - ισχύει η τιμή λιανικής πώλησης του πωλητή και μπορείτε επίσης να πληρώσετε προμήθεια για τη μετατροπή του νομίσματος. Εάν τα αγοράζετε σε δολάρια, σχεδιάζετε να τα ανταλλάξετε με το τοπικό νόμισμα όταν φτάσετε, θα παραμείνετε κολλημένοι με την αποδοχή μιας συναλλαγματικής ισοτιμίας λιανικής (συνήθως πολύ λιγότερο ευνοϊκή από τη διατραπεζική ισοτιμία της ημέρας) και πιθανώς μια επιτροπή συναλλάγματος.
  2. Είναι πολύ ενοχλητικό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εξαίρεση τους τουριστικούς μαγνήτες όπως οι Harrods , και τα πολύ ακριβά ξενοδοχεία, σχεδόν κανένα από τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία δεν τα δέχονται. Στην πραγματικότητα, πολύ λίγα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από οποιοδήποτε είδος ελέγχου καθόλου. Έτσι, θα πρέπει να αναζητήσετε γραφείο αλλαγών, τράπεζες και ταχυδρομεία - κατά τις εργάσιμες ώρες της εβδομάδας, για να τα εξοφλήσετε. Τα γραφεία αλλαγής γραφείων, το ευρωπαϊκό όνομα για τις ανταλλαγές εμπορικών νομισμάτων, είναι επιχειρήσεις που κερδίζουν κέρδη και συνήθως προσφέρουν τις χειρότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Και οι τράπεζες θα εξαργυρώνουν επιταγές ταξιδιωτών μόνο αν έχουν την γνωστή σχέση αλληλογραφίας με την τράπεζα που τις εξέδωσε.

3. Προπληρωμένες κάρτες νομισμάτων

Ένας τρόπος γύρω από το θέμα chip-and-pin είναι να αγοράσετε τον εαυτό σας μια προπληρωμένη κάρτα νομίσματος, όπως το Travelex Cash Passport ή την Virgin Money Prepaid MasterCard. Πρόκειται για κάρτες που προπληρώνετε είτε στο δικό σας νόμισμα είτε στο νόμισμα που θέλετε να ξοδέψετε. Ορισμένοι μπορούν να χρεώνονται με πολλά νομίσματα ταυτόχρονα. Οι κάρτες συνδέονται με έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς καρτών - συνήθως VISA ή MasterCharge, είναι ενσωματωμένοι στην τεχνολογία chip-and-pin και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου και αν γίνονται αποδεκτές αυτές οι πιστωτικές κάρτες.

Οι επαγγελματίες

  1. Ένας εύκολος τρόπος για να chip-και-pin
  2. Ευκολότερο να ελέγχετε τις δαπάνες σας. Μπορείτε να χρεώσετε την κάρτα με ακριβώς αυτό που θέλετε να ξοδέψετε και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε ως μετρητά.
  3. Η ασφάλεια διασφαλίζεται για όσο διάστημα προστατεύετε τον αριθμό PIN.

Τα μειονεκτήματα

  1. Οι τιμές μπροστινής αγοράς και οι ταμειακές αμοιβές που υπερβαίνουν το μέσο όρο του ATM μπορούν να αυξήσουν το κόστος
  2. Κάποιοι μπορούν να επιβαρυνθούν μόνο με πρόσθετα κεφάλαια αυτοπροσώπως σε ένα υποκατάστημα της επιχείρησης που το πώλησε σε εσάς στη χώρα σας.
  3. Κρυμμένες χρεώσεις - εάν αφήσετε μια ισορροπία στην κάρτα, σχεδιάζοντας να την χρησιμοποιήσετε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή άλλες ειδικές αγορές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ισορροπία ξεθωριάζει με μηνιαίες χρεώσεις "αδράνειας". Διαβάστε τη λεπτή εκτύπωση.

Και μια τελευταία προειδοποίηση σχετικά με προπληρωμένες κάρτες.

Ό, τι κι αν κάνετε, ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ αυτές τις κάρτες για να εγγυηθείτε το λογαριασμό σας στο ξενοδοχείο ή το αυτοκίνητο μίσθωσης ή να αγοράσετε βενζίνη από αυτοματοποιημένες αντλίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα ποσό - το οποίο μπορεί να είναι £ 200 ή £ 300 - θα τεθεί σε αναμονή για να εγγυηθεί ότι θα πληρώσετε τον λογαριασμό σας. Το πρόβλημα είναι ότι, ακόμα κι αν δεν ξοδεύετε τόσα χρήματα, μπορεί να χρειαστούν 30 ημέρες για να απελευθερωθούν αυτά τα κεφάλαια. Εν τω μεταξύ, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που έχετε βάλει στην κάρτα για το υπόλοιπο ταξίδι σας. Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα για τις εγγυήσεις και στη συνέχεια εξοφλήστε τους λογαριασμούς με την προπληρωμένη κάρτα.

4.Cash

Στη συνέχεια, βεβαίως, υπάρχουν πάντα καλά παλιά μετρητά. Θα χρειαστεί να έχετε κάποιο τοπικό νόμισμα στο πορτοφόλι σας για συμβουλές , ναύλους ταξί και μικρές αγορές. Πόσο μεταφέρετε εξαρτάται από τις δικές σας συνήθειες στις δαπάνες και την εμπιστοσύνη στη μεταφορά μετρητών. Κατά κανόνα, προγραμματίζετε να μεταφέρετε περίπου σε λίρες στερλίνες, όπως μπορείτε να μεταφέρετε στο δικό σας νόμισμα όταν βρίσκεστε στο σπίτι.