Χονγκ Κονγκ κρουαζιέρα

Ο τερματικός σταθμός κρουαζιέρας του Χονγκ Κονγκ - γνωστός ως Ocean Terminal - είναι ο τόπος όπου πολλά μεγάλα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζουν στο Χονγκ Κονγκ Δεν είναι τόσο μοντέρνο όσο ο πρόσφατα αποκαλυμμένος τερματικός σταθμός Kai Tak, αλλά αυτό που η εντυπωσιακή αυτή αποθήκη δεν διαθέτει στην αρχιτεκτονική φλόγα, κάνει για μια φανταστική τοποθεσία. Το τερματικό σας επιτρέπει να βγείτε από το πλοίο κατευθείαν στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Tsim Sha Tsui .

Πού βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο του Χονγκ Κονγκ;

Ο τερματικός σταθμός κρουαζιέρας βρίσκεται στο Kowloon, σκαρφαλωμένο στη χερσόνησο Tsim Sha Tsui.

Αυτό είναι κεντρικό τουριστικό για το Χονγκ Κονγκ και πολλά από τα ξενοδοχεία της πόλης, τα καλύτερα μουσεία και οι αγορές βρίσκονται στην περιοχή. Η προσγείωση εδώ σημαίνει ότι είστε ακριβώς στην καρδιά της πόλης. Με θέα σε όλο το Χονγκ Κονγκ είναι οι ουρανοξύστες της κεντρικής και του νησιού του Χονγκ Κονγκ, σε μικρή απόσταση με το φέρι ή με το μετρό.

Εγκαταστάσεις στο κρουαζιερόπλοιο του Χονγκ Κον

Σε μια πόλη που έχει φημίξει τη φήμη της για σοβαρά ψώνια, είναι κάπως έτσι ώστε το κρουαζιερόπλοιο όχι μόνο να συνδέεται με ένα εμπορικό κέντρο, αλλά ότι είναι το μεγαλύτερο του Χονγκ Κονγκ. Το Harbour City έχει εκατοντάδες καταστήματα καθώς και τρία ξενοδοχεία, κινηματογράφο και τερματικό σταθμό που εξυπηρετούν προορισμούς του Μακάο και του ποταμού Pearl River.

Το Ocean Terminal έχει μόνο βασικές παροχές, αλλά στο εμπορικό κέντρο θα βρείτε ΑΤΜ, μετρητές ανταλλαγής χρημάτων και ταχυδρομείο. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η υπηρεσία θυρωρού των αγοραστών, η οποία προσφέρει δωρεάν τοπικές τηλεφωνικές κλήσεις και φαξ, χρέωση κινητού τηλεφώνου και άλλες υπηρεσίες.

Τρώγοντας στο Ωκεανό

Είστε ακριβώς στο κέντρο της πόλης, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να φάτε στο λιμάνι της πόλης, αν και υπάρχουν δεκάδες εστιατόρια τόσο μέσα στο τερματικό σταθμό και στην προκυμαία. Μερικοί ακόμη έχουν ένα αστέρι Michelin συνδεδεμένο με το όνομά τους.

Ορισμένα από τα κυριότερα αξιοθέατα είναι η μπριζόλα BLT, ένα αμερικάνικο σπιτικό μπριζόλα, το καταξιωμένο εστιατόριο Super Star Seafood και το Bar and Grill του Dan Ryan.

Υπάρχουν επίσης αλυσίδες, όπως το Pizza Express και το Ruby Tuesday.

Τα περισσότερα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο κλείνουν περίπου στις 9 μ.μ., αλλά τα εστιατόρια ανοίγουν αργότερα, συνήθως τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και τις 11 το βράδυ τις Κυριακές.

Περαιτέρω, θα βρείτε φανταστική ινδική κουζίνα στα αρχοντικά Chungking και μεγάλη καντονέζικη τροπική οδό γύρω από τους δρόμους του Mongkok. Τα τρόφιμα και στις δύο αυτές θέσεις εξυπηρετούνται αργά.

Να πάρει γύρω από το κρουαζιερόπλοιο του Χονγκ Κονγκ

Ο τερματικός σταθμός των πορθμείων βρίσκεται σε πολύ καλή τοποθεσία για τοπικές μετακινήσεις. Το Star Ferry που συνδέεται με τις κεντρικές αποβάθρες ακριβώς στα ανατολικά του Ocean Terminal και μπροστά από το Terminal Star Ferry είναι δεκάδες τοπικές υπηρεσίες λεωφορείων.

Πιο χρήσιμο είναι το MTR, το σύστημα μετρό του Χονγκ Κονγκ. Η πλησιέστερη στάση - Tsim Sha Tsui - βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το Ocean Terminal.

Τι να δείτε στο Χονγκ Κονγκ;

Πολύ. Εξαρτάται πραγματικά από τον χρόνο που έχετε. Εάν βρίσκεστε στην πόλη για μια μέρα, δοκιμάστε μια μονοήμερη ξενάγηση στο Χονγκ Κονγκ, η οποία θα σας οδηγήσει στα μεγάλα αξιοθέατα.

Στον κατάλογο ελέγχου σας θα πρέπει σίγουρα να ταξιδέψετε στο Star Ferry λαμβάνοντας τη θέα από την κορυφή και βλέποντας τη Συμφωνία των Φώτων από την προκυμαία Tsim Sha Tsui.

Επίσης, συνιστάται να δοκιμάσετε το καλύτερο Dim Sum στον κόσμο, βυθίζοντας τις γεύσεις στους δρόμους του Lan Kwai Fong και να κερδίσετε μερικές ευκαιρίες στην αγορά Νύχτας Temple Street.

Για μεγαλύτερες διαμονές, σκεφτείτε να βγείτε από την αστική ζούγκλα και να δείτε το πραγματικό του Χονγκ Κονγκ. από τις αποδράσεις του νησιού της Lamma και του Cheung Chau στις λίμνες γεμάτες άγρια ​​φύση του κέντρου υγροτόπων του Χονγκ Κονγκ.