Οι Σιλετέροι είναι αστέρια στο Φεστιβάλ Λουλουδιών της Medellin

Silleteros είναι σίγουρα τα αστέρια του Φεστιβάλ Λουλούδι Medellin κατά τη διάρκεια της ευχάριστο Desfile de Silleteros, την παρέλαση μέσω του κέντρου της Medellin που είναι το επίκεντρο της Feria de las Flores.

Οι Σιλετέροι σήμερα είναι πωλητές λουλουδιών, αγρότες που μεταφέρουν τα πολύχρωμα προϊόντα τους από μικρά οικόπεδα στα μαγευτικά βουνά γύρω από τη Μεδελίνη για να πουλήσουν σε πλατείες και αγορές. Το "Silla" σημαίνει "κάθισμα" στα ισπανικά και οι άντρες σε αυτό το μέρος του κόσμου κάποτε μεταφέρουν ξύλινες καρέκλες ή καθίσματα ή σέλες στις πλάτες τους για να επιβαρύνουν φορτία όπως τα παιδιά, τα προϊόντα και τους αξιωματούχους ή τους ευγενείς. με την πάροδο του χρόνου, ο silletero έγινε ένας όρος που υποδηλώνει ότι κάποιος φορούσε ένα δοχείο με ξύλινο πλαίσιο στην πλάτη του.

Το 1957, ο αστυνομικός αναπληρωτής της Medellin Don Arturo Arango Uribe ζήτησε από τον στείλετρο να συμμετάσχει σε παρέλαση. 40 εμφανίστηκαν, και σήμερα πάνω από 500 ποδηλατοδρόμους σε αυτό που είναι τώρα το Medellin Flower Festival, ένα γεγονός που περιλαμβάνει διαγωνισμούς κρίσης λουλουδιών, συναυλίες, παρτιτούρες παλαιών αυτοκινήτων και πολύ χορό, μουσική και αγάπη.

Αν είστε οπουδήποτε κοντά στη Medellin - οπουδήποτε! - κατά τη διάρκεια του τέλους Ιουλίου και της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου, φτάνουν εκεί για να δουν τους φιλελεύθερους να φέρουν τα υπέροχα βάρη τους στους δρόμους της Medellin στο Desfile de Silleteros.

Γεγονός διασκέδασης: οι Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν περίπου το 70% των κομμένων λουλουδιών της από την Κολομβία. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί.