Σαν Αντρές, Κολομβία

Σχετικά με το San Andrés:

Οι επισκέπτες που θέλουν υπέροχες καταδύσεις σε κρυστάλλινα νερά, ζεστές, λευκές αμμώδεις παραλίες, συναρπαστική νυχτερινή ζωή, πολύχρωμο πολιτισμό, μια επιλογή από καταλύματα με πλήρη ανέσεις, χαλάρωση και αφορολόγητο κεφάλι στο San Andrés στην Καραϊβική.

Χάρη σε μια ζωντανή και πολυεθνική ιστορία, το San Andrés προσφέρει μια ποικίλη πολιτιστική εμπειρία, από την κουζίνα των νησιών μέχρι τις γλώσσες που ομιλούνται. Το ισπανικό είναι η επίσημη γλώσσα, αλλά οι άνθρωποι μιλούν επίσης αγγλικά στο φόντο του salsa και του reggae.

Τοποθεσία:

Το αρχιπέλαγος του San Andrés, Providencia y Santa Catalina, που αναγνωρίζεται από την UNESCO ως παγκόσμιο αποθεματικό βιοσφαίρας, βρίσκεται σε απόσταση 480 μίλια (720 χλμ.) Βορειοδυτικά από την κολομβιανή ακτή της Καραϊβικής. Αποτελείται από τα νησιά San Andres, Providence και St. Catherine, Bolivar και Albuqueque, Cotton, Haynes, Johnny, Serrana, Serranilla, Quitasueno, Rocky και Crab cays και τράπεζες άμμου Alicia και Bajo Nuevo.

Εστιάστε τον εαυτό σας με αυτό το χάρτη από την Expedia.

Να φτάσετε εκεί:

Το San Andrés βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην οδό της Κεντρικής Αμερικής και της Κολομβίας. Αεροπορικώς μέσω πτήσεων τσάρτερ και διεθνών τοποθεσιών στον Gustavo Rojas Pinilla στο San Andrés. Η Avianca, η Satena και η Aerorepublica παρέχουν υπηρεσίες από πόλεις της Κολομβίας. Επιλέξτε πτήσεις από την περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων .

Από τη θάλασσα, από οποιοδήποτε λιμάνι της Καραϊβικής. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πλοία προς τα άλλα νησιά ή την κολομβιανή ενδοχώρα και τα φορτηγά πλοία δεν μεταφέρουν επιβάτες.

Ελέγξτε τον καιρό και τις προβλέψεις του σήμερα. Ο καιρός των νησιών είναι σταθερός κατά μέσο όρο 70-80 + F καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους με ανέμους που κυμαίνονται από 5 mph έως 15 mph.

Η ξηρή περίοδος είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, με μια άλλη εποχή λιγότερο ξηρή κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Το San Andrés είναι ένα αφορολόγητο λιμάνι που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο καταπράσινο τοπίο, απομονωμένους κόλπους και σχεδόν ιδιωτικές παραλίες.

Τα περισσότερα από τα αξιοθέατα των νησιών προέρχονται από τη φύση και την ιστορία της.

Ιστορικό:

Πιο κοντά στη Νικαράγουα και τη Τζαμάικα, το πώς το αρχιπέλαγος ήταν ένα κολομβιανό έδαφος είναι το αποτέλεσμα της πειρατείας, των πολέμων ανεξαρτησίας, της δουλείας, της μετανάστευσης, της ζάχαρης, του βαμβακιού και της θρησκείας.

Αρχικά εγκαταστάθηκαν από τους Ισπανούς το 1510, τα νησιά ήταν μέρος του Audiencia του Παναμά, στη συνέχεια μέρος της Capitanía της Γουατεμάλας και της Νικαράγουα. Τράβηξε την προσοχή των ολλανδών και αγγλικών ιδιωτών, και φημισμένα ο θησαυρός του Henry Morgan είναι κρυμμένος σε μία από τις νησιώτικες σπηλιές.

Αγγλικά Puritans και Τζαμαϊκανών ξυλογλυπτών ακολούθησαν τους πειρατές και δεν ήταν μέχρι το 1821 κατά τη διάρκεια των πολέμων της Ανεξαρτησίας ότι Francisco de Paula Santander πήρε τα νησιά και η σημαία της Κολομβίας ανατράφηκε στις 23 Ιουνίου 1822.

Οι φυτείες ζάχαρης και βαμβακιού αποτελούσαν τις βάσεις της πρώιμης οικονομίας και οι δούλοι εισήχθησαν από την Τζαμάικα για να δουλέψουν τα χωράφια.

Ακόμη και μετά την είσοδο των νησιών στην κολομβιανή επικράτεια, η αγγλική επιρροή παρέμεινε στην αρχιτεκτονική, τη γλώσσα και τη θρησκεία.

Το αρχιπέλαγος αποτελείται από δύο μεγάλα νησιά, το San Andrés και την Providencia . Το San Andrés, στο νότιο άκρο του αρχιπελάγους, είναι το μεγαλύτερο νησί μήκους 13 χιλιομέτρων και πλάτους 3 χιλιομέτρων.

Είναι ως επί το πλείστον επίπεδο, με το υψηλότερο σημείο να είναι το El Cliff με θέα το El Centro , το τοπικό όνομα για την πόλη του San Andrés στο βόρειο άκρο του νησιού. Οι περισσότερες τουριστικές και εμπορικές δραστηριότητες είναι εδώ.

Το νησί είναι πεζόδρομο, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκούτερ ή μοτοποδήλατο για να εξερευνήσετε.

Το Providencia είναι το επόμενο μεγαλύτερο νησί, μήκους 7 χιλιομέτρων και πλάτους 4 χιλιομέτρων. Βρισκόταν 90 χιλιόμετρα βόρεια του San Andrés, ήταν για πολλά χρόνια πιο ήσυχο και λιγότερο επηρεασμένο από τον τουρισμό. Ωστόσο, γίνεται γρήγορα εξαιρετικά μοντέρνα και δαπανηρή. Είναι ακόμα ένα δέλεαρ για snorkelers και δύτες που έρχονται για τους εκτεταμένους κοραλλιογενείς υφάλους και το καθαρό νερό. Το εσωτερικό του νησιού είναι τροπικές παλάμες και ευχάριστη. Σε έναν περίπατο από την Καζαμπάγια στην κορυφή του υψηλότερου σημείου, το El Pico προσφέρει καλή θέα στο νησί.

Καταλύματα και δείπνο:

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στο El Centro καθώς και τα θέρετρα Decameron.

Κοιτάξτε στη μέση της σελίδας αυτής της τυπικής περιήγησης από το Tara Tours για πληροφορίες σχετικά με τα ξενοδοχεία Decameron: Ενυδρείο, Marazul, San Luis, Decameron Isleño ή Maryland.

Η νησιώτικη κουζίνα στηρίζεται σε ψάρια και τοπικά λαχανικά, με κέλυφος καρύδας, πλαντάν, ψωμί και μπαχαρικά. Σιγουρευτείτε ότι δοκιμάστε το rondón , φτιαγμένο με ψάρι, χοιρινό, κοχύλι, ελαιόλαδο και γάλα καρύδας, είτε σε ένα εστιατόριο είτε σε ένα περίπτερο.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε: