Το καλύτερο κέλυφος στη Φλόριντα

Shell Seekers Βρείτε θησαυρούς κατά μήκος της ακτής Lee Island

Αν και μπορείτε να βρείτε κελύφη σε σχεδόν οποιαδήποτε παραλία, η νοτιοδυτική Φλόριντα Lee Island Coast στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα καλύτερα κελύφη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα περισσότερα από 100 νησιά φράγματος, τα οποία αποτελούν την ακτή του νησιού Lee, προσκολλώνται στενά στην ακτή της νοτιοδυτικής Φλώριδας, αποδίδοντας περίπου 400 είδη πολύχρωμων κοχυλιών, από το συνηθισμένο χτένισμα και το αχιβάκι μέχρι τις εξωτικές - τουλίπες, ελιές, τα κοχύλια και τα πιο σπάνια από αυτά όλα, το καφέ σκασμένο Junonia.

Από τα νησιά αυτά, το Sanibel και το Captiva είναι τα πιο προσιτά και δημοφιλή μεταξύ των αιτούντων περιβλήματος.

Το Shelling είναι ένα αγαπημένο χόμπι των τουριστών και των κατοίκων που αναζητούν την ακτογραμμή για τους θησαυρούς του Neptune. Για μερικούς, συνορεύει με μια εμμονή με μερικές ακόμη καρφίτσες ναυαγίων με φώτα, ώστε να μπορούν να προκύψουν πριν από την ανατολή και να βρουν τα καλύτερα δείγματα που έχουν πλυθεί στην ξηρά.

Πολλά πλάσματα κοχύλια κρύβονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της άμμου, όπου το σέρφινγκ σπάει, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού να κοιτάξουμε. Ένα καλό σημείο είναι η γραμμή του κελύφους, ακριβώς εκεί που τα ψηλότερα κύματα σταματούν καθώς μπαίνουν στην παραλία. Αυτό είναι όπου ομάδες οστράκων έρχονται και ανακατεύονται από κάθε κύμα. Εξασφαλίζει το σκάψιμο για να βρει τα μεγάλα κοχύλια.

Σύμφωνα με τον Mike Fuery, καπετάνιο αλιείας και βομβαρδισμού στο νησί Captiva και συγγραφέας του οδηγού Shelling του Captain Fuery, "Το σχήμα του νησιού Sanibel ενθαρρύνει το βομβαρδισμό. Ενώ πολλά νησιά βλέπουν βορειοδυτικά, το Sanibel τρέχει σε μια ανατολικοδυτική κατεύθυνση.

Το μπούμερανγκ ή το σχήμα της γαρίδας επιβραδύνει τα κοχύλια και τα φέρνει στην παραλία σε ένα κομμάτι ».

Η Fuery πιστεύει ότι η εποχή της αιχμής του κελύφους στην ακτή του νησιού Lee είναι από το Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρόλο που λέει επίσης ότι τα τυπικά χειμωνιάτικα μέτωπα παράγουν μεγάλο βομβαρδισμό στη νοτιοδυτική πλευρά των νησιών φραγμού.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει αυτή τη φυσική έλξη, το Lee County έχει λάβει μέτρα για την προστασία και τη διατήρηση των πόρων του κελύφους. Το ζωντανό βομβαρδισμό (που παίρνει τα κοχύλια που έχουν ακόμη ζωντανά πλάσματα μέσα) έχει απαγορευτεί. Η συλλογή νεκρών κελυφών (εκείνων όπου τα ζώα ή τα μαλάκια είναι ήδη νεκρά ή έχουν φύγει από το κέλυφος) είναι απεριόριστη και ενθαρρυνθεί.

Απλά ξέρετε ότι το επιτυχημένο κέλυφος απαιτεί υπομονή. Αυτό που κάνει ένα κέλυφος πολύτιμο δεν είναι το πόσο κοστίζει σε ένα κατάστημα δώρων, αλλά πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί. Δεν βρέθηκε συλλογή που αξίζει να βρεθεί ποτέ κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Αυτό κρατά τους περισσότερους ανθρώπους να επιστρέφουν από καιρό σε χρόνο για περισσότερα.

Συμβουλές περιβλήματος