Τι πρέπει να ξέρετε για τον Tres Fronteras στην Κολομβία

Αυτή η όμορφη περιοχή βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κολομβίας και έχει κερδίσει το όνομά της επειδή είναι μέρος της λεκάνης του Αμαζονίου, όπου τα σύνορα της Κολομβίας συναντώνται με αυτά της Βραζιλίας και του Περού. Η περιοχή είναι μέρος της πιο φυσικά όμορφη περιοχή του Αμαζονίου, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύουν εκεί για να απολαύσουν αυτά τα εκπληκτικά περιβάλλοντα, με κάποια υπέροχα είδη ζώων και υπέροχες δραστηριότητες για να δείτε και να απολαύσετε.

Ο κύριος προορισμός στην περιοχή για όσους ταξιδεύουν από την Κολομβία είναι η πόλη Leticia, η οποία αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή και έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Κολομβία λόγω της υπέροχης θέσης της.

Η ιστορία του Tres Fronteras

Όπως πολλές από τις μεγάλες πόλεις του Αμαζονίου, η τοποθεσία κοντά στον ποταμό αποδείχθηκε ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Tres Fronteras και η κυκλοφορία του ποταμού εδώ σε συνδυασμό με τα σύνορα συνέβαλαν στην αύξηση της δημοτικότητας και της οικονομίας ευημερία της περιοχής.

Έχουν υπάρξει οικισμοί στην περιοχή από τον δέκατο ένατο αιώνα, με την περιοχή που αλλάζει τα χέρια μεταξύ Κολομβίας και Περού πριν από την τρέχουσα κατάσταση είδε την περιοχή που ορίζεται ως μια περιοχή της Κολομβίας το 1934. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970, η απομακρυσμένη περιοχή έγινε μια εστία της δραστηριότητας των ναρκωτικών, αλλά αυτό έχει καταρρεύσει, βοηθώντας τη σύγχρονη τουριστική βιομηχανία να αναπτυχθεί σε αυτόν τον ενδιαφέρον τομέα.

Βλέποντας τα φυσικά αξιοθέατα γύρω από το Tres Fronteras

Το Tres Fronteras αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα φυσικά μέρη του Αμαζονίου και αξίζει να κάνετε ένα ταξίδι στο όμορφο Εθνικό Πάρκο Amacayacu, καθώς είναι μια εκπληκτική περιοχή της ζούγκλας που κατακλύζεται κάθε χρόνο. Τυχεροί επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν πολλά είδη πιθήκων μαζί με δελφίνια ποταμών και το μεγαλύτερο είδος χελώνας γλυκού νερού στον κόσμο εδώ.

Μπορείτε να πάρετε ένα νυχτερινό σαφάρι στη ζούγκλα που αποκαλύπτει μερικά από τα ενδιαφέροντα νυκτερινά είδη που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ υπάρχει και το ενδιαφέρον νησί πιθήκων Micos, το οποίο έχει μερικά από τα ιθαγενή είδη που έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη επαφή, όπου μπορείτε τροφοδοτούν επίσης τους πιθήκους.

Παρακολουθήστε την πτήση νυχτερινού παπαγάλου στο Parque Santander

Στην πόλη Leticia, το Parque Santander είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε γύρω από το σούρουπο, καθώς υπάρχουν πολλά δέντρα στο πάρκο και κάθε βράδυ πάνω από δύο χιλιάδες παπαγάλους συρρέουν στην περιοχή για να περάσουν τη νύχτα στα δέντρα. Αυτό κάνει για ένα θεαματικό θέαμα και μπορείτε να απολαύσετε τα όμορφα πολύχρωμα σημάδια των πτηνών καθώς πετούν. Υπάρχει μια εκκλησία με πύργο δίπλα στο πάρκο και πολλοί επισκέπτες αναφέρουν ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους παπαγάλους που πετούν στο πάρκο από τον πύργο της εκκλησίας για μια μικρή δωρεά.

Τρόφιμα και Διαμονή στην περιοχή

Η μεγαλύτερη βάση που θα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι όταν μένουν στην κολομβιανή περιοχή του Tres Fronteras είναι η Leticia, ενώ υπάρχουν και οικισμοί πέρα ​​από τα σύνορα στο Περού και τη Βραζιλία. Η διαμονή είναι γενικά αρκετά βασική με κάποια λογικά ξενοδοχεία και ξενώνες διαθέσιμα, ενώ όσοι αναζητούν μια πιο αυθεντική γεύση της περιοχής μπορούν να κατευθυνθούν σε ένα από τα καταλύματα της ζούγκλας γύρω από την πόλη.

Τα ψάρια γλυκού νερού παίζουν σημαντικό ρόλο στην κουζίνα της περιοχής, ενώ στο μενού θα βρείτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μερικά από τα οποία θα είναι πιο οικεία από άλλα. Μπορείτε επίσης να βρείτε μέρη για πίτσα, μπριζόλες και νοτιο-αμερικανική κουζίνα στη Leticia, όπου βρίσκονται τα περισσότερα εστιατόρια.

Να φτάσετε στο Tres Fronteras

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να φτάσετε στην περιοχή, και αυτό είναι είτε με αεροπλάνο είτε με βάρκα. Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Leticia συνδέονται με την Μπογκοτά , με ένα ταξίδι περίπου δύο ωρών, ενώ πέρα ​​από τα σύνορα στο Tabatinga της Βραζιλίας, μπορείτε επίσης να πάρετε πτήσεις προς το Manaus . Η εναλλακτική λύση είναι η είσοδος στο Τρε Φροντέρα με πλοίο, με δρομολόγια που συνδέουν την περιοχή με τις πόλεις Iquitos στο Περού και το Manaus στη Βραζιλία.